Doginka Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='Justa']...Buu.. :( Może skusisz się jeszcze raz? :p[/QUOTE] Nie mam weny:shake: Lotos ma kaszel kennelowy:-( Quote
LeCoyotte Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Oprócz biegania, żeby zmęczyć Sambą zabieram ją w nowe miejsca (ale w mieście, na smyczy), spoci się i mózg, i nos od nowych zapachów;) [quote name='Doginka']Qrczaki, pisałam wczoraj, ale w trakcie wyskoczył komunikat error[ i już mi się nie chciała Dogomania włączyć, więc zrezygnowałam z pisania. A dziś już mi się nie chce powtarzać mojego elaboratu:roflt: tak jak mi:lol: napisałem się tyle na pw i ciach, ni ma. Quote
Justa Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='Doginka']Nie mam weny:shake: Lotos ma kaszel kennelowy:-([/QUOTE] Tak, wiem Monika mi mówiła.. Ale będzie dobrze, musi być !!! [quote name='LeCoyotte']Oprócz biegania, żeby zmęczyć Sambą zabieram ją w nowe miejsca (ale w mieście, na smyczy), spoci się i mózg, i nos od nowych zapachów;) tak jak mi:lol: napisałem się tyle na pw i ciach, ni ma.[/QUOTE] Hehe, dobry pomysł, Galina ostatnimi czasy również byłą bardzo światowa ;) Tylko odkąd zaczęły się zajęcia, a dzień coraz krótszy, to czasu nie mamy na podróżowanie.. :(:(:( Wszystkich nagle tknęło, żeby ze mną kooperować i akurat dgm musiała zaszwankować :(:(:( Quote
Doginka Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Ale mam nadzieję, ze już z Gallinką dziś wszystko dobrze?;-) Quote
Justa Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='Doginka']Ale mam nadzieję, ze już z Gallinką dziś wszystko dobrze?;-)[/QUOTE] Tak, już od paru dni jest w porządku, teraz muszę z nią wychodzić na krótkiej smyczy i hamować jej zapędy dotyczące biegania :mdleje: Quote
Doginka Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Justa']Tak, już od paru dni jest w porządku, teraz muszę z nią wychodzić na krótkiej smyczy i hamować jej zapędy dotyczące biegania :mdleje:[/QUOTE] Jeszcze będzie biegać jak fryga;-) Gordon ma 8lat i 4 miesiące i nic a nic po nim tego nie widać, ani w zachowaniu, ani w sprawności, ani w wyglądzie;-) Quote
Justa Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='Doginka']Jeszcze będzie biegać jak fryga;-) Gordon ma 8lat i 4 miesiące i nic a nic po nim tego nie widać, ani w zachowaniu, ani w sprawności, ani w wyglądzie;-)[/QUOTE] Nie nie nie, musimy już odpuścić, spacery owszem, ale bez szaleństw. Każdy pies inaczej się starzeje ;) Quote
Montelka Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 kurcze, co to się ostatnio z tymi psiakami dzieje? jakaś plaga, każdemu coś jest :( Quote
Doginka Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Kobieto Gallince do starości jeszcze daleko:razz: Quote
Justa Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='Montelka']kurcze, co to się ostatnio z tymi psiakami dzieje? jakaś plaga, każdemu coś jest :([/QUOTE] Oby to był już koniec złej passy ;) A póki co, niebawem mknę z odsieczą na kłaki Bruna :diabloti: Oby potem Sylwia mnie nie utłukła :p [quote name='Doginka']Kobieto Gallince do starości jeszcze daleko:razz:[/QUOTE] Niestety bliżej niż dalej, aczkolwiek był u nas wczoraj sznaucerek 15 letni i powiem, że nie wyglądał ! Choć od wewnątrz już się sypie, głównie nerki :shake: Quote
ariss Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Justa trzaśnij się trzy razy w głowę ale tak solidnie, żeby wszystkie doły, czarne myśli odeszły i szybko nie wróciły;) Quote
misiak84 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Witam Natrafiłąm na Waszą galerię i efekt jest taki że zamiast pracować czytam i oglądam:)!! Świetne zdjęcia Galina to wspaniały pies, jak tak na nią poptrzyłąm to zdecydowałam że następny brodacz zdecydowanie czarny:) Mam pytanko czy Galina jest teraz trymowana, bo wcześniej chyba była cięta? Jeśli tak to jak Ci się udało ją "przestawic"na skubanie bo mnie niestety niedługo czeka takie zadanie:(:placz: Pozdrawiam gorąco będę często zaglądać Quote
Justa Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='ariss']Justa trzaśnij się trzy razy w głowę ale tak solidnie, żeby wszystkie doły, czarne myśli odeszły i szybko nie wróciły;) :calus: :loveu: [quote name='misiak84']Witam Natrafiłąm na Waszą galerię i efekt jest taki że zamiast pracować czytam i oglądam:)!! Świetne zdjęcia Galina to wspaniały pies, jak tak na nią poptrzyłąm to zdecydowałam że następny brodacz zdecydowanie czarny:) Mam pytanko czy Galina jest teraz trymowana, bo wcześniej chyba była cięta? Jeśli tak to jak Ci się udało ją "przestawic"na skubanie bo mnie niestety niedługo czeka takie zadanie:(:placz: Pozdrawiam gorąco będę często zaglądać Cieszę się, że maleństwo się podoba ;) Tak, była jechana maszynką mniej więcej do 5 roku życia, aż pewnego pięknego dnia po prostu wyrwałam jej mocno dojrzały włos ;) Tak naprawdę gorzej było mnie przestawić i nauczyć na tego typu dbanie o jej włos, ale spokojnie wszystkiego da się nauczyć ! Jako, że króluję przez 2 dni na komputerze stacjonarnym, to dam starocie :p Quote
eria Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Ale Galina chyba z natury ,genetycznie, ma prosty i szorstki włos prawda ? "Dzisiejsze" mięciutkie miniatury kilka razy ostrzyżone są już jak pudelki a włos zupełnie nie wypada i po prostu nie da się go rwać ;) Mój Kreon też był szorstki naturalnie i strzyżenie kilkukrotne go nie zniszczyło i bez problemu można było przestawić się na skubanie. Quote
Justa Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='eria']Ale Galina chyba z natury ,genetycznie, ma prosty i szorstki włos prawda ? "Dzisiejsze" mięciutkie miniatury kilka razy ostrzyżone są już jak pudelki a włos zupełnie nie wypada i po prostu nie da się go rwać ;) Mój Kreon też był szorstki naturalnie i strzyżenie kilkukrotne go nie zniszczyło i bez problemu można było przestawić się na skubanie.[/QUOTE] Oj to prawda, Galina w sumie ma taki włos, że można ją strzyc i trymowac na zmianę i nie widać jakiejś powalającej rożnicy ;) Quote
ariss Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 ej kochana a co ona taka rudawa się zrobiła? to podszerstek??? Quote
misiak84 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Ja własnie też raz spróbowałam wyskubałam połowę psa i straciłam wenę:(połowa łądnie odrosłą a połowa jak u owcy i był cięty ale chcę go teraz zapuścić na zimę i potem się zawziąść i całego zrobić:)No raz chociaż spróbować muszę:) głupia byłam tylko, że go od małego nie przyzwyczaiłam:roll: Quote
ariss Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='misiak84']Ja własnie też raz spróbowałam wyskubałam połowę psa i straciłam wenę:(połowa łądnie odrosłą a połowa jak u owcy i był cięty ale chcę go teraz zapuścić na zimę i potem się zawziąść i całego zrobić:)No raz chociaż spróbować muszę:) głupia byłam tylko, że go od małego nie przyzwyczaiłam:roll:[/QUOTE] jak włos porządnie odrośnie, to prawie sam będzie wypadał;) dacie radę:) Quote
misiak84 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Mam nadzieję:lol: tylko ile teraz powinnam poczekać pies ma króciótki włos obecnie więc penie ze 3 miesiące to spokojnie muszę pohodować sierściucha Quote
ariss Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='misiak84']Mam nadzieję:lol: tylko ile teraz powinnam poczekać pies ma króciótki włos obecnie więc penie ze 3 miesiące to spokojnie muszę pohodować sierściucha[/QUOTE] jak pociągniesz za okrywówkę i będzie leciutko wychodziła to znaczy, że to dobry moment. Quote
Doginka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='misiak84']Mam nadzieję:lol: tylko ile teraz powinnam poczekać pies ma króciótki włos obecnie więc penie ze 3 miesiące to spokojnie muszę pohodować sierściucha[/QUOTE] [quote name='ariss']jak pociągniesz za okrywówkę i będzie leciutko wychodziła to znaczy, że to dobry moment.[/QUOTE] 3 miesiace może być za mało jesli pies nie był nigdy trymowany. Włos musi dojrzec do trymowania, przynajmniej na pierwszy raz - nie chcesz zrazić go chyba do tej czynnosci. Ariss dobrze ci odpisała - jak włos lekko będzie wychodził, to będzie to znak, ze możesz spokojnie rwać;-) Justa, śliczne foty Gallusi:loveu: Quote
misiak84 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Doginka wow co za pora:) Dzieki Wam za rady mam nadzieję że tym razem już nie dma ciała Co do zdjęć Galinki to podpisuję się pod słowami przedówczymi:razz:- zdjęcia śliczne, ciemnoróżowy rogz super na czarnuszku:lol: Quote
Montelka Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 i ja podpisuje się! pod tym,że Galina jest pełna uroku i pod tym, że jej właścicielkę powinno się trzepnąć w głowę ! w razie nastepnego napadu oferuje swoje usługi jaki wybijacza czarnych myśli z głowy :) Quote
Doginka Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Montelka']i ja podpisuje się! pod tym,że Galina jest pełna uroku i pod tym, że jej właścicielkę powinno się trzepnąć w głowę ! w razie nastepnego napadu oferuje swoje usługi jaki wybijacza czarnych myśli z głowy :)[/QUOTE] Chętnie pomogę;-):lol: Quote
anetta Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Bidna Gala :-( Ciągle coś... Głaski dla niej. Co ona taka brązowa? Quote
Recommended Posts