Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa napisał(a):
:p
Czas przystopować, bo szuflandia ma jednak jakieś dno :mdleje:

co ty gadasz:eviltong:napewno da sie je jakos powiekszyc (dno) ;)
daaawaaaj co tam masz bo ukrywasz ladne zdjecia przed nami:eviltong:

a a propo opaski - fakt to jest trudne ;) a probowalas w netowych? allegro?

Posted

Agnes napisał(a):
a a propo opaski - fakt to jest trudne ;) a probowalas w netowych? allegro?

Patrzyłam, w necie są ale tyle rodzajów że jak to ujrzałam to zwątpiłam :lol: Pozatym tam jakieś rozmiary są i wogóle, a w aptece mogłąbym od razu na kolano wsunąć i zobaczyć czy rozmiar odpowiedni :roll:
Panie z tej ostatniej apteki mi kazały do Wola Parku ejchać, tam przy aptece jest taki dział spacejalistyczno-sportowo-rehablitacyjny podobno. No nic, trzeba będzie, bo sezon biegowy w pełni, a ja bez opaski biegać już nie będę mogła :shake:

Posted

Justa napisał(a):

Panie z tej ostatniej apteki mi kazały do Wola Parku ejchać, tam przy aptece jest taki dział spacejalistyczno-sportowo-rehablitacyjny podobno. No nic, trzeba będzie, bo sezon biegowy w pełni, a ja bez opaski biegać już nie będę mogła :shake:

tak sobie przypomnialam - u mnie tez cos takiego jest w przychodni. Jakbym miala chwilke to moge podejsc i podpytac czy maja takie "cuda". Jesli Ursynow Cie zadowoli;)

Posted

Agnes napisał(a):
tak sobie przypomnialam - u mnie tez cos takiego jest w przychodni. Jakbym miala chwilke to moge podejsc i podpytac czy maja takie "cuda". Jesli Ursynow Cie zadowoli;)

Jak będziesz przy okazji to byłabym wdzięczna :loveu:, bo żaden pewności nie ma że znajdę to w Wola :roll:

Posted

Justa napisał(a):
:p
Czas przystopować, bo szuflandia ma jednak jakieś dno :mdleje:
Ja chcę wszystkie zdjęcia ... protestuję :razz: Napewno jest jakieś drugie i trzecie i .... n-te dno ;)

Justa napisał(a):
Potwierdzam. Jest duży sklep ze sprzetem rehabilitacyjnym i specjalistyczno-sportowym.

Posted

Justa napisał(a):
Powariowali.. litości ! Ja mam JEDNO szkło ! To Wy cudujecie a potem narzekacie :eviltong:

buhaha moja droga tylko to Twoje JEDNO szkło kosztuje więcej niż moje 3 razem i jeszcze x 4 :lol:

a w ogóle to masz świetny profil :loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']buhaha moja droga tylko to Twoje JEDNO szkło kosztuje więcej niż moje 3 razem i jeszcze x 4 :lol:
No może bez przesady.. ;)

Moja stałka kosztuje w tej chwili w granicach 1500zł. A że nie planowałam rozszerzać szklarni to po prostu poszłam w jakość. Ot cała historia.
Tyle że stałkę nie we wszystkim wykorzystasz.

a w ogóle to masz świetny profil :loveu:

eee? jaki profil? :-o

Posted

[quote name='Katerinas']wow :-o jeszcze ładniejsza. :-)

nieprawdaż?:loveu: :diabloti:

eee? jaki profil? :-o

wytęż szare komórki i znajdź na odstatnich zdjęciach w galerii czyiś profil:eviltong:

a ja mam dylemat.. czy poczekać aż d80 jeszcze stanieje, czy zostać przy mojej Minolcie dokupując coś jasnego i stałego:shake: w sumie pucha nie jest taka ważna jak obiektyw.. a do d80 nieprędko coś dokupie... Twoja 70tka kosztuje jakies 1500, a 50tka Sigmy ok 1000... jakie ja mam problemy:shake::evil_lol:

Posted

LeCoyotte napisał(a):

a ja mam dylemat.. czy poczekać aż d80 jeszcze stanieje, czy zostać przy mojej Minolcie dokupując coś jasnego i stałego:shake:

minolta sie nie umywa do nikonow ;)
a teraz wszedl nikon d60 z calkiem niezlym obiektywem kitowym i duzo tanszym od d80 - jakbym miala wybrac to bym kupila wlasnie d60 teraz.
Warto - mozna juz miec za 2200 z 18-55 VR

Justa a jakie Ty masz szklo?

Posted

Agnes sigma 70mm/2.8 :loveu:

A co do tego d60 - w kwietniowym FotoVideo będzie test, oni mają w zwyczaju rozsądnie pisać, także zobaczymy jak w testach wychodzi ;)

Posted

Agnes napisał(a):
minolta sie nie umywa do nikonow ;)
a teraz wszedl nikon d60 z calkiem niezlym obiektywem kitowym i duzo tanszym od d80 - jakbym miala wybrac to bym kupila wlasnie d60 teraz.
Warto - mozna juz miec za 2200 z 18-55 VR

Justa a jakie Ty masz szklo?

mam większe ambicje, niż d60 z kitem :diabloti: a Minolta to obecnie Sony, nie jest taka zła jakby sie mogło wydawać.. ale wiadomo, że Nikoś to Nikoś:razz:

Posted

racja, troche niewygodnie sie trzyma, czasami mi to przeszkadza, ale nie zwracam już na to uwagi, przyyzwczaiłem sie
ale za to przyciski wszytskie ma na miejscu i bardzo łatwo dostępne najbardziej przydatne funkcje;)
a Ty Justa chciałaś chyba kiedyś Dynaxa 5D? :roll:

Posted

[quote name='Justa']Agnes sigma 70mm/2.8 :loveu:

A co do tego d60 - w kwietniowym FotoVideo będzie test, oni mają w zwyczaju rozsądnie pisać, także zobaczymy jak w testach wychodzi ;)

testy od dawna sa w necie ;) bo aparacik juz w sprzedazy jest
Ma dla mnie 3 duze plusy - duze LCD, system czyszczenia matrycy, 10,2 mln pix. Generalnie jest to nastepca mojego d50, tylko troszke ulepszony

ja uzywam nikkor 50/1.8 - tanie i bardzo fajne - polecam;) jesli przy stalkach jestesmy

Posted

LeCoyotte napisał(a):
mam większe ambicje, niż d60 z kitem :diabloti: a Minolta to obecnie Sony, nie jest taka zła jakby sie mogło wydawać.. ale wiadomo, że Nikoś to Nikoś:razz:

wieksze ambicje?
a kto ci kaze kupowac z kitem?
widzialas badz czytalas chociaz o d60? wiesz o nim cos wiecej?
ja kupialm z kitem ktory bardzo szybko sprzedalam i kupilam dwa nastepne szkla.
a mozesz kupic bez obiektywu
daje ci to mozliwosc kupna dobrego body i tanszego od d80 a napewno lepszego od minolty;)

Posted

Jejku jak ja nie na bierząco jestem w rynku puszkowym :shake:

Dla mnie 50mm za krótki do portretu, ale cóż - kwestia gustu.
70mm ma dodatkowo MACRO, stąd pewnie ta cena. Ale jakość szkła także lepsza niż w 50mm.
Pytanie czy ktoś chce inwestować. Bo tak jak mówię, mnie to jedno szkło wystarcza, więc mogłam sobie pozwolić ;)

Posted

Justa napisał(a):
Jejku jak ja nie na bierząco jestem w rynku puszkowym :shake:

to idzie bardzo bardzo do przodu

Justa napisał(a):
Dla mnie 50mm za krótki do portretu, ale cóż - kwestia gustu.
70mm ma dodatkowo MACRO, stąd pewnie ta cena. Ale jakość szkła także lepsza niż w 50mm.

ze 50 mm krotkie to sie zgodze, ale jasniutkie
z tym ktore jakosciowo lepsze - pojecia nie mam jak jest z 70;)

Justa napisał(a):
Pytanie czy ktoś chce inwestować. Bo tak jak mówię, mnie to jedno szkło wystarcza, więc mogłam sobie pozwolić ;)

i taka opcja jest najlepsza;) ale wiadomo - zalezy kto jakie zdjecia robi. Ja robie sportowe to i musze miec tele;)

Posted

Agnes napisał(a):

z tym ktore jakosciowo lepsze - pojecia nie mam jak jest z 70;)

jakościowo te Sigmy nie przebiją stałek Minolty:loveu:

Justa napisał(a):

70mm ma dodatkowo MACRO, stąd pewnie ta cena.

50mm tez ma makro, więc skąd taka rożnica w cenie- nie wiem

Agnes napisał(a):

widzialas badz czytalas chociaz o d60? wiesz o nim cos wiecej?

nie wiedzę sensu dokładania 1000zl do aparatu o możliwościach prawie że identycznych (a nawet mniejszych;)) co moja aktualna Minolta... zauważ, że ten dynax 5d jest prawie 3 lata starszy:cool3: