Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Domek jest tuż tuż, a właściwie już zdecydowany. Szukamy zatem osoby z Katowic do sprawdzenia domku i transportu. :multi::multi::multi: Ciotki, pomóżcie. Sara może pojechać do nowego domku!!!

Posted

Jestem :). Odpowiedziałam już na PW, ale zapytam też tutaj. Czy domek może sprawdzić jakiś inny katowicki dogomaniak czy muszę to być ja :eviltong:? Pytam tak na wszelki wypadek, gdybym rady nie dała (pracuję naogół w godzinach, które ludzie mają wolne, a wtedy, gdy ja mam wolne oni są w pracy...:roll:).

Powiedzcie też o co mam pytać? Co chcecie wiedzieć? Na co zwrócić uwagę.

Posted

O wszystko. Nie wiem, bo nigdy na wizycie takiej nie byłam.
Agnieszka jutro się pojawi na wątku to napisze.
Sunia powinna mieszkać w domku, bo jest drobna i ma takie sobie futerku. Trzeba spytać się koniecznie czy żywiołowy psiak im odpowiada, bo ona młodziutka i ciągle w ruchu.
Jakie warunki ile w domu sama, czy mieli psy. Dlaczego akurat Sara.

Posted

ocelot napisał(a):
Oczywiście kto inny może być, byleby doświadczenie miał;)
Hehe.. to ja chyba być nie mogę :eviltong:. Doświadczenie me w wizytach przedaopcyjnych jest zerowe... :roll: Na tak zwany wszelki wypadek zapytam na wątku katowickim czy ktoś by zechciał taką wizytę przeprowadzić :).

Posted

w ktorej czesci katowic gdzie dokladnie ......czekam n apv

ale duzego doswiadczenia nie mam .........byłm raz tylko na poadocyjnej ..........jakies wskazowki co do wymagań i moze mis ie uda ale nie obiecuje

Posted

Ja mogę pojechać.Byłam już na wielu takich wizytach,bo współpracuje ze schroniskiem w Wieluniu.Kiedy ktoś z naszego terenu chce adoptować psiaka,proszą mnie o wizyty.
Tylko uprzedzam,zę ja gorsza od Sanepidu i Skarbowego jestem przy takich wizytach.:evil_lol:

Posted

Też czekam na adres tych ludzi. Jak tylko dostanę go, wyślę na PW.

To co wiem, o zainteresowanych:
Rodzina z dorosłą córką - chyba studentką, mają kotkę 7-letnią, nie mieli jeszcze psa, mieszkają w bloku, w przypadku wyjazdu, zabiorą psa ze sobą. Zgadzają się na podpisanie umowy, wizyty, obiecują kontakt po adopcji, są za sterylizacją psów i kotów.

Myślę, że w czasie wizyty trzeba po prostu porozmawiać o tym, jak wygląda posiadanie psa, spacery w błocie i czasem ulewie, karmienie, opieka. Czyli ogólnie opowiedzieć o psach i różnicach w posiadaniu psa i kota. Można też dać kilka rad, jak przyzwyczaić psa do kota.