Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ale to nie sprawia, że lecznica staje się bezpiecznym miejscem, co nie? A o to od początku chodzi. Mala musi być z mamą co najmniej 6 tygodni, to dużo- potem będzie biegać, bawić się, na ten czas przydałoby się miejsce.

• Replies 710
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No co Ty - suniaczka maluśka będzie do oddania chyba najwcześniej za 8 tygodni, tak mi się wydaje, ale ja dawno w psich szczeniakach nie działałam :oops:. Nowy właściclel chce często malentaska w lecznicy odwiedzać - i stąd moja nadzieja, że obie zostaną w lecznicy.
A dzisiaj jak byłam w lecznicy, to nawet padło, że Vivunia to prawie jak lecznicowa rezydentka.

Posted

Neris napisał(a):
No ale to nie sprawia, że lecznica staje się bezpiecznym miejscem, co nie? A o to od początku chodzi. Mala musi być z mamą co najmniej 6 tygodni, to dużo- potem będzie biegać, bawić się, na ten czas przydałoby się miejsce.

No tak - Neris masz 100% racji, ale ta sytuacja powoduje (tak mi się przynajmniej wydaje), że lecznica bardzo nam teraz pomoże w tym co dalej z Vivunią. Ja nie mówię o finansach tylko o pomysłach gdzie psiaki umieścić.

Hiltona dalej oczywiście szukam, ale jeszcze nie działam. Poczekam na jutrzejszą rozmowę z jedną z właścicielek lecznicy. Co do agroturystyki - to zobaczymy jak się potoczy cała sprawa. Ale - czy dobrze zrozumiałam, że jak maleństwo podrośnie to jest szansa że mogą tam obie trafić?????

Posted

Rewelacja! :multi: Chociaż to jedno zmartwienie odpadnie, dzięki Ci, Olu, za sms:loveu: A ten Pan Nowy Domek to jakiś klient lecznicy czy ktoś z personelu? Mam nadzieję, że sunia wyrośnie na małego aniołka, jak jej mamusia. A może Pan Nowy Domek zechce już łożyć na utrzymanie szczeniaczka?:cool3: Tzn. na dzień dzisiejszy - na odpowiednią karmę dla Vivuni...

Posted

[quote name='Agnie Koty']Wątpię żeby sunia wyrosła na malą po takiej dużej mamusi. :oops:

No tak - te nieszczęsne geny:diabloti: A jak jeszcze dostanie w mleczku mamusi wszystko co trzeba to niezła bysiorka nam wyrośnie :evil_lol:

Teraz najważniejsze jest to, żeby maleńka zdrowa była - mocne kciukasy za to

Posted

Aleksandra59 napisał(a):
No tak - Neris masz 100% racji, ale ta sytuacja powoduje (tak mi się przynajmniej wydaje), że lecznica bardzo nam teraz pomoże w tym co dalej z Vivunią. Ja nie mówię o finansach tylko o pomysłach gdzie psiaki umieścić.

Hiltona dalej oczywiście szukam, ale jeszcze nie działam. Poczekam na jutrzejszą rozmowę z jedną z właścicielek lecznicy. Co do agroturystyki - to zobaczymy jak się potoczy cała sprawa. Ale - czy dobrze zrozumiałam, że jak maleństwo podrośnie to jest szansa że mogą tam obie trafić?????

Mogą, mogą. Pogadamy jak naprawię telefon.

Posted

Mała chora maltanka ma jutro operację, bardzo ciężką a jeszcze na dodatek nie wiadomo jak będzie z narkozą. Proszę o mocne kciuki za maleńką.

Natomiast co do naszych pań - powoli nie spiesząć się szukam Hiltona. Mam namiary na hotelik w Otrębusach, podobno dobry - może ktos coś o nim słyszał? Nowi właściciele maluszka codziennie bywają w lecznicy i dogladają jak malutka rośnie:evil_lol:

Niestety Vivunia jako rezydent w lecznicy nie może zostać, mają stanowczo za mało miejsca, a bezdomniaków czasami bywa dużo. Ten hotelik w Otrębusach to namiar z lecznicy.

A dzisiaj do mnie dzwoniła Pani, w sprawie Vivuni (z allegro) - kupiła ślepego szczeniaczka i szuka dla niego towarzystwa takiej mamusi. Pani mieszka w podwarszawskich Łomiankach, a weci powiedzieli jej że taka mamuśka dla małego niewidomego pieska to doskonałe rozwiązanie. Oczywiście mamuska na stałe, a nie na chwilkę. Szczeniak na razie nie zaszczepiony, zatem to kwestia kilku tygodni - mamy być w kontakcie. Zaproponowałam Pani wizytę u Vivuni - mamy się dogadać.

Posted

O ile mnie pamięć nie myli to w Otrębusach bywały psiaki z dogo i chyba ten hotelik był chwalony . No, to sytuacja powoli się klaruje, może coś z tego wyjdzie... O maltance czytałam, kciuki i łapki a także ogony zaciśnięte.

Posted

Ale Otrębusy to na pewno nie Hilton, tam też są kojce o ile pamiętam - to juz chyba lepsza wetka, bo ma przynajmniej wiedzę pozwalającą zająć się szczeniaczkiem.

Posted

Jestem po rozmowie z lecznicą. Rozmowa była poważna - dotyczyła przede wszystkim bezpieczeństwa maleństwa Vivuni o ksywce "Kotlet":diabloti:
Rozpatrywane były wszystkie za i przeciw z punktu widzenia Kotleta. Przede wszystkim nawet w najlepszym hoteliku - za niewiadomo jakie pieniądze - nie ma gwarancji, że nie będzie kontaktu z innymi psami w tym chorymi. Lecznica wyposażona jest w taką lapmę specjalną co to likwiduje badziajstwo - to po pierwsze, bo drugie obie suniaczki są w pomieszczeniu socjalnym, gdzie żaden pies nie będzie wchodził. Przedyskutowana została także sytuacja gdy Kotlet zacznie baraszkować - są planowane pewne rozwiązania:evil_lol:. Suma summarum zapadła decyzja, że Vivunia z Kotletem zostaje w lecznicy.
Jest to chyba najlepsze rozwiązane z możliwych. Wiem, że jest wiele minusów ja oprócz powyższych plusów powiem, że:
- Vivunia jest do lecznicy przyzwyczajona i nie będzie kolejnych przeprowadzek;
Przepraszam, ale muszę kończyć - JADĘ PO MALTANKE, KTÓRA WYBUDZIŁA SIĘ P OPERACJI. DOKOŃCZĘ JAK WRÓCĘ

Posted

W sumie racja, w lecznicy równie dobrze Vivunia i mała Koti mogą mieć kontakt z chorymi psami jak gdzie indziej. Coś mi się zdaje, że panie bardzo ją polubiły i mimo wszystko ciężko będzie im się rozstać z tą śliczną czarną królewną:)

Posted

Jestem - maltanka jeszcze nie wybudzona w 100%, ale operacja się udała. Maleństwo już w domu, ale jeszcze długa droga do wyleczenia. niestety wątroba jest uszkodzona. Będzie dobrze.

Wszystkie panie w lecznicy są w Vivuni zakochane na bank :loveu: Nie wiem jak tam panowie, lecznica mocno sfeminizowana jest :diabloti:

Ja za pobyt Vivuni płacę, ale grosze. Muszę tylko zadbać o jedzonko dla Vivuni, bo żarełko którym dysponuje lecznica to nie jest dobre jedzonko dla karmiącej mamuśki. Chcę zamówić w animalii, bo tam mam duże rabaty. Tylko za czorta iwanka nie wiem jaka najlepsza. Viva najbardziej lubi mokre - tak więc puszki dla szczeniorów, tylko które????????????????