Neris Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Kalcia pomagała mi wieszając ogłoszenia Amelki, może ją poprosic o rozwieszenie również Vivuni? Quote
iwop Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Taka piękna sunia... dziwię sie, że jej nikt nie chce:shake: Quote
Aleksandra59 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Lemoniada napisał(a):Olu, prześlij mi proszę na maila wzór papierowych ogłoszeń Vivuni, jeśli masz. Powieszę je w paru punktach, zawsze to jakieś działanie. :oops: ogłoszenia drukowane Vivy zrobiła jedna z klientek lecznicy, nie mam do nich dostępu :oops: Planowałam zrobienie własnego, ale na planach się skończyło :oops::oops::oops::oops::oops: Na moje usprawiedliwienie mogę tylko napisać, że z Panem Kotem miałam ostatnio, ale to chyba kiepskie usprawiedliwienie :oops: Chociaż prawdę powiedziwszy drukowane ogłoszenia sukces dawały tylko w przypadku zaginionych zwierzaków, no tak trochę się usprawiedliwiam :oops: Quote
Lemoniada Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Ty się Oleńko nie usprawiedliwiaj bo nie masz z czego. Spieszysz z pomocą każdemu, kto jej potrzebuje, serce masz chyba jak słoń:oops: Ale ja w takim razie nie mam pomysłu co jeszcze można zrobić... Może udałoby się zwędzić choć jedno czy dwa ogłoszenia? Wiem, że niewielka nadzieja, aby tu się ktoś chętny znalazł, ale taka bezczynność i bezsilność mnie dobija. Quote
pidzej Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 jeszcze tu dodałam Vivę. http://www.kokosy.pl/ogloszenie/6386 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=34810&id_kat=12 http://www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=10708 http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ALREADY_ACTIVEMXAdIdMZ49602494&AdId=49602494 http://ogloszenia.szukanie.pl/zwierzeta/oddam_zwierzaka/ogloszenie_137.html http://www.dziennikmetro.pl/zwierzyniec/oddam-do-adopcji/psy/?&add=918 Quote
Aleksandra59 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Ostatnia wiadomość z lecznicy - nie ma, ale to nie ma zgody na wyjazd Vivy zagranicę. Zgodnie z opinią wyrażoną przez lecznicę Viva musi trafić do sprawdzonego domu, bo Viva to jest SUPER PIES :loveu: I jeszcze jedno - już nie będę płaciła za pobyt Vivy w lecznicy. Jestem w totalnym szoku i nawet nie podziękowałam :oops: Quote
iwop Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Super pies ma super opiekunów :p Teraz tylko trzeba super dom znalkeźć:p Quote
Villemo Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Obiecałam jakiś krótszy i bardziej czytelny tekst do ogłoszeń... Może tak? Łagodna suczka Viva poszukuje domu. Psinka przeszła wiele złego, chorowała, straciła dzieci. Teraz już w pełni sił oczekuje na dom. Suczka jest łagodna, posłuszna, nauczona czystości. Jest ufna i potrzebuje kochającego domu, do którego wniesie wiele radości. Quote
Neris Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Może naprawdę zrobić te papierowe ogłoszenia? Ale u nas w lecznicy całe okno zawalone plakacikami. Quote
agata51 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Ale Viva jest najpiękniejsza i przebije wszystkie psiaki. A w mojej lecznicy pusto. Chętnie powieszę. Quote
Aleksandra59 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Że Viva najpiękniejsza, najcudowniejsza to MY wiemy, tylko czy DOMECZEK o tym WIE ????? Byłam dzisiaj/wczoraj w lecznicy, Pulpet o imieniu ZMORA :cool1: urosła straszliwie :loveu: Jutro postaram się pojechać porobić zdjęcia bo szczenior już gotowy do wyjazdu do własnego domu. Viva - tak mi się wydaje czuje, że to już nadszedł ten czas, jakaś smutna jest :-( Ja nie wiem w jaki sposób pokazać ludziom, którzy chcą mieć psa, że Viva jest SUPER PSEM, może nie to że dużo w swoim życiu przeszła, tylko to że jest psem kochającym ludzi, ufnym i czekającym na to, że znajdzie się CZŁOWIEK który odwzajemni jej miłość, oddanie i wierność - ta sunia te wszystkie uczucia ma we wzroku, jak nie wierzycie zapytajcie Lemoniady :loveu: Quote
Lemoniada Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Potwierdzam z całą stanowczością!! Ale myślę, że i tak nam uwierzą:loveu: Ogłoszenia papierowe zrobię sobie sama i powieszę w lecznicy oraz w zoologicznym. Ja tam wierzę w cuda:oops: A dlaczego Pulpet został przechrzczony na Zmorę?;) Quote
Neris Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Wg mnie ciut za wcześnie na podróż do nowego domu. Mówię z pozycji hodowcy który miał okazję obserwować rozwój szczeniąt. Weci podchodzą do tego nieco inaczej. Quote
Aleksandra59 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 No to tak - dzisiaj z rana miałam telefon w sprawie Vivy, telefon mnie obudził i rozmawiałam trochę kretyńsko. Pani z Warszawy - miałam oddzwonić, ale zanim to zrobiłam pani sama jeszcze raz zadzwoniła i powiedziała, że rezygnuje bo szuka łagodnej suki rotwailera. Telefon do pani mam - poszukam na dogo może szuka domku łagodna rotwailerka. A po południu był drugi telefon - pan z Bielska jest Vivą zainteresowany. Ma 15-letnią sukę owczarka belgijskiego chorą na nowotwór. Na razie sunia czuje się dobrze i nie cierpi - i pan nie przewiduje uśpienia (na razie). Pan brzmiał miło i pytał się jak Viva reaguje na inne suki - bo nie może swojej suni narażać na stres, jeżeli Viva by była "niemiła". No i co ja mam z tym fantem zrobić??????????? Lemoniada deklarowała przewiezienie Vivy (ja oczywiście sfinansuję podróż), ale ......, ale..... Czy jest ktoś z Bielska kto mógłby zweryfikować potencjalny domek???? Acha pan powiedział, że na zdjęciu Viva ma pysio owczarka belgijskiego :razz: Quote
iwop Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 ojej... lepiej by było jakoś sprawdzic reakcje Vivy na inne suki. z drugiej jednak strony w domu moze inaczej reagowac niz wśród obcych... Quote
Aleksandra59 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Rozmawiałam z lecznicą - niestety z racji Pulpeta Viva jest "nieprzyjemna" dla wszystkich psów :oops: Broni swojego szczeniora i czort znajet jak długo tak będzie. Ja miałam psy, ale nigdy nie miałam suni ze szczeniorami - czy jak Pulpet pójdzie do domu, to Vivie ta "agresja obronna" przejdzie?????? Cholerka - ale mam zagwostkę. Do pana mam dzwonić jutro. Quote
iwop Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 eee.. ale reakcja Vivy w obecności szczeniaka zawsze bedzie agresywna. To normalne. Widziałas jaka moja Melka jest spokojna? A ze szczeniakami to groźna była jak lew... kiedy Pulpet idzie do domu? Quote
Aleksandra59 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Nie wiem kiedy Pulpet jedzie do domu, ale ten czas zbliża się wielkimi krokami :razz: Quote
Recommended Posts