Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oskar nadal w schronie, zmienił tylko boks...

Boks 15
Suka, młoda, mieszaniec doga argentyńskiego, po szczeniakach. Łagodna, mieszka w boksie z innym psem i nie awanturuje z nim się.
Przy następnej wizycie zrobię jej lepsze foty.

Posted

Bokserkowata sunieczka mieszka w boksie nr 39. Jest młodziutka, niekonfliktowa, bardzo ufna i przyjazna względem ludzi.

Bokserowaty Jacuś też nadal w schronie, podobnie jak staruszka Nuszka...

Posted

Słodziak - JAMBO :loveu:

Jambo jest na stronie schroniska:

http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja28967-1.html

JAMBO - ADOPTOWANY !!!

Przecudowny JAMNIK.
Chłopczyk, 3-miesięczny szczylek o pogodnym usposobieniu. Uwielbia podbierać jedzenie z misek innych kolegów, lubi toczyć z nimi "boje" mimo tego że nie jest zbyt dużej postury (jest tyci-tyci). Lubi okazywać swe zainteresowanie inną osobą poprzez lizanie jej. To małe ciałko ma w sobie tak ogromną moc- JAMBOjest po prostu UROCZY. Znajdziecie go w budynku biura (lubi uciąć sobie małą dżemkę w szufladzie biurka Pani Dyrektor). Jest zaszczepiony i odrobaczony. Czeka w schronisku w Celestynowie na swojego przewodnika.

Te cudowne oczęta !!!

Na straży ..

Puszczam Wam oko ...

Lizać, lizać i jeszcze raz lizać .... To lubię :loveu:

Kocham spać ... Szczególnie kiedy jest to szuflada biurka Pani Dyrektor ;)

A tu jeszcze raz - dla tych co nie wierzą że tak sobie smacznie podsypiam ..

Posted

Labkowata dziewczynka - nazywana przez pracowników schroniska MAMROTKĄ :loveu:

Mamrotka / Labusia jest na stronie schroniska:

http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja28367-2.html

MAMROTKA / LABUSIA - ADOPTOWANA !!!

W budynku biura w pomieszczeniach socjalnych pomieszkuje takie przeurocze cudo. Labkowata dziewczynka ostatnimi czasy wraz z rodzeństwem (2 braci którzy znaleźli już domy) występowała w programie "Pytanie na śniadanie". Sunia ma około 4 miesięcy i czeka na swój dom. Jest zaszczepiona, odrobaczona i przede wszystkim KOCHANA !!!

Czy ktoś Ją pokocha ???...

Czy te oczy umią kłamać - chyba nie ???...

Fajna ze mnie dziewczynka jest ;-) ale jakoś mi tu tak smutno ...

Posted

Mamrotka będzie docelowo przypominać przerośniętego jamnika a nie labka. Będzie średniego wzrostu lub średnio-mała o krótkich łapach i nieco wydłużonym tułowiu.

Posted

Mamrotka i Jumbo nadal w schronisku - chwilę temu skończyłam rozmowę z Panią Dyrektor. Co do Jumbo potencjalni nowi właściciele dziś mają końcowo się określić czy zabierają malucha do siebie czy nie (jeżeli zrezeygnują bierzemy pod uwagę kolejnych kandytatów).
Mamrotka nadal czeka w schronisku na swego Przewodnika.

• 3 weeks later...
Posted

Boks 15
Suka, młoda, mieszaniec doga argentyńskiego, po szczeniakach. Łagodna, mieszka w boksie z innym psem i nie awanturuje z nim się.
Przy następnej wizycie zrobię jej lepsze foty.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1600x1200, rozmiar 524KB.

Czy możecie powiedziec coś więcej o tej suni ?? Jak ona do innych suczek ?? Jaka jest na wielkość ?/

Macie więcej zdjęć ??

Posted

tak, tutaj:
adopcja - adopcje - psy - Suka - Schronisko Dla Zwierząt
(jak się kliknie na zdjęcia to się powiększają)

sunia czeka na sterylke, dopiero po niej może iść do adopcji.
Sunia nie wygląda jak rasowy da, ale jest do niego podobna. Jest średniej wielkości, młodziutka. Szczeka na ludzi, ale ja sie ja zawoła to podchodzi i daje się pogłaskać. Jest nowa w schronisku.

Nie awanturuje się z kolegami z boksu.

Posted

[quote name='Sylwia K']tak, tutaj:
adopcja - adopcje - psy - Suka - Schronisko Dla Zwierząt
(jak się kliknie na zdjęcia to się powiększają)

sunia czeka na sterylke, dopiero po niej może iść do adopcji.
Sunia nie wygląda jak rasowy da, ale jest do niego podobna. Jest średniej wielkości, młodziutka. Szczeka na ludzi, ale ja sie ja zawoła to podchodzi i daje się pogłaskać. Jest nowa w schronisku.

Nie awanturuje się z kolegami z boksu.

Ja nie chce rasowego DA a że ta rasa bardzo mi sie podoba to szukam jej mieszańca ( albo cos w podobie) , tym bardziej że mają mniejsze szanse na adopcje niż rasowce. Tzn narazie się rozgladam.

Mam dwie sunie: jedna mały zaczepny kurdupel a druga duża, stara kaleka. Więc musi to byc psina która się z nimi dogada.

Dla mnie jeszcze lepiej ze bedzie do adopcji po starylce. Może dam jej DT
zobaczymy :p

Posted

[quote name='Sylwia K']jak dla mnie jest średnio-duża -ale to pojęcie względne...
głową sięga raczej mego uda, tyle że ja jestem niska (165cm)

Ja Ci dam niska :mad: ja też mam tyle wzrostu a w dowodzie mam wzrost średni :evil_lol:

mam jeszcze pytanie czy ktos widział tą sunię czy juz poszła do adopcji ??

To sa zdjęcia z tej zimy a sunia zauroczyła mnie nieziemsko. Miała problemy skórne... Wiadomo co z nia ?? Czy jeszcze gdzies jest w schronisku ?? Taka młodziusieńka ONeczka

Wiecej zdjęć jest na tym wątku
http://www.dogomania.pl/forum/f28/sliczne-mixy-owczarka-niem-podrostki-ok-6-9-mies-celestynow-132513/

moze warto by go było ruszyć ? :roll: Załozyłam go specjalnie żeby pokazac jak najwięcej ONkowatych z Celestynowa. Może chociaz dajcie znac czy te wklejone psiaki jeszcze są w schronisku.

Posted

O matko :placz: Ona mi skaradła serce strasznie :-(

jesli uda się przy okazji wejść do niej i zrobić jej pare fotek przy człowieku i kilka jak stoi na 4 łapach to ja poogłaszam. Prosze też o jakis kontakt do ogłoszeń gdzie i do kogo zainteresowani mają dzwonić.

Jestem teraz w trakcie przeprowadzki i remontu. Nie bardzo mam czas żeby siedzieć w necie (mam tylko czasem jak jestem w pracy) :shake: ale postaram się chociaż wystawić allegro.

Czekam też na nowe wieści o suni DA :p

• 2 weeks later...
Posted

Boks numer 21 - MISZKA

MISZKA jest na stronie schroniska:

http://www.celestynow.schronisko.net/adopcja30967-0.html

Miszka jest strachliwą sunią, widać że nie odnajduje się w warunkach schroniska. Ma cudownie delikatną sierść o ciekawej barwie. Ta sunia potrzebuje kontaktu z człowiekiem, któremu będzie mogła ponownie zaufać.

Sunia nadal przebywa w schronisku. Dalej jest przestraszona i nie może odnaleść się w realiach schroniska. Czy ktoś da Jej dom ??? Ona potrzebuje człowieka i współpracy z nim. Inaczej zrobi się zupełnie dzika ... (28 lipca 2009).