margo001 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Niki-lidka napisał(a):no to mozemy zmieniac tytul:):):) Tak,tak bardzo prosimy :loveu: Quote
Mysia_ Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 nie nadążam za Wami :eviltong: Już zmieniam tytuł ;) A gdzie ten domek dla niego? :-( Quote
Patikujek Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 No właśnie:( A ma on watek na grupie na sharpach?? Quote
margo001 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Niki-lidka napisał(a):domek mysli:) Fiu fiu zaciskamy mocno kciuki :lol: Quote
Mysia_ Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Patikujek napisał(a):No właśnie:( A ma on watek na grupie na sharpach?? ma, założyłam wtedy co tutaj :roll: Ale przekierowałam w nim wszystkich tutaj. Domku namyślaj się szybciej :roll: Quote
Patikujek Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Domku myśl, pobyt w schronisku nie wpływa pozytywnie na psiaka:shake: Quote
sacred PIRANHA Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Mysia_ napisał(a):i co? Domek odzywał się? :roll: Taaaaak:cool3: Mysiu zadzwon do mnie jak naszybciej nawet teraz! 502040293 szybko! Quote
margo001 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Niki-lidka napisał(a):Taaaaak:cool3: Mysiu zadzwon do mnie jak naszybciej nawet teraz! 502040293 szybko! Zdradźcie coś dziewczyny :lol: Quote
sacred PIRANHA Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 no dobra:)...bedzie potrzebna mi osoba do wizyty przedadopcyjnej w Poznaniu:):):) mam ewentualny domek dla Szarkiego:) czekam na telefon Mysiu!!!!! Quote
Mysia_ Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Jakiegoś poznaniaka się znajdzie ;) Jak będe miała chwilkę to zadzwonię :cool3: Quote
muody Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Witam, Ale z Szarkiego piękności... no no... Ja mogę do Poznania podlecieć... Przy okazji mogę trochę porozmawiać z kobietą na temat Shar-Pei... Tylko kurcze nie szybciej niż piątek-sobota... Pies wygląda na spokojnego... nie to co Ramzes :diabloti: No i rzeczywiście wygląda na młodszego do 3 lat... jak pisaliście wcześniej... Dajcie znać, czy mam się szykować czy już kogos macie... Pozdrawiam! Quote
rufusowa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Jest przepiękny i taki dostojny! :) na szczęście nie wszystkie shar-peje sa dominujące :) np u mnie w klatce (w bloku) jest Berta :) i ona jest bardzo strachliwa....nie wchodzi np. do kuchni, bo...uwaga..boi sie odgłosu jaki wydają jej pazurki w kontakcie z podłogą! :evil_lol: śmieszniutka jest i miła chociaż nieufna w stosunku do obcych (sąsiadom też za bardzo nie daje się miziać) no i boi się mojego Rufusa dominatora ;) nawiasem mówiąc Rufus jest pół-sharpejem (czego pewnie na zdjęciach nei widac ale nie lubi się fotografowac), wiec chętnie pomogę jeśli chodzi o układanie takiego pieska ;) Aczkolwiek muody z pewnością ma większe doswiadczenie w tej mierze :cool3: trzymam kciuki za nowy odpowiedzialny domek! :loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Mysia wiec decyduj...robimy wizyte przedaopcyjna mimo, ze domke jest niedoswiadczony jesli chodzi o ta rase....ja proponuje wyslac do pani Ewy kogos kto ma pojecie o szarpkach i wtedy ten ktos powie nam wiecej:) Quote
muody Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Donvitow']W Poznaniu są z Dogo dwie specjalistki od Szarpków. caroolcia i PaulinaT. Obie polecam. Jak Pni chce szarpka łagodnego i uległego to polecam labradoora. Szarpki to rasa bojowa, stróżująca,pasterska. Były hodowane do walk. Nadmiar skóry na karku czyni je niezagryzalnymi dla innych ras. Chwyt za gardło nieskuteczny i dający szrpkowi fory w ataku na przeciwnika skupinego na jednym. Dominanci. Indywidualiści. W wiekszości brak skłonności do łasuchowania/ trudności w szkoleniu/ Szarpka polecam doświadczonym psiarzom z kwalifikacjami. No i jeszcze choroby skóry. Szarpek znosi najgorsze warunki jak ciepły majowy poranek i uwielbia mróz i złe warunki atmosferyczne. A blok i centralne to tragedia. No i trzeba mieć kasę na Weta. Taką informację przeczytałem na wątku Ramzesa / Norda... Wasza decyzja... ja osobiście wybrałbym osobę z większym doświadczeniem w wychowywaniu psa, który był już dorosły... ja tutaj dopiero raczkuję... więc jeżeli caroolcia lub PaulinaT mają takowe, to sugeruję wybrać jedną z nich... Pozdrawiam Quote
Mysia_ Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 napisze do caroolcia i PaulinaT ;) Myślę, że warto psiakowi dac szansę, jak na szarpka to i tak jest spokojny. Jutro czeka go kastracja. Quote
Mysia_ Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 PaulinaT może w sobotę przeprowadzić wizytę przedadopcyjną, zna się na szarpkach, więc było by suuuper :cool3: Niki-lidka, przesli mi adres tej Pani i jakieś namiary ;) Quote
Donvitow Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Cześć. Oj to domek czeka niezła przeprawa. :evil_lol: Paulina trzymamy z caroolcią kciuki. Mysia pozdrowienia.:lol: Quote
Recommended Posts