Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekam..i chyba poczekam sobie do jutra, bo już pólnoc. A może i nawet do poniedziałku, bo korespondencja toczyła sie na email służbowy potecjalnego chętnego..ehhh...cięzko mi ;).

Posted

UWAGA. Proszę doświadczonych dogomaniaków o wklejanie gdzie tylko to jest mozliwe ogłoszeń o PAKO.
Tekst ogłoszenia wklejam poniżej. Proszę też o link, gdzie zostalo umieszczone, na przyszłośc sama powklejam.
MŁODY, PRZYJACIELSKI DOBERMAN PILNIE SZUKA DOMU
PAKO to szlachetny, młody samiec rasy doberman, czarny, z naturalnymi uszkami i uciętym ogonkiem.
PAKO do dnia dzisiejszego jest bezdomny i bezpański. Jest bardzo wychudzony. Jego życiu zagrażają niebezpieczeństwa. Od lutego’08 podchodzi pod domostwa, gdzie jest dokarmiany.
PILNIE poszukujemy domu dla PAKO. Pragniemy uratować pieska od głodowej lub tragicznej śmierci.
URATUJ DOBERMANA, WEŹ GO DO DOMU!
PAKO odwdzięczy się wiernością, miłością i mądrością właściwą dla rasy. To młodzieniaszek, którego można wiele nauczyć, dostosować do wymagań rodziny.
ZAKOŃCZ TUŁACZKĘ!
Ogloszenie ma na celu znalezienie dobrego domu dla psa.
Pies przejdzie na własność kupującego, po podpisaniu umowy adopcyjnej.
Kontakt: Anna 0501 060 175 wihu@wp.pl

Posted

Tak, tak..PAKO ma juz nowy domek!!
Pojechał dziś do Warszawy do bloku, za to z ogrodem na lato i weekendy poza miastem :)
Państwo zareagowali błyskawicznie, po którtkich telefonach pojechali "zobaczyć" pieska.
Natychmiast przypadli sobie do gustu, nowa pani jak tylko zobaczyła PAKO, nie chciała słyszeć nic więcej..."nie wsiądze do auta, jak to nie wsiądzie"!
Dobek z należytą sobie nieufnością podszedł do auta, a tam z nienależytą sobie przekupnością pochłonął miskę przysmaków.
I w ten oto sposób nowi państwo, miłośnicy rasy, odjechali i zabrali ze sobą PAKO...do nowego życia pieseczku kochany.
Do adopcji nigy by nie doszło, gdyby nie info od Kostka , propozycja pomocy od Agaty oraz pomoc pani Zuzanny- opiekunki psa na miejscu błąkania się.
Nadzieja Dobermana dziękuje za pomoc.
Trzymajcie kciuki za pozytywnie zakończoną adopcję.

Posted

Za szybko. PAKO wyląduje dziś po południu w schronie.
Zdemolował mieszkanie, gdy został sam.
Dla wielu ludzi to definitywnie skreśla psa.
Ech, może to i dobrze. Będzie więcej czasu na szukanie domku.
Ratujcie.
DECYZJA ZAPADŁA. PAKO MA SIĘ WYNOSIĆ Z DOMU.

Posted

Ja mogę założyć wątek dla suki od cyganów.
Tylko dajcie znać, może już ktoraś z was założyła?

PAKO...zostł w swoim nowym domku.
Państwo (żona i dzieci) są zdeterminowani, walczą o Pako. Chą go zatrzymać. Na dzień dzisiejszy Pako ma dom.
Poszukujemy chwilowo do wypożyczenia kennelu nr V (w Warszawie).
Chcemy sprawdzić, jesli sie uda, państwo kupią klatkę dla Pako na stałe.
Być może od powodzenia kennelu zależy przyszłość Pako.

Posted

klatka czeka w Azylu pod Psim Aniolem tylko musimy sie umowic na jak dlugo bedzie wypozyczona bo musimy za ok 2 tyg pozabierac nasze psy z hoteli,jesli ludzie sie ogarna do tego czasu z kupnem swojej klatki mozna ja odebrac nawet i dzisiaj

Wihu nie mialam wczoraj w dzien dostepu do komputera wiec nie mialam sie jak odezwac i prosze mi nie paniowac przez telefon:P

Posted

spisywaliscie umowe adopcyjna?spiszemy panstwa z dowodu wezmiemy nr tel i chyba tyle wystarczy,mam nadzieje ze ludzie wezma sobie do serca ze na kupno klatki maja ograniczony czas i bardzo bym prosila zebys im o tym wspomniala:)

mnie dzisiaj w azylu nie ma ale jak juz beda pod schroniskiem niech poprawka krzycza przez siatke bo koledze padl wlasnie telefon;/ ale on im da klatke spisze namiary i tyle,klatka jest troche podniszczona bo nasze psy po zabiegach czesto ja uzytkuja ale mam nadzieje ze nie beda wybrzydzac

Adres
Kosodrzewiny 7/9 Falenica na stronie www.psianiol.org.pl jest mapka dojazdu

Posted

Otrzymałam emaila w sprawie PAKO.

"Witam.Z przykrością muszę Panią poinformowaś, że jednak piesek nie może u nas zostać.Powodem tej że decyzji jest,niespokojne i nerwowe zachowanie pieska podczas mojej nieobecności.Nie jestem w stanie przebywać z nim non stop.Tak więc dla dobra jego samego, najrossądniejszym rozwiązaniem byłoby, znalezienie nowego właściciela ( najlepiej posiadającym działkę )."

Doberman na działkę...taki, z krótką sierścią. Ręce opadają.

Z dwa tygodnie PAKO ma zaklepany nowy dom.

Posted

Musimy dobrze sprawdzic przyszły nowy dom, żeby psu wody z mózgu nie robić.
Widocznie słabo im zależało, skoro trochę problemów i ludzie się poddają. No cóż. Po raz kolejny twierdze, że doberman nie jest dla każdego

• 2 weeks later...
Posted

PAKO MA DOM!!!
Historia Pako ma jednak dobry finał. Aż boję się pisać, nie chcę zapeszyć.
Domek który przygarnął Pako z ulicy zdecydował jednak, że Pako zostanie z nimi
Przypominam, po demolce mieszkana Pako groziła eksmisja na bruk. Znalazłyśmy nawet kolejny domek, ktory miał zabrać Pako po świętach z pierwszego domku.
Jednak po świętach pierwszy domek oznajmił drugiemu potencjalnemu domkowi , że Pako nie jest już do oddania i zostaje w pierwszym domku.
Rozumiecie cokolwiek? :p
PAKO został w pierwszym domku po przygarnięciu z ulicy!!
Bo to jest doberman doskonały!
Szczęścia kochany dobeczku.