Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja cenie u ludzi szczerość i dlatego szczerze Ci powiem, co mi się w Galince nie podoba.
GRZYWKA - ale wiesz, że ja kocham amerykański typ brewek;-)
Druga sprawa to źle cięte łapki. Włos na łapach musisz sporo skrócić przy łokciach, bo to właśnie długi włos sprawia wrażenie słabości. Ale może się mylę, nie wiem, musiałabym zabrać się za galinkę a najpierw zobaczyć ją na żywo;-)
mam nadzieję, że się nie gniewasz za szczerość;-)
A tak poza sprawami groomingu to foty są super:loveu:

Posted

[quote name='kaho']A na dodatek robisz swietne zdjecia - tego ja Ci zazdroszcze ;).
A Galina super prezentuje sie w rozu :lol:.

:loveu:

[quote name='Doginka']A ja cenie u ludzi szczerość i dlatego szczerze Ci powiem, co mi się w Galince nie podoba.
GRZYWKA - ale wiesz, że ja kocham amerykański typ brewek;-)
Druga sprawa to źle cięte łapki. Włos na łapach musisz sporo skrócić przy łokciach, bo to właśnie długi włos sprawia wrażenie słabości. Ale może się mylę, nie wiem, musiałabym zabrać się za galinkę a najpierw zobaczyć ją na żywo;-)
mam nadzieję, że się nie gniewasz za szczerość;-)
A tak poza sprawami groomingu to foty są super:loveu:

Jasne, że się nie gniewam ;)
Sylwia, to wszystko nie jest takie proste niestety, bo zgrzywką Galiny jest straszny dramat, nie układa się jak powinna i muszę ją niestety tak wydziubać żeby jakkolwiek wyglądała. A brewki (przynajmniej u niej) to nie przejdą niestety. Nie ma gęstej grzywki i takiego włosa jak Twoje pieski ;)
A włosów to ona totalnie na łapach nie ma (to co widziałaś rok temu to był gąszcz!), jak na łokciach jej zetnę na krótko to jeszcze bardziej sterczą, ale wydaje mi się, że jest teraz ok - na której focie dostrzegłaś wystające łokcie? :p
Ponadto jest aktualnie ruda - wyrwałam jej całą okrywówkę bo już miała z 5cm i sama wyłaziła.
Ale wygląda porządniej niż ostatnio ;)

Posted

[quote name='eria']A ja napiszę, że Galince jest bardzo ładnie w takim artystycznym nieładzie ;) Wygląda naturalnie ;)

eria :loveu:

Miłego dnia wszystkim !

Posted

Galina w różu - miodzio :) I taka nie do końca poukładana mnie też się podoba. Detale można dopracować ale "sportowo-domowa" wersja wcale nie musi byc gorsza od wystawowej. Też właśnie miałam napisać że coś przyrudziała ale już sama wyciągnęłaś temat ;)

Posted

Dzięki dziewczyny :loveu:

Nie żebym siedziała cały piątek nad skubaniem, podcinaniem, kąpaniem i innymi rewelacjami :diabloti:
Jaszczurka raczej nie ma pociągu do wystaw więc mam sportowo-domową wersję :loveu: Szczególnie, że są wakacje, dużo jeździ z rodzicami na działkę, a oni głowy nie mają do pielęgnowania jej. Wystarczy, że zęby muszą szorować i witaminy podawać ;)

Martyno kiedy wyjeżdżasz do tego trójmiasta? Ja wracam 12 sierpnia z rozjazdów i już raczej będę w Warszawie uziemiona bo latam 3 razy w tygodniu na praktyki, więc liczę że nas odwiedzisz z panem Gramem :p

Posted

[quote name='Justa']
Martyno kiedy wyjeżdżasz do tego trójmiasta? Ja wracam 12 sierpnia z rozjazdów i już raczej będę w Warszawie uziemiona bo latam 3 razy w tygodniu na praktyki, więc liczę że nas odwiedzisz z panem Gramem :p

ja jakoś w tym czasie chyba gdzieś wybywam, na razie nie wiem, ale raczej po tym dłuższym weekendzie będę wolna i się do warszawki pofatyguję :)

Posted

[quote name='Unbelievable']ja jakoś w tym czasie chyba gdzieś wybywam, na razie nie wiem, ale raczej po tym dłuższym weekendzie będę wolna i się do warszawki pofatyguję :)

No to będziemy w kontakcie ;)

A ja jutro wyjeżdżam, więc pożegnalna Galinka dla Was

Posted

Zdjęcia są!:) jak miło znowu zobaczyć jaszczurkę w zieleninie:p
Przedwczoraj byłem na szczepieniu z psicą i był praktykant, zbadał Sambie wszystkie otwory prowadzące do środka i stwierdził, że zdrowa jak koń:lol: tylko ten kamień..

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Ale jej ładnie w tym Rogzie :loveu: Zresztą w ogóle śliczna jest :loveu:
A zdjęcia bardzo mi się podobają ;)

Tak mi dobrze, tak mi mów :loveu: :p

LeCoyotte napisał(a):
Zdjęcia są!:) jak miło znowu zobaczyć jaszczurkę w zieleninie:p
Przedwczoraj byłem na szczepieniu z psicą i był praktykant, zbadał Sambie wszystkie otwory prowadzące do środka i stwierdził, że zdrowa jak koń:lol: tylko ten kamień..

Kojotku, skoro już ja się zmobilizowałam to teraz kolej na Twoją aktualizację galerii Samby !
Kamień w sensie nazębny (bo wbrew pozorom to nie jest tak oczywiste :p) ? Ja powiem tak.. przez lata się wahałam, bo alergia, bo narkoza.. i żałuję !

Posted

Widzę, że Justynko nie wyszłaś z wprawy, jeżeli chodzi o robienie zdjęć ;) A Jaszczurka śliczniutka i szczęśliwa!

Co do kamienia nazębnego: byłam sprawdzić stan zębów mojej 6,5 letniej psicy i się okazało, że są w bardzo dobrym stanie, ale dobrze by było usunąć ten, co jest, aby nie było gorzej ;)

Posted

[quote name='Doginka']Wyrwij Galince porządnie podszerstek to może będzie mniej ruda;-)

Świetna fota:crazyeye::loveu::roflt:
http://img16.imageshack.us/img16/626/dsc0421ct.jpg

Poczekam aż odrośnie okrywówka i zajmę się podszerstkiem :)

[quote name='bognik']Widzę, że Justynko nie wyszłaś z wprawy, jeżeli chodzi o robienie zdjęć ;) A Jaszczurka śliczniutka i szczęśliwa!

Co do kamienia nazębnego: byłam sprawdzić stan zębów mojej 6,5 letniej psicy i się okazało, że są w bardzo dobrym stanie, ale dobrze by było usunąć ten, co jest, aby nie było gorzej ;)

Dzięki dzięki :loveu:
No to tylko się cieszyć !

Posted

Nikt nas nie odwiedza, ale i tak wstawię resztki fotek :p

Jutro idziemy do naszej pani dermatolog, więc trzymajcie kciuki w miarę potrzeb !!!

Posted

[quote name='LeCoyotte']Ale szczęśliwa na tych zdjęciach:)
A co do kamienia nazębnego.. nie ma innej opcji niż narkoza?[/QUOTE]

Foty miodzio , ale Ty wiesz:loveu:

Gass miała usuwany kamień bez narkozy, trwało to chwilę i nawet nie drgnęła(a po szczeniakach miała go sporo);-)
Khagra też miała czyszczone zęby(miała lekko zażółcone kły) i też zero problemu.
Ale nam to zrobił zaprzyjaźniony ludzki stomatolog(z resztą jeden z lepszych w europie) i ogólnie stwierdził, że większość, wetów usuwając kamień niszczy szkliwo:roll:

A więc powiem tak, jeśli miałbyś dobrego weta, co na prawdę się na tym zna to nie wiem czemu nie miało by to przebiegać jak u moich burków.
Ale też wiem, że jak nie masz nikogo takiego, to zdecydowałabym się na narkozę - usunięcie kamienia jest ważniejsze!

Posted

[quote name='malawaszka']ale jak usuwają ultradźwiękami też niszczą? czy tylko jak mechanicznie?[/QUOTE]

Nie wiem, ale dowiem się!

On ogólnie stwierdził, że poziom stomatologii weterynaryjnej jest tak niski, że chyba gorzej być nie może, a jedyny dobry wet jest w Krk.