gamoń Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Przeklejam na prośbę koleżanek z forum miau. Sunia w bardzo pilnej potrzebie .Tymczas na już potrzebny!!!!!!!!!!! Suniak została przygarnięta - po tym jak przez trzy dni leżała w jednym miejscu - przez osobę która absolutnie nie mogła jej u siebie trzymać. Sunia była wycieńczona i miała bardzo nabrzmiałe, pełne mleka sutki. Podjęłam szybką decyzję, że zwrócę się z prośbą do lecznicy na Kosiarzy o podleczenie suni i przetrzymanie przez jakiś czas. Sunia została przebadana i okazało się, że ok 10 dni wcześniej urodziła szczeniaki Nie wiadomo co się z szczeniakami stało, okolice gdzie sunia koczowała zostało przeszukane. Sunia jest teraz "zasuszana" i dostaje antybiotyk. Sunia podobna jest do czarnego labradora, ma około 7 lat i jest przeuroczym psem. Ogonem merda nawet przy podawaniu zastrzyków, Jest przyjazna do wszystkich i na dodatek lubi jazdę samochodem, grzeczna i posłuszna - no po prostu anioł nie pies. Sunia szuka na cito DT, a nalepiej jakby szybko znalazł się DS. Ona w lecznicy długo być nie może. Byłabym bardzo wdzięczna za baaardzo szybki założenie wątku na dogo, bo sunia od czwartku jest na Kosiarzy. Bardzo proszę o pomoc Ola http://images24.fotosik.pl/173/2830772e5a88326em.jpg http://images31.fotosik.pl/171/5a21ea62a5791c30m.jpg http://images26.fotosik.pl/172/dfd272ff0c4e94b8m.jpg http://images31.fotosik.pl/171/a646ac214eac232em.jpg http://images34.fotosik.pl/170/4cb9bea9018e0167m.jpg To jest treśc e-maila i podane linki ze zdjęciami. A to nowe zdjęcia Vivy ... Quote
gamoń Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Podnosze .Sprawa niecierpiąca zwłoki!!!!!!!!!! Quote
Aleksandra59 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Gamoń dziękuję Ci bardzo - ta Ola z postu Gamoń to ja. Byłam na Dogomanii tylko na wątku Neris, jak ratowała Dymka :-(. Ta klinika, w której sunia teraz jest leczona to Warszawa-Wilanów. Sunia jest pod doskonałą opieką, ale nie może tam być długo, a jest już od czwartku. Bardzo pilny DT a najlepiej DS - bardzo proszę, sunia tyle przeszła, straciła dzieci a jest taka ufna, posłuszna i baardzo grzeczna. Quote
iwop Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Sliczna dziewczynka...:-( Trzeba poprosic Puchatka o banerek i porobic ogłoszenia... Quote
iwop Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Ale dobrze by było miec jakieś lepsze zdjęcie do allegro... Quote
iwop Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Neris jeszcze jej u mnie nie ma...:evil_lol: Więc nie ma za co dziekować. Quote
Aleksandra59 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 No to sobie dziewczyny o Klarze pogadały - Klara to ta kicia :loveu: A ja byłam w lecznicy i są nowe zdjęcia suni, ponieważ mnie jak widzę sunię ręce się strasznie trzęsą robiła je dr Monika- jezeli ktoś czytał wątek Gratiska to wie o kogo chodzi. A to zdjęcia Suni: Quote
Lemoniada Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Bardzo prosimy o pomoc, ta sunia to przeurocze stworzenie - tyle wycierpiała, a nadal jest tak ufna i słodka. Nie ma dużych wymagań, załatwia się na dworze, można z nią zrobić dosłownie wszystko. Kto pokocha tą mądrą czarną królewnę? Quote
Aleksandra59 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Sunia dalej nie ma imienia, może oprócz pomocy w znalezieniu nowego domku jakieś propozycje jak powinna się nazywać? I mam pytanie czy nowe zdjęcia są wystarczająco dobre na allegro? Quote
Neris Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Małe jakieś te zdjęcia... ale może można zwiększyć? Quote
Lemoniada Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Neris napisał(a):Małe jakieś te zdjęcia... ale może można zwiększyć? Tak, klikając na nie:) Quote
Aleksandra59 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Neris napisał(a):Małe jakieś te zdjęcia... ale może można zwiększyć? To są zdjęcia z fotosika - jako linki na forum miniaturki, mogę wsadzić inne linki, tylko nie wiem jak duże zdjęcia na dogo można wstawiać? Quote
Aleksandra59 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Bardzo proszę o pomoc - suniak nie może długo być w lecznicy, chociaż domek tymczasowy - proszę bardzo. Sunia jest tak grzeczna, że nie rusza się z miejsca na którym kazano jej leżeć. Nie bardzo wiem co pisać, bo zaangażowałam się w uratowanie suni, ale nawet na jeden dzień nie mogę jej wziąć do siebie. Proszę bardzo o domek dla suni. Quote
iwop Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Teraz biegne do pracy :roll: uff... tyle byłam na zwolnieniu, ze sie odzwyczaiłam... Potem zrobie allegro. Ogłaszamy konkurs na imię.... łatwiej zrobic banerek i rozwijać wątek... Quote
Marcelibu Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Hopsia Śliczna Dziewczynko! Widziałam ją w sobotę w lecznicy - cudnie ogon wachlował na sam widok człowieka. Przemiła, prześliczna!!! Quote
iwop Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Mam problem :oops: jaki kontakt w sprawie adopcji podawac na allegro? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 podnosze-pilnie potrzebna pomoc. Quote
iwop Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Sorry nie najlepiej dzisiaj sie czuję ale jutro rano robie allegro dla suczki... CHyba że ktos teraz wymyśli piekny wzruszający tekst...:oops: Quote
Aleksandra59 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Iwop mocne kciuki za poprawę samopoczucia Byłam dzisiaj w lecznicy, ale nie widziałam Suni, bo powoli lecznica zamienia się w schronisko (oprócz suni sa inne bezpańskie pieski i maluteńki koteczek) i nie chciałam zamętu dodatkowego wprowadzać tym bardziej, że kilku pacjentów było. Sunia wzbudza zachwyt wśród personelu lecznicy, nie musi być przywiązana, wykonuje wszystkie polecenia i pięknie chodzi na smyczy. O tym ostatnim to dobrze wiem, bo sama ją do lecznicy przyprowadziłam. No i co najwazniejsze stan zdrowia Suni się poprawia. Czy są jakieś propozycje imienia dla ślicznej Suni????? Pilnie potrzebny DT, a najlepiej DS dla bardzo grzecznej Suni, po dużych przejściach. Quote
Aleksandra59 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Ja nie działam na dogomanii to nie wiem kogo prosić o zrobienie banerka Suni - czy mogę prosić o pomoc???? Quote
Recommended Posts