Jump to content
Dogomania

Warszawa! Krówka 4 m-ce. Już w nowym domu!!! Problem-opinia prawnika potrzebna!!!!

Recommended Posts

• Replies 694
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poznań się rozmyślił i wziął innego psa ze schrnoska... O ile to o ten "Poznań" chodzi, ale chyba tak, bo szukaliśmy przecież wcześniej transportu Ciri do Poznania...

Posted

Erazm napisał(a):
Mysza 1 jeśli chcesz pomóc Krówce to nie hotelik, a ogłoszenia są ważne.
Pomóżmy Emir i DIF .

Ale ale, ja myslé ze oprócz umieszczenia Króweczki u Emir, nalezaloby takze zasponsorowac jej pobyt tam. Co o tym sádzicie?

Wszyscy wiemy ile psów ma Emir i ze utrzymanie ich wszystkich jest tylko na jej glowie, wiéc myslé, ze oddajác jej psa pod opieké, uczciwe byloby pokrycie kosztów utrzymania tego psa.

Posted

Słuchajcie,Cioteczki,nie wiem,jak Wy,ale ja nie mogę przestać myśleć o Krówce...Bardzo,bardzo nie chcę,by to słodkie maleństwo trafiło do schronu,bo choćby nie wiem jak funkcjonujący był to schron-to jednak schron...
No i mam pytanko do DIF-czy Krówka umie już załatwiać się poza domem???
Bo właśnie świta mi w główce taki pomysł...
Dać Krówce ADT(Awaryjny Dom Tymczasowy)...
CO WY NA TO??????
Tyle,że teraz mamy strefę zapowietrzoną i Krówka musiałaby przed przyjazdem spełnić następujące warunki:
1.Zostać trwale oznakowana(czip,tatuaż)
2.Zostać zaszczepiona p/w wściekliźnie
Co prawda mam już dwa miejsca zarezerwowane,ale jakoś trzecie wykombinuję...Owszem,moja suka nie toleruje młodych psów,ale to też(chyba)jakoś dała bym radę opanować...
Wiem,że Krówka cały czas szuka domu i myślę,że nie byłaby u mnie zbyt długo...Wstępnie proponuję miesiąc...A potem się zobaczy...
Więc,gdybyście były za,proszę przygotować wyprawkę(kocyk,dwie miski i coś do jedzenia,najlepiej sucha karma)-i w drogę...
DIF-PSIAPSIÓŁKO-CO O TYM MYŚLISZ???

Posted

[quote name='Wet-siostra']
DIF-PSIAPSIÓŁKO-CO O TYM MYŚLISZ???

Też wymyśliłaś ....:eviltong:!
Kochana!!!
Zastanów się :p! Masz swoje dwa psy i jeszcze psy na tymczasie!

[quote name='OlkoLolka']To nie chodzi o to, żeby zwierzaka zostawić bez pomocy, ale udzielić jej w takim stopniu w jakim możemy.
Na pewno nie z chwili na chwilę mąż DIF nagle dostał olśnienia, że od tego i tego dnia nie akceptuje większej ilości zwierząt w domu i nie wytrzyma w tym wszystkim! I z tym DIF powinna liczyć się wcześniej, nie po fakcie przygarnięcia Krówki.

Pomyśl nad tymi słowami!!! Ja też pomyślałam i wiem, że Krówcia jest moim ostatnim tymczasem! Więcej nie zgarnę żadnego psa z ulicy!

Posted

Ależ ja właśnie pomyślałam!!!:eviltong::eviltong::eviltong: Psów na tymczasie na razie nie mam i nie wiadomo,kiedy będą,bo nie ma transportu,poza tym myślę,że Krówka napewno znajdzie domek...:loveu:
A jak pomyślę,że ta ślicznota mogłaby iść do schronu,to...:placz::placz::placz:
No i poza tym-miałybyśmy okazję się poznać w realu...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A o mego TZ się nie martw-on tylko o jednym myśli i nie zamierzam mu już w tym przeszkadzać...:roll:
Także ponawiam propozycję.Oczywiście ostateczną decyzję zostawiam Tobie...:eviltong:

Posted

mam w tej chwili 2 dobre propozycje dla Jacusia-jedną z tych pań wybiorę, obie spełniają moje wymagające kryteria.
Obydwie mieszkają w Warszawie, obydwie bez innych zwierząt w domu i małych dzieci, mieszkają obok terenów zielonych gdzie można odbywac długie spacery z psem: jedna przy Lasie Kabackim na Ursynowie druga na Mokotowie przy Polach Mokotowskich i na zamkniętym osiedlu+2 parki pod domem, obie duże mieszkania, jedna pracuje w domu, druga poza domem, jednak non stop są rodzice w domu-nigdy pies nie jest sam, obydwie bardzo ciepłe spokojne.Obydwie wiedzą o jego przepuklinie i zoperują go oraz wykastrują, podpisanie umowy adopcyjnej żaden problem-chętne do utrzymywania kontaktu oczywiście po adopcji.

Czy DIF masz życzenie bym podała Ci telefon komórkowy do jednej z tcyh pań? (po moim wcześniejszym uprzedzeniu o tym oczywiście, zamiast Jacusia-byłaby krówka)

Posted

oktawia6 napisał(a):

Czy DIF masz życzenie bym podała Ci telefon komórkowy do jednej z tcyh pań? (po moim wcześniejszym uprzedzeniu o tym oczywiście, zamiast Jacusia-byłaby krówka)

Oczywiście!! :loveu:

Posted

dobrze-na sobotę jestem umówiona z jedną z tych pań (tą z Mokotowa) druga (z Ursynowa) ma jutro dzwonic do mnie-dzwoniła do mnie już 3 razy-zależy jej na poważnie, nie wiem jaki ma stosunek do spania w łóżku tylko z psem,:hmmmm: druga niezbyt ale powiedziałam ,zę Jacuś musi spac w łóżku bo zasypia na mnie potem na boku śpi, ale to temat do dogadania się!

Posted

oktawia6 napisał(a):
dobrze-na sobotę jestem umówiona z jedną z tych pań (tą z Mokotowa) druga (z Ursynowa) ma jutro dzwonic do mnie-dzwoniła do mnie już 3 razy-zależy jej na poważnie, nie wiem jaki ma stosunek do spania w łóżku tylko z psem,:hmmmm: druga niezbyt ale powiedziałam ,zę Jacuś musi spac w łóżku bo zasypia na mnie potem na boku śpi, ale to temat do dogadania się!

Ok! Czekam na info, bo w sobotę jestem umówiona z Krówką u Emir !
Dzięki.

Posted

Czy DIF masz życzenie bym podała Ci telefon komórkowy do jednej z tcyh pań? (po moim wcześniejszym uprzedzeniu o tym oczywiście, zamiast Jacusia-byłaby krówka)[/quote]

:roflt::roflt::roflt::ylsuper:

ps.:painting: a wieje i pada:placz:

Posted

PADA??????:crazyeye: A u nas słoneczko lśni,aż miło!!!Koli z Tyrsą rozłożyli się na podwórku i się opalają!!!:evil_lol:A ja tu piszę,a pranie mi się pierze...:lol:Zaraz je na dwór wywieszę,dwie godziny i będzie suche-mamy prawie 20stopni ciepła!!!:loveu:

Posted

Wet-siostra napisał(a):
PADA??????:crazyeye: A u nas słoneczko lśni,aż miło!!!Koli z Tyrsą rozłożyli się na podwórku i się opalają!!!:evil_lol:A ja tu piszę,a pranie mi się pierze...:lol:Zaraz je na dwór wywieszę,dwie godziny i będzie suche-mamy prawie 20stopni ciepła!!!:loveu:

:crazyeye::placz::placz::placz: wieje, leje i ziąbi. zimno okropnie. Wlasciciel kamienicy wylaczyl kaloryfery wczoraj..:placz: więc co rusz w wannie siedze.
Fajne Ci...no cóż

Posted

Charly napisał(a):
(...) co rusz w wannie siedze.
Fajne Ci...no cóż

A to wanna podgrzewana? A w pustej, czy napełnionej??? ;)
Polecam opatulenie kocem, pod pupę poduszkę elektryczną, pod stopy psa, na kolana kota, a w rękę kufel piwa grzanego (na spód kufla wkładka ze spirytusu lub wódki, najlepiej nie czystej tylko żołądkowej gorzkiej lub krupniku). :evil_lol: