Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia OWCZARKA NIEMIECKIEGO czeka na dom w schronisku w Tomaszowie Mazowieckim.

WYGLĄD: Sunia to owczarek niemiecki krótkowłosy. Ruda głowa, łapki i ogon. Grzbiet czarny.

CHARAKTER: Sunia jest niesamowicie smutna. Widocznie już straciła nadzieję na dom. Sunia jest trochę nieufna w stosunku do obcych. Najpierw obserwuje, przechodzi obok, spogląda. Dopiero, gdy osoba odwiedzająca schronisko wyda się jej godna zaufania, podchodzi do krat. Gdy jednak podejdzie, nieśmiało prosi o głaskanie. Jest bardzo łagodna. Nawet bojąc się, nie przejawia agresji. W stosunku do innych psów zachowuje dystans. Jest raczej typem cichego obserwatora. Nie miesza się w konflikty w boksie. Nie przejawia emocji. Spokojnie czeka na dom, choć nie wiem, czy jeszcze wierzy, że dom wreszcie się znajdzie.

ZABIEGI: Sunia jest zaszczepiona, zaczipowana i wysterylizowana.

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mam nigdy głowy do imion... Pamiętam jak długo wybieraliśmy imię dla mojej suczki.

ONeczka jest cudowna. I taka smutna :shake: ogłoszonka w weekend zrobię.

Posted

Smutek owczarka mówi sam za siebie...

Owczarki to psy, od zarania powstania tej rasy, ściśle związane z człowiekiem, współpracą z nim, dzieleniem doli i niedoli. Wydawać by się mogło, że mają gen, a w nim zapis: "Wiernie służyć człowiekowi.". Nie każdemu jest to dane, choć dusza prawdziwego owczarka rwie się
by wypełnić swą misję.
Prosimy o dom i szansę obcowania z człowiekiem dla młodej, 3 letniej suni, przebywającej w schronisku w Tomaszowie Mazowieckim. To zwierzę nie ma nic. Nawet imienia. Swój boks dzieli z innymi przyjaciółmi w nieszczęściu. Spokojna, zrównoważona, zdystansowana i nie wdająca się w psie zaczepki, czeka. Łatwo zgadnąć, wokół czego oscylują jej myśli.
Czy jednak ktoś zechce otworzyć przed sunią swe serce, zainwestować
w położenie w niej ufności? My to zrobiliśmy i dzięki temu ta piękność dała nam się poznać z jak najlepszej strony.
Z pełnym przekonaniem polecamy ją na wspaniałą towarzyszkę, istotę, która będzie zdolna zaskarbić sobie łaski autentycznym zaangażowaniem
w człowieka.
Czy ktoś z państwa poczuje, że może spróbować odebrać jej spojrzeniu smutek, a oczkom wrócić blask?

Posted

beka napisał(a):
Poprosze o nr telefonu. Chcę porozmawiac o suni

Beka, możesz dzwonić do mnie, ale nie wiem, czy będę umiała odpowiedzieć na wszystkie pytania. Sunię widzę, jak bywam w schronie. Nie możemy jednak wchodzić do boksów, ani wyprowadzać psów, więc niewiele tak naprawdę o niej wiem. Mój numer to 500 160 728. Tylko dzwoń po 18, bo wcześniej jestem w pracy.

Możesz też dzwonić do schroniska: 44/ 724 69 87 1 tygodniu od 10-15, 1 sb-nd 11-14. Jakby pytali, o którą sunią chodzi, powiedz, że jest w boksie przy wejściu, po lewej. Razem z sunią beżową i czarną. Koło Ediego. Wtedy będą już wiedzieć.

Posted

[quote name='majqa']Smutek owczarka mówi sam za siebie...

Owczarki to psy, od zarania powstania tej rasy, ściśle związane z człowiekiem, współpracą z nim, dzieleniem doli i niedoli. Wydawać by się mogło, że mają gen, a w nim zapis: "Wiernie służyć człowiekowi.". Nie każdemu jest to dane, choć dusza prawdziwego owczarka rwie się
by wypełnić swą misję.
Prosimy o dom i szansę obcowania z człowiekiem dla młodej, 3 letniej suni, przebywającej w schronisku w Tomaszowie Mazowieckim. To zwierzę nie ma nic. Nawet imienia. Swój boks dzieli z innymi przyjaciółmi w nieszczęściu. Spokojna, zrównoważona, zdystansowana i nie wdająca się w psie zaczepki, czeka. Łatwo zgadnąć, wokół czego oscylują jej myśli.
Czy jednak ktoś zechce otworzyć przed sunią swe serce, zainwestować
w położenie w niej ufności? My to zrobiliśmy i dzięki temu ta piękność dała nam się poznać z jak najlepszej strony.
Z pełnym przekonaniem polecamy ją na wspaniałą towarzyszkę, istotę, która będzie zdolna zaskarbić sobie łaski autentycznym zaangażowaniem
w człowieka.
Czy ktoś z państwa poczuje, że może spróbować odebrać jej spojrzeniu smutek, a oczkom wrócić blask?

Majga, ty nasz nadworny poeto. :lol: Piękny tekst! Dziękujemy!!! :loveu:

Posted

Dzięki majga za wszystko razem i z osobna.

Chyba została Brendą. Beka wczoraj robiła jej ogłoszenie, bo był Pan zainteresowany i tak ją nazwała, więc chyba tak zostanie.
Na razie Pan jeszcze się do mnie nie odezwał.

Posted

Co nagle to po diable, ważne by się ów pan dobrze przegryzł z decyzją,
a jeśli podejmie ją na "tak", nie wycofał w ostatniej chwili. To boli najbardziej. Mocno trzymam kciuki za Brendę!!!