Justa Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Tylko serce nie chce słuchać.. :( Quote
betty_labrador Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Justa napisał(a):Tylko serce nie chce słuchać.. :( Rety aż tak źle? :( :glaszcze: :calus: Quote
ariss Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Justa napisał(a):Tylko serce nie chce słuchać.. :( :-(trzymaj się ciepło!!!!!! Quote
Doginka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Nie wiem o co chodzi, ale masz moje ciepłe myśli i sie nie poddawaj:loveu::glaszcze: Quote
Justa Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Nie mam zdjęć, bo wracam po nocach do domu, nie wiem kiedy mijają kolejne tygodnie :mdleje: Dopiero co był początek semestru, a dzisiaj przeżyłam kolejny nudny (już trzeci) wykład z Ekonomiki Weterynaryjnej. Oddałam już wypełniony wpisikami indeks do dziekanatu. 5 lipca jadę do Osowy Sień. Potem prawdopodobnie na praktyki do naszej kliniki. Po drodze jeszcze sesja, ale może jakoś pójdzie ;) Póki co ciężko mi się zabrać za jakąkolwiek naukę :mdleje: Ale muszę w końcu się zmobilizować, bo nagle zauwazyłam, ze zapisałam już 1/3 zeszytu notatkami z wykładów :mdleje: Pozatym jeżdżę sobie do Obór macać biedne krowy, Chodzę na Wolicę macać chore konie i na nasze poczciwe prosektorium macać nasze zakładowe psy. I życie jakoś sobie płynie. Jako że stopniały śniegi i dzień dłuższy wróciłam do posłuszeństwa z Galiną i sobie ćwiczymy i wdychamy świeże powietrze. Doszłam do wniosku, że ona bardziej nakręcona jest na piłkę niż na jedzenie, co było dla mnie ogromnym szokiem z którego ciężko było mi się podnieść. Jednocześnie doszłam do wniosku, że na piłkę jest za bardzo nakręcona i ciężko jej się skupić wówczas na czymkolwiek innym - wyznaje wówczas zasadę "robię wszystko co umiem, może trafię" Za dużo w niej energii chyba po tej zimie. Natomiast na widok schowanej piłki i smaka w ręce chwilę cała szczęśliwa, ale zaraz zaczyna szukać piłki. Musimy dojść do ładu z nią, bo się rozbestwiła przez ten brak ćwiczeń. Ponadto w tym tygodniu byłyśmy na pierwszym spacerze z Żyłką (nasza fretka). jakie to jest odważne i nieustraszone zwierzątko, to sobie nie wyobrażacie ! No i niestety wraz z wiosną wróciły marzenia o drugim psie.. Nie do spełnienia na chwilę obecną.. :( Quote
ariss Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Justa, wszystko z czasem przyjdzie, teraz ani Ty ani pies nie bylibyście usatysfakcjonowani z Twojego braku czasu;) Quote
brjagata Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Zgadzam się z ariss, ale pamiętaj, że marzenia się spełniają ;) Mi też marzy się w końcu szczeniak, którego mogłabym wychować tak jakbym to chciała, czyli w kierunku sportów np, ale sam fakt, że mam już dwa psy i dwupokojowe mieszkanie przywraca mnie na ziemię :diabloti: Ty masz pewnie podobnie ze studiami, więc jak dla mnie warto poczekać te parę lat aż w końcu na wszystko przyjdzie czas :) Dzielna frecia :P ;) Quote
Doginka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Zostaniesz vetem i wtedy kupisz sobie szczeniaczka, o ile znajdziesz więcej czasu;-) Quote
Korciaczki Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 http://img515.imageshack.us/img515/4835/dsc0895.jpg ależ piękny portert pięknego psa : )))) Quote
weszka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Fajna pościel, śliczne zdjęcia :) A marzenia... coż musimy je mieć żeby mieć napęd do ich realizacji. Justa jeszcze będziesz miała wymarzonego drugiego psa. Takie życie, że czasem nie jest tak jakbyśmy chcieli, niestety... :( Quote
Kashdog Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Witam po raz pierwszy ;) Twój avatar mnie już od jakiegoś czasu nawiedzał i musiałam Was odwiedzić :diabloti: Jaszczura to masz pięknego :loveu: http://img362.imageshack.us/img362/2254/dsc0292em1.jpg Jakie extra :cool1: Czyli, że na weterynarii jest tak ciężko jak myślałam :razz:? Nieśmiało zapraszamy do nas :oops: Quote
ariss Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Justa, haaaaaaaaaaaaalllllllllllllllloooooooooooooooooooooooooooo, zakurzyło się strasznie u Ciebie!!!!! Quote
Justa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 [quote name='Kashdog']Witam po raz pierwszy ;) Twój avatar mnie już od jakiegoś czasu nawiedzał i musiałam Was odwiedzić :diabloti: Jaszczura to masz pięknego :loveu: http://img362.imageshack.us/img362/2254/dsc0292em1.jpg Jakie extra :cool1: Czyli, że na weterynarii jest tak ciężko jak myślałam :razz:? Nieśmiało zapraszamy do nas :oops: A co takiego pociągającego jest w moim avatarze? ;) Lekko nie jest, ale wszystko da się przejść tylko trzeba bardzo chcieć i wierzyć w siebie. Dziękujęmy za komplementy ;) [quote name='weszka']Fajna pościel, śliczne zdjęcia :) A marzenia... coż musimy je mieć żeby mieć napęd do ich realizacji. Justa jeszcze będziesz miała wymarzonego drugiego psa. Takie życie, że czasem nie jest tak jakbyśmy chcieli, niestety... :( Coś na co długo się czeka smakuje lepiej.. :) Wiem chociażby po Galinie, ile się na nią naczekałam.. To pierwsze takie duże marzenie jakie udało mi się zrealizować. [quote name='Korciaczki']http://img515.imageshack.us/img515/4835/dsc0895.jpg ależ piękny portert pięknego psa : )))) :loveu: [quote name='Doginka']Zostaniesz vetem i wtedy kupisz sobie szczeniaczka, o ile znajdziesz więcej czasu;-) Chyba z tym czasem będzie podobnie jak teraz. Ale może kiedyś będę miała fajnego męża z którym podzielę się obowiązkami. [quote name='Agathee']Zgadzam się z ariss, ale pamiętaj, że marzenia się spełniają ;) Mi też marzy się w końcu szczeniak, którego mogłabym wychować tak jakbym to chciała, czyli w kierunku sportów np, ale sam fakt, że mam już dwa psy i dwupokojowe mieszkanie przywraca mnie na ziemię :diabloti: Ty masz pewnie podobnie ze studiami, więc jak dla mnie warto poczekać te parę lat aż w końcu na wszystko przyjdzie czas :) Dzielna frecia :P ;) Oj to widzę, że nie tylko mnie brakuje tych niezdarnych czterech łapek, które mogłabym zapisać jak czystą kartkę - jak tylko zechcę. Chciałabym psa, który będzie tylko mój, bo Galina tak naprawdę jest nas wszystkich w rodzinie. A ja chciałabym mieć psa który będzie mój od początku do końca - do tego jednak muszę najpierw sama się usamodzielnić. Zresztą nie kryjmy to ogromne wydatki, a ja z racji studiów póki co nie jestem w stanie podjąć pracy.. Ale uda się - wierzę w to :) Frecia jest nieustraszona ! [quote name='ariss']Justa, wszystko z czasem przyjdzie, teraz ani Ty ani pies nie bylibyście usatysfakcjonowani z Twojego braku czasu;) Jak zwykle masz rację Ewcia.. ;) Trzeba poczekać na jakiś obrót wydarzeń - albo skończenie studiów, albo wyrzucenie z nich (tfu tfu!) :diablotin: [quote name='ariss']Justa, haaaaaaaaaaaaalllllllllllllllloooooooooooooooooooooooooooo, zakurzyło się strasznie u Ciebie!!!!! Wiem wiem, ale jakoś nie mam głowy do niczego. Już 1/3 semestru za mną, jak ten czas leci.. Niedługo się wybieramy do Was, nie wiem czy jestes tego świadoma :diablotin: A póki co dzisiaj wyrwałam Galinę. Jeszcze łapki i firanka w weekend. A w święta ogolę jej doopkę, uszki i inne bzdety. Postaram się o jakieś zdjęcia, ale w okolicach świąt dopiero bo we wtorek mam ostatnie ważne kolokwium przed świętami. Trzymajcie kciuki ! ;) Quote
Korciaczki Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Czekamy na zdjęcia : ) i zapraszamy do nas na fotki 44-46 Quote
Kashdog Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Justa napisał(a):A co takiego pociągającego jest w moim avatarze? ;) Lekko nie jest, ale wszystko da się przejść tylko trzeba bardzo chcieć i wierzyć w siebie. Dziękujęmy za komplementy ;) Broda :diabloti: No to nie wiem czy bym się tam nadawała :evil_lol: Czekam na zdjecia ! Quote
Justa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Kashdog napisał(a):Broda :diabloti: No to nie wiem czy bym się tam nadawała :evil_lol: Czekam na zdjecia ! Broda to podstawowy składnik psa ! :lol: A czemuż uważasz, że się nie nadajesz? Quote
Unbelievable Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Justa napisał(a):Broda to podstawowy składnik psa ! :lol: a ja mam psa bez brody, i uważam go za psa! :diabloti: Quote
Kashdog Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Justa napisał(a):Broda to podstawowy składnik psa ! :lol: A czemuż uważasz, że się nie nadajesz? Dokładnie :diabloti: Bo jak sobie tak pomyśle ile tam wkuwania będzie itd. to się załamuję, ale jeszcze mam 4 lata do zastanowienia się :cool1: Quote
eria Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 weszłam na stronkę!!!! super jest !!!! i bardzo fajnie się czyta! Quote
brjagata Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 [quote name='Justa']Oj to widzę, że nie tylko mnie brakuje tych niezdarnych czterech łapek, które mogłabym zapisać jak czystą kartkę - jak tylko zechcę. Chciałabym psa, który będzie tylko mój, bo Galina tak naprawdę jest nas wszystkich w rodzinie. A ja chciałabym mieć psa który będzie mój od początku do końca - do tego jednak muszę najpierw sama się usamodzielnić. Ja od niedawna mam nowego, drugiego psa ;) I oczywiście jestem z niego niesamowicie zadowolona, już nie mówiąc o tym, że nie zamieniłabym go na żadnego innego :) Oba moje psy są najukochańsze, ale ani jednego, ani drugiego nie wychowywałam od szczeniaka (Muffik od szczeniaka wychowywany przez moją siostrę, Birma trafiła do nas w wieku 3 lat). A dobrze piszesz, chciałoby się tak od 'czystej kartki' czasem wszystko zacząć. Tym bardziej, że widzę jak trudno wychować jest sobie dorosłego psa z wieloma nieprzyjemnymi nawykami związanymi z przeszłością. No ale podjęłam taką a nie inną decyzje, nie żałuję, a szczeniaka jeszcze się doczekam, i to pewnie nie jednego ;) Tylko tym razem na pewno musi to być szczeniak :evil_lol: choć znając moje częste zmiany zdania i super 'racjonalne' myślenie to nie zdziwiłabym się, gdyby znów była to jakaś niewyżyta i nie wiedząca co to mieszkanie bida... Trzymamy mocno, mocno kciuki i czekamy na zdjęcia! p.s. z ciekawości, gdyby ten czas nastał już teraz, to byłby to kolejny sznaucer? czy tym razem coś innego? :razz: Quote
Justa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Kashdog napisał(a):Dokładnie :diabloti: Bo jak sobie tak pomyśle ile tam wkuwania będzie itd. to się załamuję, ale jeszcze mam 4 lata do zastanowienia się :cool1: Ja tam chciałam od dziecka tą weterynarię i jakoś nie bardzo mnie interesowało czy nauki dużo czy mało. Jakoś tak nigdy o tym nie myślałam pod tym kątem. Ale na pewno na takie życie studenckie z dowcipów raczej liczyć nie można. Unbelievable napisał(a):a ja mam psa bez brody, i uważam go za psa! :diabloti: Oj podstawowy składnik nie znaczy jedyny! eria napisał(a):weszłam na stronkę!!!! super jest !!!! i bardzo fajnie się czyta! Jak mniemam stronę Grama? :p Agathee napisał(a): p.s. z ciekawości, gdyby ten czas nastał już teraz, to byłby to kolejny sznaucer? czy tym razem coś innego? :razz: Sznaucer sznaucer tylko o rozmiar większy ;) Raz sznaucer - na zawsze sznaucer. Quote
psiulka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Hej Justa, pierwszy raz tutaj coś piszę, ale zaglądam tutaj od jakiegoś czasu i czytam sobie to wszystko, co piszesz, głównie wychwytując to, co jest o Twoich studiach. Mnie również marzy się studiowanie weterynarii i idąc w tym kierunku jestem na profilu biol-chem-fiz w 1. LO. Wprawdzie to pewnie jeszcze "nic", bo do matury mam jeszcze kawałek, ale ja już wiem, że weterynaria to mój cel i będę się starała do niego dążyć. Chciałam się zapytać po pierwsze, na ile pkt napisałaś maturę, po drugie, "jak" uczyłaś się biologii, żeby te wszystkie nazwy, funkcje, przykłady Ci się nie mieszały i po trzecie, czy brałaś korepetycje z biol i chem w szkole średniej? Robisz bardzo ładne zdjęcia, chciałabym dojść do takiej perfekcji. :cool3: Czekam również na zdjęcia Galiny, widziałam już te z zabiegami fryzjerskimi i na mrówczej pościeli :) Quote
LeCoyotte Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 psiulka napisał(a): Czekam również na zdjęcia Galiny, widziałam już te z zabiegami fryzjerskimi i na mrówczej pościeli :) i ja też czekam:) Na weekend tez planuję obrobić Sambie podwozie, to porównamy;) i już wiem, że Tobie to lepiej wyjdzie:lol: Justa napisał(a): Coś na co długo się czeka smakuje lepiej.. :) (...) Ale może kiedyś będę miała fajnego męża z którym podzielę się obowiązkami. Czyli mówisz, że ślub na emeryturze to jest to:evil_lol: Trzymaj się tam na wecie!!:) Quote
Justa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 psiulka napisał(a):Hej Justa, pierwszy raz tutaj coś piszę, ale zaglądam tutaj od jakiegoś czasu i czytam sobie to wszystko, co piszesz, głównie wychwytując to, co jest o Twoich studiach. Mnie również marzy się studiowanie weterynarii i idąc w tym kierunku jestem na profilu biol-chem-fiz w 1. LO. Wprawdzie to pewnie jeszcze "nic", bo do matury mam jeszcze kawałek, ale ja już wiem, że weterynaria to mój cel i będę się starała do niego dążyć. Chciałam się zapytać po pierwsze, na ile pkt napisałaś maturę, po drugie, "jak" uczyłaś się biologii, żeby te wszystkie nazwy, funkcje, przykłady Ci się nie mieszały i po trzecie, czy brałaś korepetycje z biol i chem w szkole średniej? Robisz bardzo ładne zdjęcia, chciałabym dojść do takiej perfekcji. :cool3: Czekam również na zdjęcia Galiny, widziałam już te z zabiegami fryzjerskimi i na mrówczej pościeli :) Masz PW ;) Zdjęcia jak zdjęcia, kiedyś pewnie robiłam lepsze, człowiek wychodzi z wprawy :shake: LeCoyotte napisał(a):i ja też czekam:) Na weekend tez planuję obrobić Sambie podwozie, to porównamy;) i już wiem, że Tobie to lepiej wyjdzie:lol: Czyli mówisz, że ślub na emeryturze to jest to:evil_lol: Trzymaj się tam na wecie!!:) A skąd ta pewność, że lepiej? :diabloti: Ja tom taki amator, że szok. Piękne dziury wyskubałam dzisiaj Galinie zdejmując okrywówkę, więc wogóle wstyd ją pokazywać :evil_lol: Na emeryturze to już nie będzie mi potrzebny mąż ! :diabloti: Trzymam się trzymam, właśnie zasiadam do nauki (nie żeby była północ, piątek a właściwie już sobota po ciężkim jak zwykle tygodniu :mdleje: ) Quote
Doginka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Współczuję i zazdroszczę :lol: współczuję zapir...alanka, a zazdroszczę samozaparcia;-) Quote
Recommended Posts