Unbelievable Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Justa'] Reasumując w sytuacji super-stresowej nie wiem zupełnie jak nad nią panować.. Co mam zrobić jak zacznie odstawiać szopkę w autobusie? Bo niedługo zaczniemy dla sportu więcej nimi jeździć..[/QUOTE] ja znam tylko jeden sposób, zupełnie nieklikerowy :diabloti: smycz do ziemi(smyczy zostawia się jakieś 10-15cm, tak żeby mogła spokojnie leżeć ale nie szaleć) i ośli upór ;) u nas to nie działa, bo księciu nie położy się na twarde :evil_lol: ale on jest spokojny w autobusie ;) w pksie rozkładam mu ręcznik na podłogę i spokojnie zasypia Quote
Justa Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Zdziwiłabyś się jakie ona koziołki fika jak się smycz nie daj Bóg napnie w czasie paniki :mdleje: Quote
Unbelievable Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Justa']Zdziwiłabyś się jakie ona koziołki fika jak się smycz nie daj Bóg napnie w czasie paniki :mdleje:[/QUOTE] ale tu właśnie chodzi o to, żeby ona zobaczyła, że jej wygodniej jak się położy i spokojnie leży, i że nie da się zwiać ;) można też nagradzać za normalne zachowanie, można barować- no i dobrze, żeby autobus kojarzył się dojazdem w fajne miejsce Quote
Kashdog Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 U nas na szczęście jest tak, że Fifka jakiś większych cyrków nie odstawia u weta :loveu: W autobusie siedzi spokojnie, czasami jej się przyśnie, jeszcze jak częściej jeździły te stare autobusy to bała się otwierających się drzwi i od razu dostawała czkawki, ale potem zaczęłyśmy siadać dalej drzwi u już jest OK :) Możesz panike Galiny w autobusie można wyklikać? Tyle, że nie wiem czy będzie tam zwracała uwagę na kliker i na smaki skoro tak się zachowuje, bo to strach chyba, tak? Czekamy na zdjęcia z wiochy :loveu::loveu: Quote
LeCoyotte Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Justa napisał(a): Pozatymw w jej mózg wbiło się przeświadczenie, że jeśli idziemy na przystanek to znaczy, że na kogoś czekamy więc jak podejżdża autobus to w pełnej gotowości zaczyna szukać kogoś znajomego :mdleje: Dlatego omijam przystanki szerokim łukiem, bo pies szaleje na widok autobusu:evil_lol: Quote
Doginka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Ej, Justynko zapodaj jakieś piękne foteczki Jaszczureczki:loveu: Quote
Justa Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Oj dałabym fotki, ale niestety nie mam. Na wieś nie wzięłam aparatu, bo pogoda miała być okropniasta (choć w rezultacie było całkiem znośnie) Pragnę zakomunikować, że wczoraj jaszczurzątko miało swoje 7 urodziny !!! Tak więc sto lat piesku :p (Komunikuję dopiero dziś, bo wczoraj po zajęciach nie wróciłam do domu, tylko ruszyłam na impreze pod akademik, z której wróciłam dzisiaj o 3 nad ranem. Pospałam do 11, wróciłam do domu a zaraz na zajęcia :loveu: :mdleje: Ale muszę przyznać, że na tej mojej wecie ok, nauki sporo, ale jak się bawimy to na całego i najdłużej !) Quote
malawaszka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 100 lat Galciątko :laola: ahhh studenckie szaleństwa zazdroszczę :lol: Quote
Kashdog Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Wszystkiego naaaajlepszego dla czarnego brodacza :loveu::loveu::BIG::BIG: Quote
.ania Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='Justa']Oj dałabym fotki, ale niestety nie mam. Na wieś nie wzięłam aparatu, bo pogoda miała być okropniasta (choć w rezultacie było całkiem znośnie) Pragnę zakomunikować, że wczoraj jaszczurzątko miało swoje 7 urodziny !!! Tak więc sto lat piesku :p 100 lat Galiniastej!!! (Komunikuję dopiero dziś, bo wczoraj po zajęciach nie wróciłam do domu, tylko ruszyłam na impreze pod akademik, z której wróciłam dzisiaj o 3 nad ranem. Pospałam do 11, wróciłam do domu a zaraz na zajęcia :loveu: :mdleje: Ale muszę przyznać, że na tej mojej wecie ok, nauki sporo, ale jak się bawimy to na całego i najdłużej !) Oj tak, bardzo fajnie było, oby do następnego razu :D:D:D Quote
betty_labrador Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 duzo kosteczek na torciku, kolorowych i pyszniutkich , radości góry i zabawy do umoru, mało zmartwień, coraz mniej lęków, jak najczęstszej obecności pańci w domku, tego życzymy Betty z Tosiaczkiem (też 7letnim od kwietnia 2010) :) wszakże 7 to szczęśliwa liczba! :loveu: Quote
ariss Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 najlepszego dla mojej ulubienicy:new-bday::BIG::cunao: Quote
Justa Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Dziękujemy wszystkim za życzonka ! :loveu: Galeństwo ma się już jakby lepiej, znów biega i szaleje i po schodach też jest pierwsza. Może to jakieś przesilenie było zimowo-wiosenne. Ale badania krwi i tak zrobimy jak będę na praktykach w klinice. U nas nic nowego - Galeństwo pojechało z rodziną na działkę, a ja ślęczę nad anatomią topograficzną. Mam alergię na ten przedmiot i odkładałam tak cały semestr, a teraz tyle tego urosło, że szok. Jednak niedobrze jak jest JEDNO zaliczenie na koniec, zamiast kilku w międzyczasie. Znalazłam moje nowe powołanie - IMMUNOLOGIA ! :loveu: Chyba pierwszy przedmiot, którego uczyło mi się z narastającą satysfakcją :loveu: Dobrze, że robi się teraz później ciemno, to możemy wieczorem sobie nawet pójść z jaszczurką na klikanie albo piłeczkowanie. Znalazłam starocie (co widać po braku trawy), które jakościowo są do bani. Nie wiem jak mogłam tak cofnąć się w moich postępach fotograficznych :placz: Ah Aniu, zapomniałabym - następny raz to nie wiem kiedy będzie jak pomyślę ile odchorowywałam :diabloti: Ale powiedziałam Przemkowi, że robi impreze po sesji :p Beatko, podobno 7 to szczęśliwa liczba, a ja jestem z 7 i co? :mdleje: Quote
Shel Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 http://img218.imageshack.us/img218/5572/dsc1081.jpg ale oczyska :loveu: Quote
betty_labrador Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='Justa'] Beatko, podobno 7 to szczęśliwa liczba, a ja jestem z 7 i co? :mdleje: i to oznacza wszystko :) ze jestes silna osoba i podniesiesz sie niebawem.. bedzie Ci lepiej niz dotychczas ;) fajne fotki . Quote
LeCoyotte Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 I ja też się przyłączę do życzeń dla Galinki no i Justynki:p Quote
brjagata Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Spóźnione życzonka! ;) http://img218.imageshack.us/img218/5572/dsc1081.jpg Oczka jak kamyczki :loveu::loveu: Obłędna jest! Quote
Justa Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Mam podejrzenie złamania k. środręcza V PRAWEJ ręki :mdleje: Przed sesją to tylko ja potrafię :placz: Jadę na test z żywienia, a potem jak jakimś cudem zdążę to mam ortopedę na 2 końcu miasta umówionego.. Quote
betty_labrador Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 :-o a jakim cudem to sie stało? :-o Trzymam kciuki by było dobrze. i z reką i na teście. Quote
Bzikowa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 O matko, co żeś zrobiła? Trzymam kciuki, żeby było dobrze wszystko... :kciuki: Quote
Recommended Posts