Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anetta napisał(a):
Za Konstancinem mówisz? :mdleje: Ile czasu poświęcasz na dojazd?

Hahha, fajne historie.
Pamiętam jak wracałam z treningów z psem: brudni, w dresach :evil_lol: Czasami wzrok ludzi był bardzo wymowny :evil_lol:

Hmm godzina na dojazd na Mokotów, 30 minut na dojazd z Mokotowa samochodem :) Nie jest tak źle. Gorzej jak o 8:00 muszę być za Halinowem w ubojni :p

Unbelievable napisał(a):
ja kiedyś wracałam z treningu z białegostoku do łomży(80km autobusem) z psem który się przeszedł po oborniku :diabloti:

Wiesz co czują ludzie w autobusie jadący ze mną przez pół Warszawy :diabloti:

Wykąpałam jaszczurkę i odkryłam niezawodny sposób na obcinanie jej wilczych pazurów ! Zrobić to w wannie podczas prania. Była w takim szoku, nie potrzebowałam rodziny i sąsiadów do przytrzymania jej. Krótko szybko i bezboleśnie :diabloti:
Bo oczywiscie propozycja, że ja może fachowo przytrzymam, a oni obetną nie została zaakceptowana :mdleje:

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa napisał(a):

Wykąpałam jaszczurkę i odkryłam niezawodny sposób na obcinanie jej wilczych pazurów ! Zrobić to w wannie podczas prania. Była w takim szoku, nie potrzebowałam rodziny i sąsiadów do przytrzymania jej. Krótko szybko i bezboleśnie :diabloti:
Bo oczywiscie propozycja, że ja może fachowo przytrzymam, a oni obetną nie została zaakceptowana :mdleje:

Kurcze to jest pomysł...
Ja mam problem z tymi pazurkami bo muszę najpierw je "znaleźć" w tych włosach:roll:
A Etna zdąży już się zniecierpliwić i potem to już się muszę śpieszyć.
Nie pomyślałam, że można by to zrobić w czasie kąpieli albo np tuż po niej.
A z takim trzymaniem to nigdy nie przechodzi...
Suczka mojej babci to taka panikara, że i tak się wywinie i łatwiej mi samej to zrobić niż z czyjąś pomocą;)

Posted

Witajcie Kochana Justo ponieważ jutro jak to zwyle bywa czasu pewnie zabraknie na wszystko to już dzisiaj chciałabym Ci złożyć Zyczenia Wesołych, pogodnych Świąt dużo radości z Galinki i dla niej dużo zdrowia i siły na szleństwa i zabawy . Wesołych Świąt dla szystkich sznaucerofanów, którzy mi pomagają dobrym słowem w zmaganiach z moim małym Potworem

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja kiedyś wracałam z treningu z białegostoku do łomży(80km autobusem) z psem który się przeszedł po oborniku :diabloti:

Dobra, wygrałaś :errrr:

To nie tak źle z dojazdem, myślałam że dłużej:p

Posted

A ja witam się pierwszy raz, u pięknej Galinki co prawda już długo siedziałam i oglądałam galeryjkę,ale jakoś nie napisałam :)
Zapraszamy również do nas:)

Posted

weszka napisał(a):
Ja to w ogóle nie znoszę obcinać pazurów. Moje wilczych nie mają ale za to Vesper ma szponiska co chwila do obcinania. Dirki jakoś mniej rosną.

ja też nie , ale obcinam tyle pazurów dziennie, że przywykłam :evil_lol:

Posted

[quote name='Kashdog']http://img545.imageshack.us/img545/2554/dsc0465s.jpg
Jaka ona jest kochana :loveu:
A jak tam się spisuje piłeczka planet dog :)?

Piłeczka jest rewelka, naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić fajniejszą piłkę. Z tym, że Galina jest stała w uczuciach i na widok swojej starej, sfatygowanej, pozbawionej już koloru i nieco niekształtnej piłeczki wyrzuca oczy z orbit, dostaje tachykardii i hiperwentyluje się :p

[quote name='#Etna#']http://img85.imageshack.us/img85/116/dsc0419zv.jpg
Oj trzyma się czarnula:loveu:
Ale jaka ona jest szeroka w klacie:-o
Prawdziwy z niej sportowiec:cool3:
Super, że znowu może biegać za piłeczką:lol:
A to nie przypadkiem nowy rogz?;)

Oj szeroka szeroka - taki mały paker z niej jest :loveu:
I oby się trzymała tak jeszcze ładnych parę lat ;)
Też się cieszę, bo niestety troszkę się jej przytyło to raz, a dwa że teraz jest naprawdę szczęśliwa na spacerkach, jak dawniej.
Nowy nowy, w końcu się zdecydowałam :loveu:

[quote name='bognik']Ooo, ślicznotka się pokazała! :loveu: Mizianko dla Galinki ;)

Wymiziana bogniczku :loveu:

Na dobranoc dla Was, bo dla mnie do nocy jeszcze daleko :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
No a ogólnie jak ? postępy ;)

A właśnie tak się zbieram od dłuższego czasu żeby do Ciebie napisać i napiszę, obiecuję ! Niech no tylko ogarnę całą resztę..

Posted

[quote name='#Etna#']http://img192.imageshack.us/img192/4605/dsc0508d.jpg słodkie diablątko:cool3:

Super jej w tym różu:loveu:

Nieskromnie powiem, że też tak uważam :loveu:

A tak na marginesie, tak, wiem, że skopałam jej grzywkę, ale jakość jej włosa była dramatyczna i próbuję doprowadzić ją do zdrowego wyglądu i odpowiedniego kształtu, a to wszystko wymaga czasu :diabloti:
Zmieniłam jej też troszkę dietę i dostaje surowe mięso 1-2 razy w tygodniu :)

Jutro pobudka o 4:00 bo o 5:00 muszę znaleźć się w oborach :mdleje: