Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne że to nie zaszkodzi...ale nie nastawiaj się.... Oni z własnej wygody mają sumienie zaprowadzic tego psiaka do weta, trzymać go przy podawaniu zastrzyku, patrzeć mu w oczy i zająć się przeprowadzką......
Naprawdę podziwiam Twoją wiarę w ludzi... Ja już chyba za długo juz się tym zajmuję.........

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w ogóle mi dogo wczoraj nie chodziło, mam marny internet w domu:shake: a sprawa pilna!
Cezarek ma czas do końca kwietnia, tak mi ten człowiek powiedział. Już z nim próbowałam rozmawiać, ale to osoba w typie "miejsce psa jest w budzie". Myślę, że Cezarek nigdy nie wszedł do domu u nich. Uważają, że pies do mieszkania się nie nadaje i koniec, a tak serio to myślę, że nie chcą mieć kłopotu - spacery itp, przy budzie radził sobie sam z tym.
Nie miał źle, wygląda na odkarmionego, taka kuleczka z niego, nie siedzi na łańcuchu, biega sobie luzem, jest łagodny, trochę wystraszony jak przychodzi ktoś obcy, ale ufny.
Facet zadzwonił do schroniska, bo chciał go oddać, ale w schronie nie przyjmują, poza tym sami mu powiedzieli, że on sobie nie da rady z tymi oczami. Wzięli jego telefon i przekazali mnie, żebym coś pomogła...

Posted

Niektórzy ludzie traktują psy jak przedmioty i nie jest dla nim niczym dziwnym pozbycie się w taki czy innymi sposób tego przedmiotu. Ileż to razy słyszałam, że "szkoda kasy na uśpienie, lepiej dać sąsiadowi na piwo a sprawę załatwi raz dwa".

Prosimy chociaż o tymczas dla Cezara!!!!

Posted

KrystynaS napisał(a):
Aaaaa czyli ten gość chce oddać psa dlatego, że nie chce aby Cezar przebywał w jego mieszkaniu (nowym), bo wg niego dla psa to tylko podwórko z budą. :mad: Czy tak??? I sprawa chorych oczu nie zaważa na jego decyzji???

no własnie oczy facetowi tyle lat nie przeszkadzały, więc myślę, że to nie to... dla niego dla psa podwórko z budą, takie jest jeszcze często podejście ludzi na wsi...:-(

Posted

Tak jak Klifa - bialego akite co sprzedano razem z dzialka a wlasciciel nowy mial swoje psy i Klifa zamknal w klatce w ktorej praktycznie nie miał możliwości ruchu. Pies zabrany w trybie interwencji przez EMIR niestety nie udalo sie go uratowac :-( Lepiej, żeby taki los Cezarka nie spotkał.

Posted

wiecie zanim załozyłam wątek starałam sie przetłumaczyć, bo dla psa najlepsze byłyby dwa wyjścia - albo zamieszkać z ukochanym opiekunem, albo zostać w znanym sobie od małego miejscu. Niestety:shake:

Posted

proszę pomózcie go podnosić i ogłaszać, czas tak szybko mija! zrobiłam plakaciki może komuś wysłać do rozwieszenia?

Posted

Do góry!!
Ja kiedyś miałam psa o imieniu Cezar. Był to pies niezwykle dostojny i mądry ale też bardzo twardy. Potrafił dać sobie rade w niemal każdej sytuacji. Liczę, że i jego imiennik nie da się łatwo pokonać.

Posted

Dea napisał(a):
podobno "te czerwone plamy mogą byc wylewami skutkiem urazu jakiego doznał" wg jednego okulisty

Czyli co? Właściciel rąbnął go czymś w głowę? A może "nieproszeni goście" na posesji?