Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='porterin']
Zwycięzca Rasy to pies bardzo poprawny i mam wrażenie, że o to chodzi od jakiegoś czasu na Crufcie, ponieważ niestety mój pierwszy wniosek po tym co widziałam jest taki - cała masa nienaturalnych głów
O to chyba zawsze na Cruft chodziło?;) i o to też powinno chodzić na każdej wystawie, również w kraju:lol:

A suka rewelka, jak w zeszłym roku, moim zdaniem ;)

:lol:;)

Posted

Canaweral dzieki za linka! :) super zdjęcia, faktycznie sporo i przeglądałam w wolnych chwilach co mi zajelo pól dnia ;) ale warto śliczne psiaki :D

Posted

Veni i Vidi no i napewno nie Vici. I wiecie co bylo fajnie ale żeby aż...
Pojechaliśmy z Krzyśkiem na niedzielę specjalnie na terriery. Polecieliśmy samolotem naprawdę można znalexsc tanie loty na poziomie 200 pln. Hotel zabukowałam przez internet 4* za 50 funtów za pokój 2 osobowy za dobę to chyba nie duzo majac na uwadzę że w samym centrum Birmingham. Więc wieczorami było co robić.
Centrum targowe olbrzymie. Robiło wrażenie.
Do oceny na ringu staneło ponad 400 staffików (prawie jak nasza krajowa) hi hi. I tu... sama nie wiem... moje odczucia co do psów to pomieszanie rozczarowania z chyba nie nawet zachwytem To był raczej syndrom japońskiego turysty. Na folderze zachwyt a rzeczywistość... Hm psy ładne ale wygrana Advocata pozostawia przynajmniej mi trochę do życzenia. Szczególnie co do stawiania tylnich łap powiedziałabym dość mocno zbieżnie. Nie powinnam obmawiać rodziny;)
Siedziałm przy samym ringu zaopatrzona w niezły obiektyw i naprawdę dużo można było zobaczyć.
Moje pierwsze wrażenie to WIECEJ WIARY W NASZE POLSKIE STAFFIKI!.
W porównaniu wypadają bardzo dobrze i nie powinnyśmy mieć zadnych kompleksów, z jednym wyjatkiem. Nasze troszku za grube w większości oczywiście. Za ciężkie ( Antek mi świata nie przesłania;)). Te tam to takie typowe szczurołapy, niewielkie, baaardzo osuszone, widać każdy mięsień,takie spręzyny. Patrząc na nie widzisz terriera, szybkiego, zwinnego, mało w nich buldoga. No i mało kolorków jak bym dobrze policzyła moze 15 na 400!
Widać jak ewalułował wzorzec. Na gadzetach, kubkach, przypinkach, obrazkach psy o mocnej budowie z duzymi głowami, szczególnie te kolorowe.
I jeszcze co mnie uderzyło, obecne angielskie championy na zdjęciach wygladają na dość mocne, czasem nawet spore psy a w rzeczywistości są naprawde drobne i niewielkie. I te wyciete ogony jak szczurze!
Mam fotki, różne psy i fajne i nie, i dziwne ogony i ciałka i głowy zupełnie nie stafficze. Postaram siędziś obrobić i wrzucić.
Gratulacje dla Blairy. Cest świetnie przygotowany, ale z 35 bardzo równych psów w klasie trudno wybrać tego naj.GRATY.

Posted

forgeta napisał(a):

Moje pierwsze wrażenie to WIECEJ WIARY W NASZE POLSKIE STAFFIKI!.
.

Czuję się w obowiązku napisać, a nie mówiłem?:lol::lol::lol:
Ja zawsze powtarzam, dobre bo Polskie :terazpol:ha, ha, ha!!!
[SIZE="1"]Krajowy obrońca Polskich hodowli S.K.

Posted

Sebastian Książk napisał(a):
Czuję się w obowiązku napisać, a nie mówiłem?:lol::lol::lol:
Ja zawsze powtarzam, dobre bo Polskie :terazpol:ha, ha, ha!!!
Krajowy obrońca Polskich hodowli S.K.

Sebastian I LOVE YOU :lol:, chyba się przelęcę tanim lotem zeby Ci to udowodnić ;)

Ja mogę dodać od siebie, że anatomię mamy nierzadko lepszą, ale u nas tak się po prostu sędziuje że w zasadzie wygrywają psy o dobrej budowie anatomicznej, natomiast naszym glowom brakuje wyrazu, a angielskim głowom coś się popierdzieliło :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

W przyszłym roku posiedzę na suczkach, bo wydaje mi się że tam jest duzo lepiej -wiadomo suka jakos nigdy nie musiala miec głowy jak garnek, ale żeby hodować psy, których głowy mają tak pokopane linie to aż szok :crazyeye:

Posted

porterin napisał(a):
Sebastian I LOVE YOU :lol:, chyba się przelęcę tanim lotem zeby Ci to udowodnić ;)

Ja mogę dodać od siebie, że anatomię mamy nierzadko lepszą, ale u nas tak się po prostu sędziuje że w zasadzie wygrywają psy o dobrej budowie anatomicznej, natomiast naszym glowom brakuje wyrazu, a angielskim głowom coś się popierdzieliło :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

W przyszłym roku posiedzę na suczkach, bo wydaje mi się że tam jest duzo lepiej -wiadomo suka jakos nigdy nie musiala miec głowy jak garnek, ale żeby hodować psy, których głowy mają tak pokopane linie to aż szok :crazyeye:

:lol::lol::lol:

Posted

oj Sebek, Sebek co ja z Tobą mam :evil_lol:
to mnie dzisiaj w teście psychologicznym wyszło że jestem jester - kpiarz :lol:

doczepię się jeszcze do ogonów, amatorszczyzny pokazywania ruchu i za blisko osadzonych oczu, słabe kufy pominę ;) Co chwile miałam wrażenie, że mam zeza :evil_lol:

Co do kolorów, to bardzo podobał mi się Dazmanic, ale jego temperament tak sobie. Advocate to dla mnie pies, którego po prostu można nie zauważyć.

Posted

forgeta napisał(a):
Mam fotki, różne psy i fajne i nie, i dziwne ogony i ciałka i głowy zupełnie nie stafficze. Postaram siędziś obrobić i wrzucić.

Oj ciotka, no to siadaj w koncu i wrzucaj; ilez mozna siedziec i sie slinic. To, ze raz je widzialam nie starcza mi :evil_lol:

Posted

A teraz ciałka mniammmmm..
Tak moim zdaniem powinien wygladać staffik. Chodzi głównie o muskulaturę.
Antoś na diecie bezwzglednie!!!:mad:
http://images32.fotosik.pl/191/211817b825828b9e.jpg

http://images28.fotosik.pl/183/73adeea60c992c9c.jpg

http://images30.fotosik.pl/183/98294549e3f5aa29.jpg
a tą parę większość zna...

Maksymalna wielkość zdjęć to 640 x 640.
Pkt 10 regulaminu:http://www.dogomania.pl/forum/announcement.php?f=78

Posted

forgeta napisał(a):
A teraz ciałka mniammmmm..
Tak moim zdaniem powinien wygladać staffik. Chodzi głównie o muskulaturę.
Antoś na diecie bezwzglednie!!!

nawet mi się proszę nie ważyć:mad::mad:
Antoni jest piękny taki jaki jest

Posted

lukann napisał(a):
nawet mi się proszę nie ważyć:mad::mad:
Antoni jest piękny taki jaki jest

ee, no nikt nie mowi, ze nie jest piekny, ale ja go ostatnio widzialam i uwierz, ze mu sie przyda :evil_lol:

Posted

[URL]http://images23.fotosik.pl/182/7f6cffe2747cba19.jpg[/URL]

- oooo proszę identyczna rycinę :razz: w postaci gustownego (dośc dużego) obrazu.. .. dostalismy za BOB-a w Austrii w 2006r.
[IMG]http://img442.imageshack.us/img442/7735/pict4535vf2.jpg[/IMG]
[I]- na dowód.... [/I]