Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oprócz biegania, żeby zmęczyć Sambą zabieram ją w nowe miejsca (ale w mieście, na smyczy), spoci się i mózg, i nos od nowych zapachów;)
[quote name='Doginka']Qrczaki, pisałam wczoraj, ale w trakcie wyskoczył komunikat error[ i już mi się nie chciała Dogomania włączyć, więc zrezygnowałam z pisania. A dziś już mi się nie chce powtarzać mojego elaboratu:roflt:

tak jak mi:lol: napisałem się tyle na pw i ciach, ni ma.

Posted

[quote name='Doginka']Nie mam weny:shake: Lotos ma kaszel kennelowy:-([/QUOTE]

Tak, wiem Monika mi mówiła.. Ale będzie dobrze, musi być !!!

[quote name='LeCoyotte']Oprócz biegania, żeby zmęczyć Sambą zabieram ją w nowe miejsca (ale w mieście, na smyczy), spoci się i mózg, i nos od nowych zapachów;)

tak jak mi:lol: napisałem się tyle na pw i ciach, ni ma.[/QUOTE]

Hehe, dobry pomysł, Galina ostatnimi czasy również byłą bardzo światowa ;) Tylko odkąd zaczęły się zajęcia, a dzień coraz krótszy, to czasu nie mamy na podróżowanie..

:(:(:( Wszystkich nagle tknęło, żeby ze mną kooperować i akurat dgm musiała zaszwankować :(:(:(

Posted

[quote name='Doginka']Ale mam nadzieję, ze już z Gallinką dziś wszystko dobrze?;-)[/QUOTE]

Tak, już od paru dni jest w porządku, teraz muszę z nią wychodzić na krótkiej smyczy i hamować jej zapędy dotyczące biegania :mdleje:

Posted

[quote name='Justa']Tak, już od paru dni jest w porządku, teraz muszę z nią wychodzić na krótkiej smyczy i hamować jej zapędy dotyczące biegania :mdleje:[/QUOTE]
Jeszcze będzie biegać jak fryga;-)
Gordon ma 8lat i 4 miesiące i nic a nic po nim tego nie widać, ani w zachowaniu, ani w sprawności, ani w wyglądzie;-)

Posted

[quote name='Doginka']Jeszcze będzie biegać jak fryga;-)
Gordon ma 8lat i 4 miesiące i nic a nic po nim tego nie widać, ani w zachowaniu, ani w sprawności, ani w wyglądzie;-)[/QUOTE]

Nie nie nie, musimy już odpuścić, spacery owszem, ale bez szaleństw.
Każdy pies inaczej się starzeje ;)

Posted

[quote name='Montelka']kurcze, co to się ostatnio z tymi psiakami dzieje?
jakaś plaga, każdemu coś jest :([/QUOTE]

Oby to był już koniec złej passy ;)
A póki co, niebawem mknę z odsieczą na kłaki Bruna :diabloti: Oby potem Sylwia mnie nie utłukła :p

[quote name='Doginka']Kobieto Gallince do starości jeszcze daleko:razz:[/QUOTE]

Niestety bliżej niż dalej, aczkolwiek był u nas wczoraj sznaucerek 15 letni i powiem, że nie wyglądał ! Choć od wewnątrz już się sypie, głównie nerki :shake:

Posted

Witam
Natrafiłąm na Waszą galerię i efekt jest taki że zamiast pracować czytam i oglądam:)!! Świetne zdjęcia Galina to wspaniały pies, jak tak na nią poptrzyłąm to zdecydowałam że następny brodacz zdecydowanie czarny:) Mam pytanko czy Galina jest teraz trymowana, bo wcześniej chyba była cięta? Jeśli tak to jak Ci się udało ją "przestawic"na skubanie bo mnie niestety niedługo czeka takie zadanie:(:placz:
Pozdrawiam gorąco będę często zaglądać

Posted

[quote name='ariss']Justa trzaśnij się trzy razy w głowę ale tak solidnie, żeby wszystkie doły, czarne myśli odeszły i szybko nie wróciły;)

:calus: :loveu:

[quote name='misiak84']Witam
Natrafiłąm na Waszą galerię i efekt jest taki że zamiast pracować czytam i oglądam:)!! Świetne zdjęcia Galina to wspaniały pies, jak tak na nią poptrzyłąm to zdecydowałam że następny brodacz zdecydowanie czarny:) Mam pytanko czy Galina jest teraz trymowana, bo wcześniej chyba była cięta? Jeśli tak to jak Ci się udało ją "przestawic"na skubanie bo mnie niestety niedługo czeka takie zadanie:(:placz:
Pozdrawiam gorąco będę często zaglądać

Cieszę się, że maleństwo się podoba ;)
Tak, była jechana maszynką mniej więcej do 5 roku życia, aż pewnego pięknego dnia po prostu wyrwałam jej mocno dojrzały włos ;) Tak naprawdę gorzej było mnie przestawić i nauczyć na tego typu dbanie o jej włos, ale spokojnie wszystkiego da się nauczyć !

Jako, że króluję przez 2 dni na komputerze stacjonarnym, to dam starocie :p

Posted

Ale Galina chyba z natury ,genetycznie, ma prosty i szorstki włos prawda ? "Dzisiejsze" mięciutkie miniatury kilka razy ostrzyżone są już jak pudelki a włos zupełnie nie wypada i po prostu nie da się go rwać ;) Mój Kreon też był szorstki naturalnie i strzyżenie kilkukrotne go nie zniszczyło i bez problemu można było przestawić się na skubanie.

Posted

[quote name='eria']Ale Galina chyba z natury ,genetycznie, ma prosty i szorstki włos prawda ? "Dzisiejsze" mięciutkie miniatury kilka razy ostrzyżone są już jak pudelki a włos zupełnie nie wypada i po prostu nie da się go rwać ;) Mój Kreon też był szorstki naturalnie i strzyżenie kilkukrotne go nie zniszczyło i bez problemu można było przestawić się na skubanie.[/QUOTE]

Oj to prawda, Galina w sumie ma taki włos, że można ją strzyc i trymowac na zmianę i nie widać jakiejś powalającej rożnicy ;)

Posted

Ja własnie też raz spróbowałam wyskubałam połowę psa i straciłam wenę:(połowa łądnie odrosłą a połowa jak u owcy i był cięty ale chcę go teraz zapuścić na zimę i potem się zawziąść i całego zrobić:)No raz chociaż spróbować muszę:) głupia byłam tylko, że go od małego nie przyzwyczaiłam:roll:

Posted

[quote name='misiak84']Ja własnie też raz spróbowałam wyskubałam połowę psa i straciłam wenę:(połowa łądnie odrosłą a połowa jak u owcy i był cięty ale chcę go teraz zapuścić na zimę i potem się zawziąść i całego zrobić:)No raz chociaż spróbować muszę:) głupia byłam tylko, że go od małego nie przyzwyczaiłam:roll:[/QUOTE]

jak włos porządnie odrośnie, to prawie sam będzie wypadał;) dacie radę:)

Posted

[quote name='misiak84']Mam nadzieję:lol: tylko ile teraz powinnam poczekać pies ma króciótki włos obecnie więc penie ze 3 miesiące to spokojnie muszę pohodować sierściucha[/QUOTE]

jak pociągniesz za okrywówkę i będzie leciutko wychodziła to znaczy, że to dobry moment.

Posted

[quote name='misiak84']Mam nadzieję:lol: tylko ile teraz powinnam poczekać pies ma króciótki włos obecnie więc penie ze 3 miesiące to spokojnie muszę pohodować sierściucha[/QUOTE]

[quote name='ariss']jak pociągniesz za okrywówkę i będzie leciutko wychodziła to znaczy, że to dobry moment.[/QUOTE]
3 miesiace może być za mało jesli pies nie był nigdy trymowany. Włos musi dojrzec do trymowania, przynajmniej na pierwszy raz - nie chcesz zrazić go chyba do tej czynnosci. Ariss dobrze ci odpisała - jak włos lekko będzie wychodził, to będzie to znak, ze możesz spokojnie rwać;-)

Justa, śliczne foty Gallusi:loveu:

Posted

Doginka wow co za pora:)
Dzieki Wam za rady mam nadzieję że tym razem już nie dma ciała

Co do zdjęć Galinki to podpisuję się pod słowami przedówczymi:razz:- zdjęcia śliczne, ciemnoróżowy rogz super na czarnuszku:lol:

Posted

i ja podpisuje się! pod tym,że Galina jest pełna uroku i pod tym, że jej właścicielkę powinno się trzepnąć w głowę !
w razie nastepnego napadu oferuje swoje usługi jaki wybijacza czarnych myśli z głowy :)

Posted

[quote name='Montelka']i ja podpisuje się! pod tym,że Galina jest pełna uroku i pod tym, że jej właścicielkę powinno się trzepnąć w głowę !
w razie nastepnego napadu oferuje swoje usługi jaki wybijacza czarnych myśli z głowy :)[/QUOTE]
Chętnie pomogę;-):lol: