Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pozatym przychodzą jej do głowy standardowo cudowne pomysły - na ten przykład zjadła pół opakowania delicji, które urkadła ze stołu (nie było mnie dosłownie 15 minut!), 2 dni później zjadła obierki z ziemniaków z kosza na śmieci.
Ależ ma pomysły :lol:
No tylko kiepsko się takie pomysły kończą, nie? :roll:

Pozatym w tym tygodniu wlazła mi w jakiś smar/olej silnikowy/benzynę który ktoś wspaniałomyślnie wylał na środek ulicy. Było mycie psa za pomocą masła i mycie podłogi za pomocą alkoholu/płynu do mycia naczyń tudzież innych detergentów jakie znaleźliśmy w domu
Także nuda nam nie grozi.
ło matyldo :shock: :roll:

Trzymaj się z tą nauką....
Tu podziwiam :)

No i pokazuj zdjęcia. :)
I adresówkę :)

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nooo to sie nie nudzicie:diabloti: Nie wiedzialam, ze Twoja sucz taka zarloczna:lol: A jak juz jestes w temacie mycia zebow:evil_lol: Jakiej pasty uzywasz dla Galiny? Od 3 dni myje codziennie zeby Azie + daje RC Oral B...(cos tam:eviltong:) i juz czuje poprawe w oddechu co do osadu to jeszcze nie wiem:lol:

Posted

eria napisał(a):
Fajnie,że znalazłaś chwilkę by się odezwać co u Ciebie :)
Czekam na fotki Galinki ! :)

Niedługo sesja, więc będzie trochę luzu :diabloti: To chyba jedyne studia na których sesja wydaje się być całkiem znośna w porównaniu do reszty semestru :p
Nie no, teraz to nie mam wyjścia i muszę coś cyknąć :mdleje:

Kashdog napisał(a):
Współczuje Ci tego szorowania Galiny jak i podłóg :evil_lol: Ja planowałam iść na weterynarię, ale chyba nie podołam :roll::diabloti:

Psa szorowałam ja, podłogę TZ :p
O tym czy podołasz czy nie nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz ;) Ja jestem z tych ludzi, którzy nie wybaczają sobie tego, że nie spróbowali choćby skończyło się to totalną klęską.

Katerinas napisał(a):
Ależ ma pomysły :lol:
No tylko kiepsko się takie pomysły kończą, nie? :roll:

ło matyldo :shock: :roll:

Trzymaj się z tą nauką....
Tu podziwiam :)

No i pokazuj zdjęcia. :)
I adresówkę :)

Ona ma niezliczoną ilość pomysłów jak sądzę :p

A nauka.. Aktualnie 3 razy dziennie mam ochotę rzucić to w cholerę. Kocham je i nienawidzę na zmianę :diabloti:

Agnes napisał(a):
Nooo to sie nie nudzicie:diabloti: Nie wiedzialam, ze Twoja sucz taka zarloczna:lol: A jak juz jestes w temacie mycia zebow:evil_lol: Jakiej pasty uzywasz dla Galiny? Od 3 dni myje codziennie zeby Azie + daje RC Oral B...(cos tam:eviltong:) i juz czuje poprawe w oddechu co do osadu to jeszcze nie wiem:lol:

Chyba po niej widać, że raczej do niejadków nie należy :diabloti:
Myjemy pastą enzymatyczną Orozyme. Zapach fiołków to ona miała zaraz po czyszczeniu :loveu: Albo taki szok przeżyłam pamiętając to czym 'pachniało' wcześniej :p
Osad łatwo doczyścić, gorzej z kamieniem ;)

Posted

Aj tam ze niby od razu widac ;)

A to uzywam tej samej ;) I ona z tych polecanych? No u mojej zapach sie bardzo poprawil odkad myjemy, bo wczesniej bylo tragicznie.
Niestety na tylnych trzonowcach w dwoch miejsach juz jest kamien, z ktorym nic nie zrobie. Z osadem tez nie wiem ile robie ;) Kupilam mega miekka szczoteczke, nie wiem na ile skuteczna, ale z poprzednimi byly cyrki, teraz suka siedz i czeka az skoncze ;)

Posted

Agnes napisał(a):
A to uzywam tej samej ;) I ona z tych polecanych? No u mojej zapach sie bardzo poprawil odkad myjemy, bo wczesniej bylo tragicznie.
Niestety na tylnych trzonowcach w dwoch miejsach juz jest kamien, z ktorym nic nie zrobie. Z osadem tez nie wiem ile robie ;) Kupilam mega miekka szczoteczke, nie wiem na ile skuteczna, ale z poprzednimi byly cyrki, teraz suka siedz i czeka az skoncze ;)

Nasza pani stomatolog polecała tę, ale jest jeszcze jedna - Petosan się chyba nazywa - i podobno jest nawet lepsza. Tylko podobno w wypadku orozyme wystarczy nałożyć na zęby/dziąsła a pies ją sam rozprowadzi jęzorem, ale coś mi się nie chce w to wierzyć, więc myjemy.
Początkowo były cyrki i u nas, ale teraz jest już nieźle, choć jest takie jedno miejsce gdzie dziąsło miała naruszone i czasem uszkodzę jej błonę śluzową, ale staram się omijać to miejsce.
Osad Ci zejdzie nawet jak zdrapiesz odrobinkę paznokciem, z kamieniem nic nie da się zrobić oprócz czyszczenia u weterynarza. Tzn owszem, można probować to ściągać mechanicznie peanem albo innymi cudami, ale w ten sposób można tylko szkliwo uszkodzić..
Tak czy inaczej - masz łatwiejszą sprawę, bo zęby duże, a u tego mojego wypierdka to.. :lol:

Posted

Fakt, u Azy podniose firanke i moge sie dostac wszedzie ;) Tak tak ten kamien probowalam lekko gaza ale nic nie szlo, wiec zostawiam. Musze tylko jeszcze szczoteczke troche lepsza kupic...Kolejna ;)

Posted

Agnes napisał(a):
Fakt, u Azy podniose firanke i moge sie dostac wszedzie ;) Tak tak ten kamien probowalam lekko gaza ale nic nie szlo, wiec zostawiam. Musze tylko jeszcze szczoteczke troche lepsza kupic...Kolejna ;)

A jeszcze na dodatek muszę odnaleźć się w tym gąszczu brody ! :mdleje:

My mamy taką zwykłą miękką szczoteczkę dla dzieci. Najpierw i tak nakładam palcem pastę, a dopiero potem myję, wydaje mi się to bardziej wydajne, bo tak to zawsze gdzieś ta część pasty zostawała na brodzie, albo gdzieś mi się omsknęła i w język trafiła :diabloti:
A i szczoteczka jest niezbędna szczególnie przy górnych siekaczach, bo paradontoza się wkradła i zbiera się tam sporo resztek jedzenia..
Chwaliłam się już że Galina straciła 2 zęby i jest szczerbul? :p

Posted

Ja kupilam pooperacyjna, ale jak mowilam przegielam ;) Wczesniej byly problemy, bo uzywalam za twardych....

Jak to stracila? Podczas czyszczenia jej wyrwali??

Posted

Agnes napisał(a):
Ja kupilam pooperacyjna, ale jak mowilam przegielam ;) Wczesniej byly problemy, bo uzywalam za twardych....

Jak to stracila? Podczas czyszczenia jej wyrwali??

Ale jakie problemy? Raniłaś jej dziąsła?

Wyrwali to za dużo powiedziane - właściwie wyjęli z zębodołów.. Efekty kamienia nazębnego :shake:

Posted

Tak, wlasnie tak podczas mycia ranilam dziasla i krew leciala lekko...

A...takie buty...a jak w ogole przeszla Gala narkoze? Wszystko bylo dobrze? (jakos mi ten temat umknal)

Posted

Ja jak za mocno szorowałam to też krew leciała, szczególnie że te zęby są dość małe i zawsze tam zahacza kawałek o dziąsło..

Z narkozą wszystko w porządku, byłam przy zabiegu więc nie było stresu oczekiwania, ale i tak nieźle to wszystko przeżyłam. Wybudziła się dość szybko, nie potrzeba było nawet nic cucącego ;) W każdym razie żałuję, że tak długo to odkładałam, ale pani doktor powiedziała, że jak na nigdy nie zdejmowany kamień to i tak jest nieźle :p

Posted

Mnie też męczą z nauką. Ale zerówki pobrałam i został tylko jeden egzamin - prawo publiczne gospodarcze. Nudne, ale jest zestaw pytań, więc dam radę.

I jak zwykle w najlepszym momencie wzięłam sobie kolejnego tymczasa. Patrz Kajtek z mojego podpisu. Za miętkie mam serce.

A poza tym... przygniata mnie szara rzeczywistość. :(

Posted

Bonsai napisał(a):
Mnie też męczą z nauką. Ale zerówki pobrałam i został tylko jeden egzamin - prawo publiczne gospodarcze. Nudne, ale jest zestaw pytań, więc dam radę.

I jak zwykle w najlepszym momencie wzięłam sobie kolejnego tymczasa. Patrz Kajtek z mojego podpisu. Za miętkie mam serce.

A poza tym... przygniata mnie szara rzeczywistość. :(

Najważniejsze, że widać u Ciebie koniec, zaciskam kciuki za Ciebie Przyszła Pani Prawnik ! :)

O rany.. A jednak kolejny tymczasik, Ty to masz zdrowie dziewczyno, ale jakie dobre serduszko ! :loveu:

A co z rzeczywistością Twoją? Może to samo co z moją..

Posted

Justa napisał(a):
Najważniejsze, że widać u Ciebie koniec, zaciskam kciuki za Ciebie Przyszła Pani Prawnik ! :)

O rany.. A jednak kolejny tymczasik, Ty to masz zdrowie dziewczyno, ale jakie dobre serduszko ! :loveu:

A co z rzeczywistością Twoją? Może to samo co z moją..

No u mnie sesja zimowa zawsze była lżejsza. Ale jak pomyślę o letniej, to się boję, że nawet gdy teraz zacznę się uczyć, to się nie wyrobię. :P

A rzeczywistość mnie przeraża, bo szykują się konieczne zmiany, za dużo stagnacji ostatnio. Ale to wszystko nie jest takie proste... A Twoja?

Posted

Justa napisał(a):
To chyba jedyne studia na których sesja wydaje się być całkiem znośna w porównaniu do reszty semestru :p

Eee ;) Raczej nie ;) Praktycznie każde inżynierskie ;) i ogólnie wszystkie 'bardziej ścisłe' ;) humaniści tylko się nie uczą! :shake::eviltong:

Posted

Korenia napisał(a):
Eee ;) Raczej nie ;) Praktycznie każde inżynierskie ;) i ogólnie wszystkie 'bardziej ścisłe' ;) humaniści tylko się nie uczą! :shake::eviltong:

to chyba ja bylam na innych inzynierskich:evil_lol: bo u mnie bylo co robic i miedzy sesjami i podczas sesji:eviltong:

Posted

Justa napisał(a):
Wyrwali to za dużo powiedziane - właściwie wyjęli z zębodołów.. Efekty kamienia nazębnego :shake:
o rany :(

U nas Dora ma kamień ale nie jakiś straszliwy.
Musze się wybrać do weta na ściągnięcie tegoż ...

Posted

[quote name='Bonsai']No u mnie sesja zimowa zawsze była lżejsza. Ale jak pomyślę o letniej, to się boję, że nawet gdy teraz zacznę się uczyć, to się nie wyrobię. :P

A rzeczywistość mnie przeraża, bo szykują się konieczne zmiany, za dużo stagnacji ostatnio. Ale to wszystko nie jest takie proste... A Twoja?

Letnią też mam straszną.. W tej tylko jeden egzamin, ale przez egzaminem huhuhuuu..
Jednak tydzień to trochę za mało, żeby nauczyć się kilkuset leków na środowe kolokwium :mdleje:

A moja rzeczywistość.. Codziennie powtarzam ten sam schemat. Ostatnio częściej nudzi mnie moje życie niż fascynuje..

[quote name='Korenia']Eee ;) Raczej nie ;) Praktycznie każde inżynierskie ;) i ogólnie wszystkie 'bardziej ścisłe' ;) humaniści tylko się nie uczą! :shake::eviltong:

[quote name='Agnes']to chyba ja bylam na innych inzynierskich:evil_lol: bo u mnie bylo co robic i miedzy sesjami i podczas sesji:eviltong:

Mój wniosek nasunął się z rozmów ze znajomymi, którzy są na innych kierunkach i obserwacji związanych z ich uczeniem się ;)

[quote name='Matusz']hej mła tele :loveu:
A ja tam sam, bez narkozy Tobiaszowi zdejmuję pilniczkiem kamień, idzie jak po maśle :)

hej hej, dawno coś Cię nie było !
Nie jestem zwolenniczką - pisałam wcześniej, że w ten sposób można uszkodzić szkliwo.

[quote name='Katerinas']o rany :(

U nas Dora ma kamień ale nie jakiś straszliwy.
Musze się wybrać do weta na ściągnięcie tegoż ...

Nie jest źle, już wszystko się zagoiło ;)

Ja żałuję, że tak długo czekałam, bo tak bardzo bałam się reakcji alergika na narkozę. Aż pewnego dnia zaglądając jej do paszczy, a właściwie podciągając wargę tak jej uraziłam obolałe dziąsło, że pies autentycznie ma uraz - do dzisiaj, ale pracujemy nad tym.
A jeśli kamień nie taki straszliwy to może spróbuj z tym Petosanem/Orozyme - częściowo podobno rozpuszcza. Myślę, że nie zaszkodzi, a zapobiegnie powstawaniu nowego.

- - -

Przepraszam Was, ale nie mam zdjęć. Od kiedy się obudziłam przez cały dzień siedzę nad książkami..
Mam dość, a tyle jeszcze przedemną..
Nienawidzę nienawidzę nienawidzę farmakologii :placz:

Posted

Matusz napisał(a):
ja staram się delikatnie usuwać tylko sam kamień raz na jakiś czas :)

A sobie też pilnikiem jeździsz po zębach? :diabloti:

Posted

Ja też od samego początku usuwam sama kamień psom i jakoś mają piękne zęby, a dodam, że Gordon ma prawie 8 lat, a Raper 7 i pól i mają bielusieńkie zęby, zdrowe;-)

Posted

Doginka napisał(a):
Ja też od samego początku usuwam sama kamień psom i jakoś mają piękne zęby, a dodam, że Gordon ma prawie 8 lat, a Raper 7 i pól i mają bielusieńkie zęby, zdrowe;-)

Tobi ma 10 i ma również zdrowe i białe zęby :))

Posted

A mój pies sam sobie czyści zęby. BARF rządzi! ;)

Ma 6 lat nie niemal bielutkie zęby (adoptowałam go, gdy miał 2 lata i wtedy miał już lekki kamień i taki lekki mu już został, a może nawet się nieco cofnął).