GrubbaRybba Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Napisałam znowu maila do pani z Katowic. Podałam mój numer telefonu i poprosiłam o kontakt po 18:00. Oby zadzwoniła. Trzymajcie kciuki!!! Quote
GrubbaRybba Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Domek jest tuż tuż, a właściwie już zdecydowany. Szukamy zatem osoby z Katowic do sprawdzenia domku i transportu. :multi::multi::multi: Ciotki, pomóżcie. Sara może pojechać do nowego domku!!! Quote
Folen Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 :multi: super wieść !! Z Katowic jest Maciaszek, napisz może do niej ;) Quote
GrubbaRybba Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Napiszę. :) Napisałam też do Witokretów w sprawie transportu. One często przemieszczają się na trasie Warszawa - Katowice. :) Quote
maciaszek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Jestem :). Odpowiedziałam już na PW, ale zapytam też tutaj. Czy domek może sprawdzić jakiś inny katowicki dogomaniak czy muszę to być ja :eviltong:? Pytam tak na wszelki wypadek, gdybym rady nie dała (pracuję naogół w godzinach, które ludzie mają wolne, a wtedy, gdy ja mam wolne oni są w pracy...:roll:). Powiedzcie też o co mam pytać? Co chcecie wiedzieć? Na co zwrócić uwagę. Quote
ocelot Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 O wszystko. Nie wiem, bo nigdy na wizycie takiej nie byłam. Agnieszka jutro się pojawi na wątku to napisze. Sunia powinna mieszkać w domku, bo jest drobna i ma takie sobie futerku. Trzeba spytać się koniecznie czy żywiołowy psiak im odpowiada, bo ona młodziutka i ciągle w ruchu. Jakie warunki ile w domu sama, czy mieli psy. Dlaczego akurat Sara. Quote
ocelot Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Oczywiście kto inny może być, byleby doświadczenie miał;) Quote
maciaszek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 ocelot napisał(a):Oczywiście kto inny może być, byleby doświadczenie miał;)Hehe.. to ja chyba być nie mogę :eviltong:. Doświadczenie me w wizytach przedaopcyjnych jest zerowe... :roll: Na tak zwany wszelki wypadek zapytam na wątku katowickim czy ktoś by zechciał taką wizytę przeprowadzić :). Quote
ocelot Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Oj tam, nawet, jak zerowe to musi być ten pierwszy raz, ale w razie c0o to pytaj. Ja się tylko tak zabezpieczyłam, bo u mnie też doświadczenie zerowe;) Quote
maciaszek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Zapytałam. Zobaczymy. Czekam na adres w takim razie :). Quote
ANETTTA Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 w ktorej czesci katowic gdzie dokladnie ......czekam n apv ale duzego doswiadczenia nie mam .........byłm raz tylko na poadocyjnej ..........jakies wskazowki co do wymagań i moze mis ie uda ale nie obiecuje Quote
BajkaB Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ja mogę pojechać.Byłam już na wielu takich wizytach,bo współpracuje ze schroniskiem w Wieluniu.Kiedy ktoś z naszego terenu chce adoptować psiaka,proszą mnie o wizyty. Tylko uprzedzam,zę ja gorsza od Sanepidu i Skarbowego jestem przy takich wizytach.:evil_lol: Quote
maciaszek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Dzięki dziewczyny za odzew :)! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
GrubbaRybba Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Też czekam na adres tych ludzi. Jak tylko dostanę go, wyślę na PW. To co wiem, o zainteresowanych: Rodzina z dorosłą córką - chyba studentką, mają kotkę 7-letnią, nie mieli jeszcze psa, mieszkają w bloku, w przypadku wyjazdu, zabiorą psa ze sobą. Zgadzają się na podpisanie umowy, wizyty, obiecują kontakt po adopcji, są za sterylizacją psów i kotów. Myślę, że w czasie wizyty trzeba po prostu porozmawiać o tym, jak wygląda posiadanie psa, spacery w błocie i czasem ulewie, karmienie, opieka. Czyli ogólnie opowiedzieć o psach i różnicach w posiadaniu psa i kota. Można też dać kilka rad, jak przyzwyczaić psa do kota. Quote
Recommended Posts