Justa Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Melduję, że odpoczęłyśmy, aczkolwiek już jestesmy bo jadę dziś na pobieranie nauk z żywienia i paszoznastwa :mdleje: Wyruszyliśmy o godzinie 22:00 w piątek, prowadziłam i było całkiem całkiem. Może oprócz tego, że ludzie to debile i nie raczą świateł długich wyłączyć jak widzą zbliżający się samochód.. :roll: A przed chwilą jak wracałam widziałam na krzyżowaniu z Conrada Anetę z Masajem ;) Może trudno w to uwierzyć, ale są zdjęcia ! :loveu: Kolorowo mamy w ogrodzie :loveu: Na łąkach tez byłyśmy ;) Ale do wody jej nie wpuściłam, bo nie wiadomo jakie tam syfy pływają po tej powodzi.. A pozatym znów cieczka i mam nadzieję, że wyrobi się do urlopu rodziców, bo nie wyobrażam sobie, że oni ją upilnują na działce :shake: Quote
Shel Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 http://img91.imageshack.us/img91/8920/dsc1334.jpg świetnie to wyszło! Czai się jak jakiś smok :lol:. Quote
Justa Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Wstawiam jeszcze kilka i zaraz zmykam pobierać nauki :placz: Łąki Zgarbiony, nieuczesany i upiaszczony dzieciak - ale co tam, też wakacje ma ;) :loveu: Quote
eria Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 nawet z domu nie trzeba będzie wychodzić żeby psa wyleczyć ! a wiesz jakie wzięcie by miał taki weteryniarz:diabloti: do nas do gabinetu co rusz ktoś dzwoni i chce zwierzę przez telefon wyleczyć :evil_lol:. "Paniiii dochtór, a moja kura ostatnio siedzi i śpi, co jej można podać? " albo "Pani dochtór mojemu psu coś urosło z boku, co to może być? Muszę z nim przyjść? " :evil_lol: albo " Czy to weteryniarnia ? Mam chorego ptaszka...." :evil_lol::evil_lol: Quote
Kashdog Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 http://img339.imageshack.us/img339/7642/dsc1519d.jpg Genialne :loveu: A nie zamierzasz wysterylizować Gali? Quote
betty_labrador Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 wow, ale fajne fotki, a te kwiatki :> śliczne :) milo ze odpoczęłaś :) no i zapomnialam pogratulować wirusologii :) Quote
Doginka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 no i widzisz - wiedziałam, że dasz radę - gratulacje:klacz: A foteczki jak zwykle supcio;-):loveu: Quote
Bonsai Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Zazdroszczę weekendu, piękne fotki... Ja przyszłam się poskarżyć, że mam doła przedegzaminacyjnego, buuuuuuuu nic nie umiem, będę płakać! :( :placz: Quote
betty_labrador Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Bonsai napisał(a):Zazdroszczę weekendu, piękne fotki... Ja przyszłam się poskarżyć, że mam doła przedegzaminacyjnego, buuuuuuuu nic nie umiem, będę płakać! :( :placz: dobrze ze tylko przedegzaminacyjnego ;) dobrze bedzie :) :kciuki: Quote
kaho Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Gratulujemy zdanych egzaminow i oczywiscie trzymamy kciuki za sesje. Dobrze, ze wypoczelas - teraz ze swieza energia rozwalisz i ja:cool3::lol:. Galina http://img810.imageshack.us/img810/6711/dsc1512.jpg - booooska :loveu:. Quote
Justa Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 eria napisał(a):a wiesz jakie wzięcie by miał taki weteryniarz [...] W końcu połączenie telefoniczne dużo tańsze od wizyty :mdleje: Przypomniały mi się wczorajsze porady wróżki na tvn jak to ludziom radziła - rozstawać się czy nie rozstawać/rzucać pracę czy nie rzucać/ szukać czy nie szukać.. :diabloti: Kashdog napisał(a):http://img339.imageshack.us/img339/7642/dsc1519d.jpg Genialne A nie zamierzasz wysterylizować Gali? :loveu: Pisałam wielokrotnie, że boję się podawać jej narkozę, bo straszny alergik jest :shake: Pozatym zabieg jest niby bardzo rutynowy, ale co i raz słyszę o jakichś komplikacjach typu popuszczanie moczu i leki do końca życia.. Pozatym zmiana metabolizmu po sterylce w jej przypadku to niestety byłby duży problem, bo i tak ma skłonności do tycia. Na inną karmę (light) nie przejdziemy bo alergia pokarmowa i koło się zamyka. Tak więc widzę niestety więcej minusów niż plusów w naszej sytuacji. Póki co wszystko wydaje się być w porządku (dopukać!) cieczki ma regularnie, ciąży urojonej nigdy nie miała, nie interesuje się jakoś wybitnie psami i ucieczkami.. Oczywiście jak będzie taka konieczność, to zabieg będzie wykonany, ale póki co nie. Pozatym jakoś tak w wieku 7-8 lat cieczki pojawiają się coraz rzadziej - zwykle raz do roku, czyli co 8-9 miesięcy średnio. Zobaczymy. betty_labrador napisał(a):wow, ale fajne fotki, a te kwiatki :> śliczne :) milo ze odpoczęłaś :) no i zapomnialam pogratulować wirusologii Kwiatki i ogród to zasługa mojej mamy - a pięknie tam mamy :loveu: Odpoczęłam, ale już zdążyłam się niestety zmęczyć.. A egzaminy gonią - jeszcze 4.. Doginka napisał(a):no i widzisz - wiedziałam, że dasz radę - gratulacje:klacz: A foteczki jak zwykle supcio:loveu: Dałam radę dałam ! :p Ale ile mnie to nerów kosztowało.. :roll: Fotki w końcu zaczęły mi znów jako tako wychodzić.. :mdleje: Ale to nie to co kiedyś.. Bonsai napisał(a):Zazdroszczę weekendu, piękne fotki... Ja przyszłam się po skarżyć, że mam doła przedegzaminacyjnego, buuuuuuuu nic nie umiem, będę płakać! :( :placz: Ojojoj a ja Cię nie pocieszyłam wczoraj, bo mnie w domu nie było.. Ale na pewno wszystko pięknie poszło zdolniacho ! ;) kaho napisał(a):Gratulujemy zdanych egzaminow i oczywiscie trzymamy kciuki za sesje. Dobrze, ze wypoczelas - teraz ze swieza energia rozwalisz i ja:cool3::lol:. Galina http://img810.imageshack.us/img810/6711/dsc1512.jpg - booooska :loveu:. Trzymajcie trzymajcie mocno kciuki ! Dziękuję za gratulacje ;) Energii już niewiele, ale jakoś muszę dociągnąć do przyszłego piątku.. No właśnie, miałam dziś egzamin z żywienia i paszoznastwa - 100 pytań jedyne ! Pilnowało nas 7 osób :mdleje: O treści ówpytań może nie będę wspominać.. bo zaczynam się zastanawiać na jakim kierunku jestem :mdleje: W czwartek egzamin z fizjo też test. Najwyższy czas zasiąść do nauki i powtarzania :| Galina zacieczkowana, więc zmuszona jestem wychodzić z nią na flexi - ja nie wiem jak na tym można psa wyprowadzać na codzień. Zawisła mi na końcu (czyli 5 m przedemną) i mnie poganiała spojrzeniem. Bez sensu :lol: No to czas na zdjęcia :diabloti: Na posterunku Wąchacz łąkowy ;) Quote
Agnes Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Justa popuszczanie moczu wystepuje znacznie czesciej u suk duzych a i nie podaje sie poczatkowo lekow jako takich - ja daje propalin i nie ma on nic wspolnego z hormonami. Co do tycia to zdecydowanie nie powinno sie kupowac nic co ma napis light. Co innego z alergia o czym juz rozmawialysmy nie raz;) Dzialeczki to ja zazdraszczam:placz: u nas jest problem, zeby z psem pojechac przez te deszcze:angryy: jest bardzo bardzo mokro (a normalnie sa tam piachy) i dojechac mozna tylko autem do ktorego pies wstepu nie ma:eviltong: a jak pies niet to i ja niet:shake: POWODZENIA w dalszych egzaminach! ps. pies Ci siwieje:evil_lol::diabloti: Quote
Justa Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Unbelievable napisał(a):ale jej pięknie w tej obroży :loveu: Najładniejsza jaką kiedykolwiek jej kupiłam, prawda? :loveu: Agnes napisał(a):Justa popuszczanie moczu wystepuje znacznie czesciej u suk duzych a i nie podaje sie poczatkowo lekow jako takich - ja daje propalin i nie ma on nic wspolnego z hormonami. Co do tycia to zdecydowanie nie powinno sie kupowac nic co ma napis light. Co innego z alergia o czym juz rozmawialysmy nie raz;) Dzialeczki to ja zazdraszczam:placz: u nas jest problem, zeby z psem pojechac przez te deszcze:angryy: jest bardzo bardzo mokro (a normalnie sa tam piachy) i dojechac mozna tylko autem do ktorego pies wstepu nie ma:eviltong: a jak pies niet to i ja niet:shake: POWODZENIA w dalszych egzaminach! ps. pies Ci siwieje:evil_lol::diabloti: Wiem, że częściej zdarza się u dużych suk, ale u małych też bywa - ja wiem o 2 znajomych sukach które wcale duże nie są, wręcz przeciwnie. Co do leków - hormony czy nie hormony to zawsze leki - lepiej, żeby pies ich nie dostawał na stałe. A co do karmy - chodziło mi o karmę z niższą wartością energetyczna - u nas niestety to nie przejdzie, bo karmy zmienić nie możemy. Jaszczurka wcale nie jest superszczupła a dostaje dawkę nieco mniejszą od właściwej. A po sterylce jak himorny będą inaczej pracować może być niestety jeszcze gorzej.. Póki co niestety oprócz mojej wygody nie widzę potrzeby jej ciachać.. Wiem, że siwieje - nie od dziś ;) Quote
Unbelievable Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Justa napisał(a):Najładniejsza jaką kiedykolwiek jej kupiłam, prawda? :loveu: tak tak, zdecydowanie :loveu: nic nie mówcie o psim siwieniu... :roll: Quote
Kashdog Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Justa napisał(a): :loveu: Pisałam wielokrotnie, że boję się podawać jej narkozę, bo straszny alergik jest :shake: Pozatym zabieg jest niby bardzo rutynowy, ale co i raz słyszę o jakichś komplikacjach typu popuszczanie moczu i leki do końca życia.. Pozatym zmiana metabolizmu po sterylce w jej przypadku to niestety byłby duży problem, bo i tak ma skłonności do tycia. Na inną karmę (light) nie przejdziemy bo alergia pokarmowa i koło się zamyka. Tak więc widzę niestety więcej minusów niż plusów w naszej sytuacji. Póki co wszystko wydaje się być w porządku (dopukać!) cieczki ma regularnie, ciąży urojonej nigdy nie miała, nie interesuje się jakoś wybitnie psami i ucieczkami.. Oczywiście jak będzie taka konieczność, to zabieg będzie wykonany, ale póki co nie. Pozatym jakoś tak w wieku 7-8 lat cieczki pojawiają się coraz rzadziej - zwykle raz do roku, czyli co 8-9 miesięcy średnio. Zobaczymy. A no tak, zupełnie zapomniałam o tej alergii Galiny :shake: Przynajmniej ty jesteś zaufanym człowiekiem, który nie puści Gali z pierwszym lepszym psem :evil_lol: Ja mam taką znajomą, która chce dopuścić swoją suke tylko dlatego, że szczeniaki są takie słooodkie :mad: no i oczywiście chce zarobić... Unbelievable napisał(a): nic nie mówcie o psim siwieniu... :roll: A co, Gram już siwieje? :diabloti: Quote
Unbelievable Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Kashdog napisał(a): A co, Gram już siwieje? :diabloti: i to jak :mdleje: Quote
Kashdog Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Unbelievable napisał(a):i to jak :mdleje: Ahh ta starość:evil_lol: Moja Fifka chociaż ma dopiero 17 miesięcy to też jej bródka trochę siwieje i słyszę czasami takie teksty od ludzi: " Patrz taki stary piesek, ale jaki szybki!:crazyeye:" Czasami strasznie mnie to irytuje:diabloti: Quote
betty_labrador Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 heheheh, Kashdog a to dobre ;0 Tosca ma 7 lat i jak ktos sie dowie to od razu slysze "NO CO TY!!" mysla ze moze miec ze 2 -3lata co najwyzej :) a posiwiala jej lekko tylko szczęka na dole :) wiec nie widac. Rogz Pinkowy jest fajny :) Nasz fiolet tez dobrze sie sprawdza :) Quote
Bonsai Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Ja o mało nie uciekłam z przed sali egzaminacyjnej. Na szczęście nie było tak strasznie źle - chciał mi wpisać 4+, bo nie wiedziałam na jakiej podstawie prezydent wydaje rozporządzenia. :( Resztę powiedziałam ok... Ale na szczęście mogę pójść jeszcze raz odpowiadać!! I może uda się dostać 5 - a bardzo mi zależy na takiej ocenie, bo marzą mi się praktyki w Trybunale Konstytucyjnym. :loveu: Ale powiem Ci szczerze, że już sił mam coraz mniej... :( I psychicznych, i fizycznych... A jeszcze cywil przede mną! Tyle, że tu już na 5 nie liczę, starczy mi 4. :p To mi się szczególnie podoba! http://img408.imageshack.us/img408/7236/dsc1376t.jpg :) Quote
kaho Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Galina swietnie prezentuje sie w tym rozu http://img249.imageshack.us/img249/4778/dsc1471m.jpg,:wink: a co do siwizny to chyba powinnam sie cieszyc, ze Holly jest cz-sr - zawsze moge wmowic ze tak powinno byc:evil_lol: . Quote
Justa Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Dziewczyny, co do siwienia to ja jej oczywiście mogę wyrwać te siwe włosy z głowy tylko po co? A niech sobie ma moja dojrzała dama :p Na spacerach ludzie przez ten ogon i szczenięce podskakiwanie (nazywane biegiem) też myślą, że młodziak.. A jak im odpalę, że ma ponad 7 lat to tylko oczy wyrapiają i zęby zbierają z chodnika :lol: Ola, trzymam kciuki za sesję i za te Twoje piątki ! Mnie coś w tym roku za dobrze szło.. No i musiało się zepsuć na koniec :( Ale może jakoś się uda wybrnąć.. kaho, czarne jest najpiękniejsze ! :diabloti: Na szybko kilka zdjeć, bo uciekam się uczyć.. Wieczorem ma być koncert Metallici u mnie na lotnisku i wczoraj jak ustawiali nagłośnienie to własnych myśli nie słyszałam i aż w sercu mi dudniło. Całą noc się świeciła scena i było jasno jak za dnia. A dziś od rana też coś majstrują, więc muszę spieszyć się z nauką, bo potem warunków nie będzie. Ulice zamykają, wjazdu na osiedle nie będzie. No masakra jakaś.. Ogród Wyjadacz poziomkowy :diabloti: Niuchacz łąkowy Quote
niunka04 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Mój tata był niedawo na koncercie ac/dc;) Też na bemowie... http://img4.imageshack.us/img4/7770/dsc1522u.jpg śliczna Gall;) Hi hi Twoja dojrzała moja ma 9 miesięcy i ma kupe siwych włosów;) Quote
Bonsai Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 yhhh mi też za dobrze idzie i coś czuję, że ta dobra passa zaraz... tfu ! tfu ! nie będę zapeszać. Ale czuję, że powoli sesja mnie wykańcza, psychicznie i fizycznie. Chcę już wakacje... Chcę iść do pracy, zarobić na samochód, chcę zacząć planować założenie koła naukowego praw zwierząt, chcę pojechać na zaklepane już od lutego pracowite wakacje z psem - obóz tropieniowy w sierpniu... Ahhhh... A tymczasem wracam do zła koniecznego. Quote
Justa Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Wczoraj dudnili przez cały dzień.. Jak już było mi wszystko jedno i doznałam zalamania w sprawie nauki do egzaminu to nawet okno sobie otworzyłam i posłuchałam. A potem już tylko ludzi krzyczeli, karetki jeździły, megafon informował gdzie są przystanki. Cyrk na kółkach i oby w najbliższym czasie nie wymyślili czegoś podobnego :mdleje: Ola mnie sesja już przeżuła i wypluła - dzisiaj po raz trzeci :mdleje: Coraz czarniej to wszystko widzę.. Kilka fotek Galeństwa, bo idę się przespać przed kolejną porcją nauki.. żebrak Quote
Recommended Posts