Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję wam kochani za chęć pomocy. :loveu:

Niestety ludzie z Dąbrowy nie odezwali się. Nie odbierali też wczoraj telefonów.Nie odpisali ma maila. Mam chyba zbyt duże wątpliwości co do tego domku. Niby mili ludzie, mówili, że bardzo Sarę chcą, że wyprawka już czeka. A tu nagle takie milczenie. Sama nie wiem... mam wątpliwości.

Reno proponowała transport 30 marca. Mam nadzieję, że do tej pory coś się wyjaśni. Jeśli ludzie zaczną postępować w sposób odpowiedzialny i wzbudzą moje zaufanie ponownie, poproszę was kochani o wizytę przedadopcyjną. Do tej pory jednak zawieszamy sprawę. Nie zaryzykuję wysłania psa w nieodpowiedzialne ręce i do osób, które nie są na 100% pewne.

Posted

Chyba, że tym ludziom przytrafiło się coś istotnie poważnego/ losowego
i nie pomyśleli by odezwać się w sprawie suni tyle, że to istotnie by musiało być coś, przez duże C.:-(

Posted

majqa napisał(a):
Chyba, że tym ludziom przytrafiło się coś istotnie poważnego/ losowego
i nie pomyśleli by odezwać się w sprawie suni tyle, że to istotnie by musiało być coś, przez duże C.:-(

To prawda, też o tym myślałam. Poczekamy, zobaczymy... Narazie nie widać innego domku na horyzoncie... i tak mamy ręce związane.

Posted

Dostałam smsa od kobiety z Dąbrowy, że przepraszam że nie odbierała telefonu, ale była na uczelni. Potem jeszcze chyba chciała coś napisać, ale sms się urwał. Drugi przyszedł pusty. Zadzwonię wieczorkiem, może coś się dowiem.

Przy okazji wystawiłam Sarę na allegro i alegratka.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Pani z Dąbrowy nie zadzwoniła, nie napisała, ogólnie milczenie... Moim zdaniem źle to wygląda...

Wystawiłam Sarę na allegro i alegratkę i szukamy domku.

Rybo a jak ta pani sie nazywa.. czytałam ostatnio na innym forum o pani z Dabrowy.. podejrzanej i niezrównoważonej..coprawda ona intersowała sie głównie bullowatymi...i najlepiej z drugiego konca polski ma na imie ewelina..

Posted

elainfo napisał(a):
Rybo a jak ta pani sie nazywa.. czytałam ostatnio na innym forum o pani z Dabrowy.. podejrzanej i niezrównoważonej..coprawda ona intersowała sie głównie bullowatymi...i najlepiej z drugiego konca polski ma na imie ewelina..

Witaj Elu. :)

Ta pani ma na imię Ilona. Jest studentką, mieszka z rodzicami. Ma kota. Nigdy nie miała psa.

PS - jak tam kicia?

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Witaj Elu. :)

Ta pani ma na imię Ilona. Jest studentką, mieszka z rodzicami. Ma kota. Nigdy nie miała psa.

PS - jak tam kicia?

ma sie dobrze.. ale szukamy DS wciąż..

Posted

Mam odpowiedź od pani Ilony.

Może macie jakieś pomysły, jak rozwiązać ten problem....
Witam.
Przyznam szczerze, że wstrzymanie adopcji suni miało 2 powody. Pierwsze, moja szczęśliwie zdobyta okresowa praca, drugi - nasza kotka. Nie myslimy o całkowitym odrzuceniu pomysłu adopcji suni, ale prosze pomóc rozwiac mi pewną ważną wątpliwość.
Moja mama " pożyczyła" na dzień psiaka znajomych, by sprawdzić reakcje naszej kotki. Nie spodziewalismy się, że bedzie az tak gwałtowna. Z relacji mamy wynika, że kicia nawet będąc w innym pokoju kilkakrotnie podejmowała " szarżę" na psiaka, kilka razy chyba mu się ostro oberwało :(. Kotka nie wychodzi na dwór, nie ma kontaktu z innymi zwierzakami, może to było powodem jej zachowania, lecz mimo to... Zastanawiamy się, czy nie będzie dręczyć suni i czy w ogóle możliwe jest, by przy tak negatywnym nastawienu oba zwierzaki sie zaprzyjaźniły... :(

Posted

Nie wiem.
Mój Maks jeździ okresowo z nami do teściów. Tam jest kotka. Oboje się nie lubią, czasami dochodzi do awantur, ale po jakimś czasie zaczynają się unikać i nie wchodzą sobie w drogę.

Posted

Na pewno na początku będzie "gorąco"... Mam wątpliwości czy to dobry pomysł, żeby narażać sunię na taki stres. Skoro kot atakuje nawet, gdy psa nie widzi, gdy ten się nim nie interesuje... :(.