ludwa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 ale z Misia mini-słonik. Super jest!!!! A takie maleństwo przywiozłyśmy.:diabloti: Quote
auraa Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 słoń nie słonik! Dziewczyny on juz prawie nie wygląda na szczeniaka. Z każdym dniem ma mniej szans na zachwyt! Mój Atos też jest biedny. Quote
Fela Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Miś na allegro - zobacz Aura, czy wszystko ok. (zostawiłam celowo kilka zdjęć z okresu szczenięcego) http://www.allegro.pl/item363360766_mis_antos_uroczy_szczeniak_szuka_domu.html Quote
auraa Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 ciotka, bardzo dobrze!:lol:. Trzeba mu strzelić jakies fajne fotki. Cały czas jest z Atosem. Teraz się kłóca o rolkę po papierze toaletowym :evil_lol: Quote
auraa Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 Przed chwilą kochany psiunio walnął w przedpokoju wielkiego kupala i był bardzo zdziwioy, że pani się wkurzyła i wywala go na dwór :mad: Quote
auraa Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Były telefony w sprawie Misia. Jeden z Wrocławia drugi z Warszawy ale pani chce mniejszego psa.:shake: Quote
esperanza Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 W sobotę na "Dniach SGGW" w ramach adopcji za pośrednictwem wydziały weterynarii mamy możliwość pokazać 4 psy do adopcji. Auraa czy jesteś zainteresowana zaprezentowaniem tam Misia? Wymagania to: młody wiek (spełnia), szczepienia (?), odrobaczenie (?) Quote
auraa Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 jest zaszczepiony i odrobaczony. W weekend wstępnie umówiłam sie z babką żeby zobaczyła Misia muszę się z nią konkretnie umówić. Quote
gdgt Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 ale na sggw tez może pojedź, no bo przecież ta pani nie jest na 100% Quote
Fela Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 czy pies prezentowany na dniach sggw tak jak w ubiegłym roku musi byc przywieziony dzień wcześniej do kenelu w klinice? Quote
esperanza Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Tak, psy muszą trafić do kliniki w piątek po południu. Quote
auraa Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 wczorajsza sesja Misia. Czyz nie jest piękny. Szkoda mi go oddawać na całą noc do klatki. Dla niego to będzie straszny stres. On jestcały czas z nami i chodzi za mną krok w krok. A moze mogłybyście wziąć jego zdjęcia z informacjami. Jakies ulotki. Nie wiem co robić. Pani z Warszawy podziękowała poniewaz jej rodzice przygarnęli właśnie jakiegoś szczeniaka. Quote
auraa Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 miał tyle zapachów ze nie chcial podnieść głowy w górę Quote
gdgt Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 ja odwiedzam, bardzo ładny ten miś, ale na niektórych zdjęciach wyglada na małego pieska, a na niektórych na olbrzyma... Quote
ludwa Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 hahaha, mały to on był w drodze ze schroniska ( i już tam grzeczny i kochany:loveu:) a teraz jest wielki;) Quote
auraa Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 on docelowo pewnie będzie wielkości wyżła. Mi w domu też raz się wydaje wielki a raz mały. Quote
auraa Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 Misiek się przypomina. Dobrze że go nie oddałam. wczoraj znowu były brzydkie kupy! To jest straszny śmieciarz, wszystko połyka co mu do pyska wpadnie. Dziś jest w porządku. Quote
oktawia6 Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 jesteśmy teraz Auroo:loveu: on faktycznie w typie Jacuszka jednak podpalanie ma nieco jak Rottek:razz: Quote
oktawia6 Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 auraa napisał(a): Dlaczego nikt nie zagląda do Misia? Nie podziwia jego zdjęć?:-( Byliśmy u lekarza i Okazuje się, że ma krzywicę. Będzie zmieniał mleczaki na stałe zęby. I będzie dużym psem. U lekarza Miś bardzo się bał ale był grzeczniutki w przeciwieństwie do mojego Freda, który jest takim panikarzem, że obydwoje z mężem musimy go mocno trzymać, żeby wet. mógł coś przy nim zrobić. a już ciciałam pisac o problemie gdy doczytałam zły objaw: "szaleje a potem szybko się kładzie" Krzywica to złe żywienie szczeniaka-szczególnie psy większych ras-a po łapach od razu poznałam że będzie duży-nawet jak maleńkiego ktoś trzymał na rączkach. Czy wet. dał mu suplement diety-dobrej karmy-może Hills'a praparaty witaminowe? czy zamówic ładne banerki Auroo?-bo pisałaś że by się przydały a nie widziałam ich Quote
auraa Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Dziękuję Oktawio!:lol: Nieszczęściem Misia jest to,że jest dużym psem. Mam w jego sprawie troche telefonów ale nie oddam go w nieodpowiednie miejsce. Zresztą ciotka Fela robi bardzo ostrą selekcję :eviltong:. misio jest bardzo wrażliwym i "człowieczym" psem i nie pozwolimy mu znowu zrobić krzywdy. Karmę ma bardzo dobrą, dla szczeniaków duzych ras, Ale on zaczął bardzo szybko rosnąć a początków nie miał najlepszych. Dostaje tabletki i witaminy. Krzywicy nie daje się szybko wyleczyć. Wet powiedział, że powinno być dobrze. Jak jest ładna pogoda dużo przebywa na słońcu, to też pomaga. Teraz szaleje znacznie więcej.:lol: Jacuś już ma swoje miejsce a Misio cały czas go szuka. Ciotki, zapraszam w odwiedziny bo nie mam komu pisać o psiaku. Quote
Fela Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 No właśnie robię ostrą selekcję i trochę mam z tego powodu wyrzuty sumienia - w stosunku do Aury. Ale już raz Miś trafił nie tak, chcę mu zaoszczędzić kolejnych rozczarowań. Dziś na przykład był telefo: niby wszystko ok, facet jedzie za granicę i szuka towarzystwa dla żony, która zostanie sama. Tyle, że okazało się, że nie sama, lecz z teściami, a teść hmmmm.... dostałby szału (bardzo by się zdenerwował), gdyby ktoś chciał skontrolować warunki, jaki ma mieć pies. Poprosiłam pana, żeby się jeszcze zastanowił, bo my nie odpuścimy wizyty przedadopcyjnej, a i po adopcji będziemy chcieli skontrolować.:shake: Quote
Recommended Posts