Justa Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 anetta napisał(a):Za Konstancinem mówisz? :mdleje: Ile czasu poświęcasz na dojazd? Hahha, fajne historie. Pamiętam jak wracałam z treningów z psem: brudni, w dresach :evil_lol: Czasami wzrok ludzi był bardzo wymowny :evil_lol: Hmm godzina na dojazd na Mokotów, 30 minut na dojazd z Mokotowa samochodem :) Nie jest tak źle. Gorzej jak o 8:00 muszę być za Halinowem w ubojni :p Unbelievable napisał(a):ja kiedyś wracałam z treningu z białegostoku do łomży(80km autobusem) z psem który się przeszedł po oborniku :diabloti: Wiesz co czują ludzie w autobusie jadący ze mną przez pół Warszawy :diabloti: Wykąpałam jaszczurkę i odkryłam niezawodny sposób na obcinanie jej wilczych pazurów ! Zrobić to w wannie podczas prania. Była w takim szoku, nie potrzebowałam rodziny i sąsiadów do przytrzymania jej. Krótko szybko i bezboleśnie :diabloti: Bo oczywiscie propozycja, że ja może fachowo przytrzymam, a oni obetną nie została zaakceptowana :mdleje: Quote
#Etna# Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Justa napisał(a): Wykąpałam jaszczurkę i odkryłam niezawodny sposób na obcinanie jej wilczych pazurów ! Zrobić to w wannie podczas prania. Była w takim szoku, nie potrzebowałam rodziny i sąsiadów do przytrzymania jej. Krótko szybko i bezboleśnie :diabloti: Bo oczywiscie propozycja, że ja może fachowo przytrzymam, a oni obetną nie została zaakceptowana :mdleje: Kurcze to jest pomysł... Ja mam problem z tymi pazurkami bo muszę najpierw je "znaleźć" w tych włosach:roll: A Etna zdąży już się zniecierpliwić i potem to już się muszę śpieszyć. Nie pomyślałam, że można by to zrobić w czasie kąpieli albo np tuż po niej. A z takim trzymaniem to nigdy nie przechodzi... Suczka mojej babci to taka panikara, że i tak się wywinie i łatwiej mi samej to zrobić niż z czyjąś pomocą;) Quote
misiak84 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Witajcie Kochana Justo ponieważ jutro jak to zwyle bywa czasu pewnie zabraknie na wszystko to już dzisiaj chciałabym Ci złożyć Zyczenia Wesołych, pogodnych Świąt dużo radości z Galinki i dla niej dużo zdrowia i siły na szleństwa i zabawy . Wesołych Świąt dla szystkich sznaucerofanów, którzy mi pomagają dobrym słowem w zmaganiach z moim małym Potworem Quote
malawaszka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 a moje sznupy nie mają wilczych pazurów :) nie usuwałam im - nie miały, chyba żaden z tymczasowych też nie miał Quote
wilczy zew Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 "moje" sznauce też nie miały i obecne nie mają wilczych pazurow Quote
Justa Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Dla wszystkich odwiedzających wesołych, spokojnych, rodzinnych Świąt i żeby ten nadchodzący rok nie był gorszy od mijającego :loveu: Quote
betty_labrador Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 wszystkiego najlepszego Justynko i dużo zdrówka dla Ciebie i Galinki :) Quote
anetta Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Unbelievable napisał(a):ja kiedyś wracałam z treningu z białegostoku do łomży(80km autobusem) z psem który się przeszedł po oborniku :diabloti: Dobra, wygrałaś :errrr: To nie tak źle z dojazdem, myślałam że dłużej:p Quote
Patik Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 A ja witam się pierwszy raz, u pięknej Galinki co prawda już długo siedziałam i oglądałam galeryjkę,ale jakoś nie napisałam :) Zapraszamy również do nas:) Quote
weszka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Ja to w ogóle nie znoszę obcinać pazurów. Moje wilczych nie mają ale za to Vesper ma szponiska co chwila do obcinania. Dirki jakoś mniej rosną. Quote
eria Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 weszka napisał(a):Ja to w ogóle nie znoszę obcinać pazurów. Moje wilczych nie mają ale za to Vesper ma szponiska co chwila do obcinania. Dirki jakoś mniej rosną. ja też nie , ale obcinam tyle pazurów dziennie, że przywykłam :evil_lol: Quote
Patik Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 a ja mojemu psu w ogóle nie obcinam ,nie wiem gdzie ,ale sobie tępi je ,a wilcze czytałam,że jak nie przeszkadzają to ich obcinac nie trzeba. Quote
Doginka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Justa wszystkiego dobrego w Nowym Roku;-) Quote
Justa Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Dziekuję wszystkim za życzenia :loveu: Galina - 8,5 roku I sroga zima na krzakach Quote
eria Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Galina tak samo sroga jak i ta zima hihihih http://img822.imageshack.us/img822/6751/dsc0489pc.jpg Quote
Justa Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Hihi, zaciesz mój kochany :loveu: Od kiedy znowu piłeczkujemy jej radość ze spacerów wzrosła jakieś 10 razy :p Quote
Kashdog Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 http://img545.imageshack.us/img545/2554/dsc0465s.jpg Jaka ona jest kochana :loveu: A jak tam się spisuje piłeczka planet dog :)? Quote
#Etna# Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 http://img85.imageshack.us/img85/116/dsc0419zv.jpg Oj trzyma się czarnula:loveu: Ale jaka ona jest szeroka w klacie:-o Prawdziwy z niej sportowiec:cool3: Super, że znowu może biegać za piłeczką:lol: A to nie przypadkiem nowy rogz?;) Quote
bognik Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Ooo, ślicznotka się pokazała! :loveu: Mizianko dla Galinki ;) Quote
Justa Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 [quote name='Kashdog']http://img545.imageshack.us/img545/2554/dsc0465s.jpg Jaka ona jest kochana :loveu: A jak tam się spisuje piłeczka planet dog :)? Piłeczka jest rewelka, naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić fajniejszą piłkę. Z tym, że Galina jest stała w uczuciach i na widok swojej starej, sfatygowanej, pozbawionej już koloru i nieco niekształtnej piłeczki wyrzuca oczy z orbit, dostaje tachykardii i hiperwentyluje się :p [quote name='#Etna#']http://img85.imageshack.us/img85/116/dsc0419zv.jpg Oj trzyma się czarnula:loveu: Ale jaka ona jest szeroka w klacie:-o Prawdziwy z niej sportowiec:cool3: Super, że znowu może biegać za piłeczką:lol: A to nie przypadkiem nowy rogz?;) Oj szeroka szeroka - taki mały paker z niej jest :loveu: I oby się trzymała tak jeszcze ładnych parę lat ;) Też się cieszę, bo niestety troszkę się jej przytyło to raz, a dwa że teraz jest naprawdę szczęśliwa na spacerkach, jak dawniej. Nowy nowy, w końcu się zdecydowałam :loveu: [quote name='bognik']Ooo, ślicznotka się pokazała! :loveu: Mizianko dla Galinki ;) Wymiziana bogniczku :loveu: Na dobranoc dla Was, bo dla mnie do nocy jeszcze daleko :diabloti: Quote
Justa Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Vectra napisał(a):No a ogólnie jak ? postępy ;) A właśnie tak się zbieram od dłuższego czasu żeby do Ciebie napisać i napiszę, obiecuję ! Niech no tylko ogarnę całą resztę.. Quote
#Etna# Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 http://img192.imageshack.us/img192/4605/dsc0508d.jpg słodkie diablątko:cool3: Super jej w tym różu:loveu: Quote
Justa Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='#Etna#']http://img192.imageshack.us/img192/4605/dsc0508d.jpg słodkie diablątko:cool3: Super jej w tym różu:loveu: Nieskromnie powiem, że też tak uważam :loveu: A tak na marginesie, tak, wiem, że skopałam jej grzywkę, ale jakość jej włosa była dramatyczna i próbuję doprowadzić ją do zdrowego wyglądu i odpowiedniego kształtu, a to wszystko wymaga czasu :diabloti: Zmieniłam jej też troszkę dietę i dostaje surowe mięso 1-2 razy w tygodniu :) Jutro pobudka o 4:00 bo o 5:00 muszę znaleźć się w oborach :mdleje: Quote
Recommended Posts