Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patikujek napisał(a):
No właśnie:(
A ma on watek na grupie na sharpach??

ma, założyłam wtedy co tutaj :roll: Ale przekierowałam w nim wszystkich tutaj.

Domku namyślaj się szybciej :roll:

Posted

Witam,

Ale z Szarkiego piękności... no no... Ja mogę do Poznania podlecieć... Przy okazji mogę trochę porozmawiać z kobietą na temat Shar-Pei... Tylko kurcze nie szybciej niż piątek-sobota...

Pies wygląda na spokojnego... nie to co Ramzes :diabloti: No i rzeczywiście wygląda na młodszego do 3 lat... jak pisaliście wcześniej...

Dajcie znać, czy mam się szykować czy już kogos macie...

Pozdrawiam!

Posted

Jest przepiękny i taki dostojny! :)

na szczęście nie wszystkie shar-peje sa dominujące :) np u mnie w klatce (w bloku) jest Berta :) i ona jest bardzo strachliwa....nie wchodzi np. do kuchni, bo...uwaga..boi sie odgłosu jaki wydają jej pazurki w kontakcie z podłogą! :evil_lol: śmieszniutka jest i miła chociaż nieufna w stosunku do obcych (sąsiadom też za bardzo nie daje się miziać) no i boi się mojego Rufusa dominatora ;) nawiasem mówiąc Rufus jest pół-sharpejem (czego pewnie na zdjęciach nei widac ale nie lubi się fotografowac), wiec chętnie pomogę jeśli chodzi o układanie takiego pieska ;) Aczkolwiek muody z pewnością ma większe doswiadczenie w tej mierze :cool3:

trzymam kciuki za nowy odpowiedzialny domek! :loveu:

Posted

[quote name='Donvitow']W Poznaniu są z Dogo dwie specjalistki od Szarpków. caroolcia i PaulinaT. Obie polecam.
Jak Pni chce szarpka łagodnego i uległego to polecam labradoora.
Szarpki to rasa bojowa, stróżująca,pasterska. Były hodowane do walk. Nadmiar skóry na karku czyni je niezagryzalnymi dla innych ras. Chwyt za gardło nieskuteczny i dający szrpkowi fory w ataku na przeciwnika skupinego na jednym. Dominanci. Indywidualiści. W wiekszości brak skłonności do łasuchowania/ trudności w szkoleniu/ Szarpka polecam doświadczonym psiarzom z kwalifikacjami.
No i jeszcze choroby skóry. Szarpek znosi najgorsze warunki jak ciepły majowy poranek i uwielbia mróz i złe warunki atmosferyczne. A blok i centralne to tragedia.
No i trzeba mieć kasę na Weta.

Taką informację przeczytałem na wątku Ramzesa / Norda... Wasza decyzja... ja osobiście wybrałbym osobę z większym doświadczeniem w wychowywaniu psa, który był już dorosły... ja tutaj dopiero raczkuję... więc jeżeli caroolcia lub PaulinaT mają takowe, to sugeruję wybrać jedną z nich...

Pozdrawiam

Posted

PaulinaT może w sobotę przeprowadzić wizytę przedadopcyjną, zna się na szarpkach, więc było by suuuper :cool3: Niki-lidka, przesli mi adres tej Pani i jakieś namiary ;)