evebeve Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dzisiaj moj chlopak pojechal z Mafikiem samochodem do ojca pracy, zostawil Mafika jak byl juz na miejscu w samochodzie. Gdy jego ojciec podszedl do samochodu i chcial otworzyc drzwi zeby go poglaskac Mafi zaczal strasznie szczekac i warczec w obronie(az sie rzucal do drzwi, gdyby je otworzyl ojciec nie wiadomo co by sie stalo). Moj chlopak gdy otworzyl drzwi to zaczal sie cieszyc jak dziecko. Czy mogl on byc nauczony pilnowania czy raczej skojarzylo mu sie cos ze schroniskiem? Quote
Sylwia K Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Daj pieskowi więcej czasu na zaklimatyzowanie się.Najpierw niech zapozna się z Tobą, mieszkaniem, najbliższym otoczeniem. Zanim Ci zaufa może miąć nawet kilka tygodni... Czasem psy bojaźliwe boją się dorosłych dojrzałych mężczyzn i ze strachu prezentują agresywne zachowania. Pies zmienił otoczenie, wszystko jest dla niego nowe i obce i może czuć się niepewnie... Zajrzyj tutaj na dogo do działu wychowanie, jest tam wiele ciekawych tematów pomocnych w zrozumieniu i ułożeniu psa. Quote
Sylwia K Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 masienka napisał(a): to haszczydelko jest :p mozecie cos wiecej o nim powiedziec? wrzuce na zaprzegowe forum ale troche info by sie przydalo, wykastrowany? w jakim wieku, jak do psow, ludziow, dzieciow ;) kotow, czy wyje w boksie itd to jedyny zaprzegowiec u Was? jest jeszcze jeden szczeniak ale taki miks... brązowy: (tutaj na dole jego fotki) http://www.dogomania.pl/forum/f28/celestynow-super-psiaki-szukaja-ds-119415/index23.html taki odrobinkę podobny do tej rasy na mój gust -ale ja się nie znam na psach północy za bardzo:oops: Ten 3-latek strasznie wył zaraz po przybyciu do schroniska, rozpaczał biedak, ale przeszło mu po kilku dniach. Widocznie pogodził się z nową sytuacją. Jest łagodniutki i cieszy się do każdego. Bardziej zainteresowany ludźmi niż psami dookoła. Quote
dagaO Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Witam, mam prośbę napiszcie co słychac u Balli. Czy jeszcze przed sterylizacją? Codziennie zaglądam na tą stronę, czy coś nowego npisaliście o niej. To cudowna sunia. Od razu zabrałabym ją do siebie. Czy będzie duża? Bo zdjęcia nie "oddają" jej wielkości. Czekam na wiadomośc. Quote
Sylwia K Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 planowany zabieg na 26 stycznia. Jest niskim psem i nie urośnie już za wiele. Sięga tak przed kolano z tego co pamiętam. Po zabiegu będzie mogła spokojnie iść do nowego domku. Quote
dagaO Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Bardzo dziękuję za wiadomośc. Jeżeli uda się umieścic jeszcze trochę zdjęc małej, to będę wdzięczna. Najchętniej zobaczyłabym ją w Schronisku, ale mieszkam aż we Wrocławiu. Napiszcie proszę jak przebiegł zabieg w poniedziałek. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Quote
masienka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 a husky nie bedzie kastrowany? :shake: moze chociaz w ogloszeniach napisac, ze jest? dajcie namiary na kogos to wrzuce jakies ogloszenia Quote
tanitka Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Masienko, sterylki i kastracje sa 2 razy w miesiacy, ale psów jest tyle, że ledwo z zabiegami na suczkach się wyrabiają. Na życzenie można psa poddać kastracji przed adopcją. podawaj namiary, ale pełne Społeczne Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Prosta 3, 05-430 Celestynów k. Warszawy tel. 022/ 789 70 61, tel. kom. 602 378 437 albo tylko komórkę, która jest do pani Dyr. Quote
kosu32 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 dagaO napisał(a):Bardzo dziękuję za wiadomośc. Jeżeli uda się umieścic jeszcze trochę zdjęc małej, to będę wdzięczna. Najchętniej zobaczyłabym ją w Schronisku, ale mieszkam aż we Wrocławiu. Napiszcie proszę jak przebiegł zabieg w poniedziałek. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Witaj Aktualne zdjęcia Balli masz na stronie 36 (były robione w niedzielę 18 stycznia). Ten psiaczek to istne cudeńko. Piękny Trikolor i ta Jej sierść... - tylko się zakochać. Psy jak to psy są bardzo ruchliwe szczególnie w otoczeniu innych skłonnych do zabawy. Balla wzięta na ręcę rozkoszowała się tymi chwilami spędzonymi z człowiekiem. Kiedy nas zobaczyła szybko przybiegła i nadstawiała się do głaskania. Widać że psiaczek lgnie do ludzi. Bardzo byśmy chciały by znalazła kochający dom i odpowiedzialnych opiekunów. Pozdrawiam serdecznie;) Quote
kosu32 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Przypominam że mamy tu takie cudeńko - w typie husky. Sylwia K pisała o nim kilka zdań ostatnio a ja dorzucam parę fotek. Borys czeka na swego Pana. Piękny z niego piesio !!! Quote
tanitka Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Balla wczoraj była sterylizowana i jest już do adopcji. Borys też jest i czeka, tak samo jak husky. Jakiś facet był nim zainteresowany do zaprzęgu ale nawet nie przyjechał go zobaczyć:shake: Quote
kosu32 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 No cóż ... Miejmy nadzieję że już wkrótce któryś z psiaków znajdzie nowy domek i będzie chodzić ze swoim Panem na spacerki ... :painting: Quote
evebeve Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Do gory psiaczki, do gory:lol::lol: Napewno ktos was niedlugo wezmie:lol::lol: Quote
evebeve Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Mafik jest bardzo grzeczny, juz bardziej jest do nas przywiazany:multi::multi: Zaczyna nawet psocic- gryzie koce :diabloti: Bardzo malo je, chociaz daje mu to co dostawal w schronisku, musze wybrac sie z nim do weta bo ma problemy z uszkiem:-( Pilnuje domu, ostatnio przyszedl kolega podpity i sie przytulal do niego, a psiak warczal:diabloti: Wiem, ze psiaki nie lubia alkoholu:razz: Bardzo duzo spi, na dworze biega ok 30min pozniej chodzi przy nodze:razz::razz: Ciagnie na smyczy jak oszalaly, malo reki nie wyrwie:crazyeye::crazyeye: Narazie chodze z nim sama, bo musze nauczyc go chodzenia przy nodze, jak mama go wezmie to tylko z uzdowa bo nie da sie go utrzymac:razz: Poza tym to wszystko ok, lubi sie bawic pileczka, nauczylam go robic aport, gorzej z oddawaniem:cool3::cool3: Quote
evebeve Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A to nowe zdjecia Mafiego, jak chcecie to wstawcie na forum, bo ja nie wiem jak:oops::oops: Zabawa z cytrynka (plastikowa:evil_lol:) ImageShack - Image Hosting :: img21671yf9.jpg Mafi spioch: ImageShack - Image Hosting :: img2143co5.jpg ImageShack - Image Hosting :: img21521mc6.jpg Odpoczynek w trakcie zabawy:roll: ImageShack - Image Hosting :: img21421fp4.jpg Quote
tanitka Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 jest śliczny, taki błyszczący czarnuszek:lol: a jak chodzenie po schodach, leki pokonane? Quote
evebeve Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 tanitka napisał(a):a jak chodzenie po schodach, leki pokonane? Tak:multi:, Mafi juz sam wchodzi i schodzi od paru dni po schodach, wole go jednak puszczac z nich bez smyczy, bo strasznie cagnie i malo mnie nie zrzuci:diabloti: Takze teraz zabieram sie za nauke chodzenia na smyczy:razz: Quote
tanitka Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 proszę o trzymanie kcików dziś w sobotę za huskiego, pewna rodzina z warszawy po niego się wybiera:cool1: Quote
kosu32 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Mocno trzymamy kciuki. Jeżeli będziesz w schronisku to sprawdź proszę co u Balli-dobrze? Quote
tanitka Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 jutro będę, bo jutro szaraczka Zuzia opuszcza schronisko;) Quote
kosu32 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Zuzia? Niech sięgnę pamięcią która to psinka ... Ja w ten weekend nie dam rady wpaść do schroniska, ale myślę intensywnie nad przyszłym tym - razem bez kompana życiowego zwanego mężem-wężem ... Quote
Sylwia K Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Zuzia, ta z pietra mała? :multi: Jak będzie wiadomo co z huskym to dajcie znać, to zdejmę jego ogłoszenia które porobiłam niedawno. Quote
tanitka Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 tak z piętra, cała szarutka:roll: sylwia mam zapytanie od ludzi o suczkę, którą ty wstawiłaś na stronę schroniska str 5.- Lessi, pytanie czy ona jest zrównoważona i nadaje się do dzieci. Ja wogóle jej nie kojarzę.:oops: Quote
Recommended Posts