Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BBeta napisał(a):
Stabilizacja przydaje się przy długich czasach i chodzi głównie o drgania ręki, więc wiadomo, że przy fotografowaniu psa czy innego obiektu w ruchu się jej nie używa

no i o to chodzi ;)

wiec zaznaczalam, ze nie chce tego szkla dla stabilizacji ;)

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oooo kuna może pomyślę nad tym 70-300 Nikkora z VR, chociaż powinnam myśleć raczej o urządzaniu domu a nie o obiektywach :placz: ale to jest jak choroba :evil_lol: nie ma dnia, żebym nie zerknęła na allegro :oops:

Posted

malawaszka napisał(a):
oooo kuna może pomyślę nad tym 70-300 Nikkora z VR, chociaż powinnam myśleć raczej o urządzaniu domu a nie o obiektywach :placz: ale to jest jak choroba :evil_lol: nie ma dnia, żebym nie zerknęła na allegro :oops:

warto pomyslec nad tym obiektywem, naprawde :)
ja to jestem zdecydowana, niestety nie rozwiaze to mojego problemu robienia zdjec w hali, ale...

Posted

BBeta napisał(a):
Chyba nikt nie kupuje tele dla stabilizacji ;)

Justa nas kiedyś stąd wyrzuci... :diabloti:

oj nie jestem taka pewna czy nikt ;)

Justa jest cierpliwa:evil_lol::eviltong:

Posted

Agnes napisał(a):
ja to jestem zdecydowana, niestety nie rozwiaze to mojego problemu robienia zdjec w hali, ale...

do lipca płacę rary za aparat więc potem pomyślę :lol:

Posted

Agnes napisał(a):

Ja moge tylko potwierdzić, że rzeczywiście jest godny polecenia i nigdy nie żałowałam, że mój wybór padł właśnie na niego ;)

Posted

[quote name='Tinka:)']aparat nie działa :shake: migawka sie nie zwalnia.. teraz nie wiem, kupować nowy czy naprawiać? u mnie w mieście nawet nie ma nikogo kto by to zrobił, do tego nie wiadomo za ile, myślę że chyba bardziej warto kupić nowy. eh, nie wiem już :roll:

Zenita można kupić na allegro, tak samo jak Prakticę etc. Fajne sprzęty to są ;)

[quote name='Justa']Dziękuję bardzo bardzo ! :loveu: :multi:
Jesteś kopalnią wiedzy :cool3:

Nie ma za co :-) Ja kopalnią wiedzy? :crazyeye: Ja bym powiedziała, że Wy (Ty, BBeta ... :razz:) :-)

Co do torby - szukam nadal plecaka, jednak jak już kiedyś wspomniałam - torbę również wypadałoby mieć, więc chętnie poczytam, co polecacie ;)

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='bognik']Co do torby - szukam nadal plecaka, jednak jak już kiedyś wspomniałam - torbę również wypadałoby mieć, więc chętnie poczytam, co polecacie ;)

Pozdrawiam!

ja mam http://www.fotozoom.pl/index.php?p20,zoom-digital-5001
maja tez na allegro wystawiane torby, ale nie wszystkie z tego co widze
generalnie bardzo polecam ten kontakt. Kupowalam u nich plecak, ktory sie porwal po jakims czasie znajoma ma dlugo i sobie chwali - reklamowalam, a oni nie dosc ze szybko reklamacje przyjeli to jeszcze Pan zadzwonil do mnie i doradzal torbe, bo ta co chcialam nie mieli. A nie chcialam juz plecaka, a torbe. I teraz ta obecna mam juz dlugo
Wybor maja spory, maja tego wiecej niz na allegro - strona?

Posted

[quote name='Agnes']ja mam http://www.fotozoom.pl/index.php?p20,zoom-digital-5001
maja tez na allegro wystawiane torby, ale nie wszystkie z tego co widze
generalnie bardzo polecam ten kontakt. Kupowalam u nich plecak, ktory sie porwal po jakims czasie znajoma ma dlugo i sobie chwali - reklamowalam, a oni nie dosc ze szybko reklamacje przyjeli to jeszcze Pan zadzwonil do mnie i doradzal torbe, bo ta co chcialam nie mieli. A nie chcialam juz plecaka, a torbe. I teraz ta obecna mam juz dlugo
Wybor maja spory, maja tego wiecej niz na allegro - strona?
Dzięki Agnes! Torba widać, że pakowana, a to dla mnie jest bardzo ważne. Nie wystarczy mi mała torba na lustro z założonym obiektywem ;)
Na razie jestem na etapie szukania plecaka, jeszcze nic nie zamówiłam ...

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='bognik']Dzięki Agnes! Torba widać, że pakowana, a to dla mnie jest bardzo ważne. Nie wystarczy mi mała torba na lustro z założonym obiektywem ;)
Na razie jestem na etapie szukania plecaka, jeszcze nic nie zamówiłam ...

Pozdrawiam!

no mowie mi na dlugosc wchodzi tele+body i na to klade 50-tke jak dobrze wloze nic nie lata
po bokach sporo wchodzi, filtry nie filtry akumulatory itp
plecaki tez maja - ale ja zdecydowanie wole torbe

Posted

[quote name='Agnes']no mowie mi na dlugosc wchodzi tele+body i na to klade 50-tke jak dobrze wloze nic nie lata
po bokach sporo wchodzi, filtry nie filtry akumulatory itp
plecaki tez maja - ale ja zdecydowanie wole torbe
Ja również wolę torby, jednak na dłuższe wyprawy torba nie jest wygodna, a ja potrzebuję jeszcze dużo miejsca (w plecaku) :evil_lol:
Myślałam o TAKIM (na początek, ponieważ zbieram na sam aparat i osprzęt ...) ;)

Agnes - czym fotografujesz konie? Zdjęcia są piękne! :loveu:

Pozdrawiam!

P.S. Co za off-topic w galerii Galiny, aż wstyd :oops:

Posted

[quote name='bognik']Ja również wolę torby, jednak na dłuższe wyprawy torba nie jest wygodna, a ja potrzebuję jeszcze dużo miejsca (w plecaku) :evil_lol:
Myślałam o TAKIM (na początek, ponieważ zbieram na sam aparat i osprzęt ...) ;)

Agnes - czym fotografujesz konie? Zdjęcia są piękne! :loveu:

Pozdrawiam!

P.S. Co za off-topic w galerii Galiny, aż wstyd :oops:

ojoj bo nas naprawde zaraz pogoni:oops:
nikon d50+nikkor 70-300
plecak fajny, jak sie ma zdrowy kregoslup;)

Posted

[quote name='Agnes']ojoj bo nas naprawde zaraz pogoni:oops:
nikon d50+nikkor 70-300
plecak fajny, jak sie ma zdrowy kregoslup;)
Ostatnie pytanie :oops:
Ten Nikkor, to bez stabilizacji i cichego silniczka?
Na allegro nowy jest taniutki, a widzę, że radzi sobie nieźle przy koniach.
Jak ostrzy przy 300 mm?
Zastanawiam się nad TYM obiektywem (jednak 200 mm myślę, że za mało jak dla mnie). Chciałabym to tele, co ma BBeta :diabloti:

Pozdrawiam!

Posted

bognik napisał(a):
Zenita można kupić na allegro, tak samo jak Prakticę etc. Fajne sprzęty to są ;)

widziałam na allegro już. Mój tata uznał że zawiezie do naprawy, w końcu on płaci a i aparat ma dla niego pewną wartość ; )

a czy fajny sprzęt- jak narazie mój nie :evil_lol: ale widziałam zdjęcia(co prawda nie na żywo bo tata tylko albumowe robił) w internecie i mi się to podoba ; )
teraz tylko czekać...

Posted

[quote name='bognik']Ostatnie pytanie :oops:

jakby co pytaj na pw ;)

[quote name='bognik'] Ten Nikkor, to bez stabilizacji i cichego silniczka?

ten moj? tak dokladnie - wolno ostrzy jeszcze

[quote name='bognik'] Na allegro nowy jest taniutki, a widzę, że radzi sobie nieźle przy koniach.
Jak ostrzy przy 300 mm?

taniutki - w granicach 400 zl chyba
jest to bardzo polecane tele z tych tanszych - nie warto brac taki za 1000 bo podobno efekt podobny do tego
przy 300? roznie, ale najczesciej jest dobrze. Moze cos znajde robione na 300 i moge podeslac na maila

[quote name='bognik'] Zastanawiam się nad TYM obiektywem (jednak 200 mm myślę, że za mało jak dla mnie). Chciałabym to tele, co ma BBeta :diabloti:

200 to jest malo ;) szczegolnie przy koniach, chyba ze sa male padoczki i konie blisko ale wtedy nie dzieje sie nic ciekawego:eviltong: i zblizenie oczka - gdyby nie taki zakres to nie zawsze bym mogla zrobic ;)

Posted

Wchodzę do galerii, szukam mojego ostatniego postu.. i szukam i szukam.. :lol:
Rozgadałyście się dziewczęta :evil_lol: Ale mądere rzeczy mówiłyscie, więc Galina się na Was nie gniewa :eviltong:

[quote name='BBeta']Sprawuje się bardzo dobrze, ma dość grube ścianki, klips też jest bardzo wytrzymały, a zdjęcie wnętrza moge zrobić jeśli chcesz ;)
[quote name='BBeta']Zdjęcia torby w środku, obecnie trzymam w niej obiektywy, bo niestety D80 + 70-300mm się w niej nie mieści, więc musiałam kupić większą ;)
http://i302.photobucket.com/albums/nn85/sabotazystka/002.jpg
http://i302.photobucket.com/albums/nn85/sabotazystka/001.jpg

Dziękuję za zdjęcia :multi: Jeszcze go obmacam - może w Media Markt albo Staurnie będzie..

[quote name='Agnes'][SIZE=2]szkoda, ze tak drogo wychodzi robienie nim zdjec;) ostatanio z kolezanka wspominalam stare "dobre" czasy, kiedy cieszylam sie jak dziecko jak moglam pojsc kupic sobie klisze 36 klatek i porobic zdjecia - i jaka to byla oszczednosc w zdjeciach! potrafilam taka klisze kilka dni miec, albo kilka godzin:evil_lol:

Skany w labie nie są aż takie zdrogie z tego co się orientuję.
A oszczędność - owszem. I myślę, że to akurat dobra strona ;)
Kieedyś miałam jeszcze dostęp do ciemni.. :loveu:

ja mam torbe - zadowolona jestem
wchodzi mi body+tele i na to klade 50-tke, ale na dlugosc tele+body jest akurat

Jasne, ale ja szukam czegoś małego, co będe mogła podczepić do paska i co nie będzie mi sie majtac na roamieniu. Kiedy idę na większą sesję z kilkoma obiektywami to biorę plecak. Ten futerał to na taki typowy spacer.
Szkoda tylko, że sie tele nie zmieści z tego co Bbeta mówi, ale może znajdę troszkę dłuższy futerał ;)

[quote name='BBeta']Justa nas kiedyś stąd wyrzuci... :diabloti:

A tam wyrzuci, mądrych rzeczy się dowie po prostu :p

[quote name='bognik']Nie ma za co :-) Ja kopalnią wiedzy? :crazyeye: Ja bym powiedziała, że Wy (Ty, [B]BBeta
... :razz:) :-)

Jestes kopalnią analogowej wiedzy :p Jesteś jedną z niewielu obecnych tu osób, które robią zdjęcia analogiem :loveu:
Kogo ja bym dopytała jakie przejściówki kupić? :diabloti:

- - - - -

sic ! Jedziemy dzisiaj na wieś a Galinie się cieczki zachciało :angryy: Choć i tak nie jest najgorzej, bo było 8 miesięcy przerwy. Mogła już poczekac te kilka dni :mad:

Posted

Justa napisał(a):
Skany w labie nie są aż takie zdrogie z tego co się orientuję.

wtedy kiedy uzywalam analogowej lustrzanki to cala zabawa - klisza+wywolanie+odbitki to w grnicach 30 zl za 36 zl - a co to jest 36 zdjec? ;)

Justa napisał(a):
sic ! Jedziemy dzisiaj na wieś a Galinie się cieczki zachciało :angryy: Choć i tak nie jest najgorzej, bo było 8 miesięcy przerwy. Mogła już poczekac te kilka dni :mad:

8 m-cy?:crazyeye:to chyba dluga przerwa

Posted

Agnes napisał(a):
8 m-cy?:crazyeye:to chyba dluga przerwa

Ona ma takie przerwy. 7-8 miesięcy już od kilku lat ;)
Wet powiedział, że jeżeli ma regularnie co 8 miesięcy, to wszystko w porządku - wszystko zależy od psa ;)

Niemniej już mnie do pasji doprowadza, bo od gatek się odzwyczaiła i się o wszystko ociera (szczególnie lubi moją wersalkę :diabloti:).
Psami standardowo się nie interesuje :eviltong:

Posted

Justa napisał(a):
Ona ma takie przerwy. 7-8 miesięcy już od kilku lat ;)
Wet powiedział, że jeżeli ma regularnie co 8 miesięcy, to wszystko w porządku - wszystko zależy od psa ;)

tak tak ja wiem, ze niektore maja czesciej inne wrecz odwrotnie i jesli regularnie to tak byc moze. Tzn slyszalam o tym, bo doswiadczenia nie mam ;)

Posted

Agnes napisał(a):
tak tak ja wiem, ze niektore maja czesciej inne wrecz odwrotnie i jesli regularnie to tak byc moze. Tzn slyszalam o tym, bo doswiadczenia nie mam ;)

Całe szczęście, że nie ma co 6 miesięcy, bo to by była masakra :evil_lol:
Z drugiej strony nie chcę jej dawać żadnych hormonów, bo potem wszystko jej się rozleguluje. Trudno - trzeba będzie pilnować i wychodzić w godzinach kiedy małe zapsienie/m kwadratowy :lol:
Ona nigdy nie uciekała, nie interesowała się psami. Także raczej nie boję się, że ona mi jakis numer wywinie, raczej obawiam się niepożądanego gwałtu :diabloti:
A sterylka - sama wiesz, że różnie z tym może być.. ja póki co znalazłam więcej przeciw niż za :roll:

- - - -

Chyba nie znajdę takiego futerału, w który zmieściłby się teleobiektyw + body :shake: Swoją drogą - nie mam nawet 1/3 na nowe szkło, a ja już panuje futerał pod tym kątem :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
noto Galińska zrobiła Wam niespodziankę - a psami się nie interesuje bo to dopiero początek czy ona nawet w płodne dni się nie interesuje? :lol:

Ona zawsze trafi z tą niespodziewajką :diabloti: :mad:
Wogóle się nie interesuje ;) Także chronię ją przed gwałcicielami :lol:

Posted

Kojot pytał ostatnio o szuflandię Tatrową :p

A ja póki co zmykam się pakować, wyprowadzić pannę na wydaniu i do napisania najpóźniej po weekendzie :loveu: