Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

RTG był! Niestety okazało sie że Piku jednak sie trochę popsuła, ale strasznej tragedii nie ma, powinno sie utrzymać, tak jak jest. oczywiście rtg w narkozie, bo wariatka się wiła jak piskorz. Zastrzyk oprotestowała tak głośno, jakby ją co najmniej przekroili!!!!! Oczywiscie ciocia ulv panikara jak dziecko zasnęło to tylko z drżeniem patrzyłam, czy oddycha i liczyłam sekundy pomiedzy wdechami... :oops:
Piku ma założony jescze na troche kołnierzyk, juz lżejszy...

Wybudzona Pi zaczęła głośno protestowac, próbowała capnąć weta w palec, a na koniec usadziła malowniczą kupkę na środku poczekalni..... :razz:

Posted

justynavege napisał(a):
Magda gdzie jesteś?

bo obawaim się czy Ty po kota pod Kraków nie poejchałas tam jakiś dziki kotowaty po lasach gania ;)

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Niestety właśnie sobie umieram po kawałku... zaziębiłam sobie zapalenie oskrzeli.... :oops: a.. mam gorączkę- 36,4 co oznacza okropny skok, bo ostatnio mam 35,2.... :shake: i właśnie wróciłam z pół-żywym kociakiem z ostrego dyżuru, oczywiście na piechotę w deszczu :shake:

Posted

justynavege napisał(a):
herbatkę Magduś z cytrynką i do łóżka

Dzisiaj zawiozę ULV zakupy za pieniązki od Figi :loveu:
Uwzględniłam herbatki malinowe , soczek malinowy i miód :lol:oraz cytrynki , pomarańcze i kiwi . Postawimy Ciotke na nogi :multi:

• 2 weeks later...
Posted

Łojezu.... Pikusia świetnie :diabloti: Rozrabia na całego, lata jak torpeda, szaleje... Ustawia wszystkie zwierzaki w domu, nawet Gapa się jej boi (nooo... ja też bym się bała jakby mnie coś ucięło najpierw w łapę potem w nos...).
Z Conanem Piku urządza bijatyki, zazwyczaj na moim łóżku- reszta stada stoi dookoła i kibicuje :evil_lol:
Piku to ogólnie mała terrorystka, np. ponieważ umie sama zejść z łóżka, ale wgramolić sie juz nie, to kiedy zejdzie się napić w nocy, to potem stoi i szczeka z irytacją, żebym ją podniosła. Do "dziupli" żadne zwierzę, nawet Gap nie ma prawa zajrzeć. Jedzenie Pi jest nietykalne (tzn. ja mogę jej z dzioba coś wyjąć, ale każdego zwierza wita przy misce wściekły warkot...)...

...a potem popatrzy na człowieka tymi swoimi niewinnymi guziczkami, sprzeda całusa- i każdy jest zaraz ugotowany. Pikusia świetnie potrafi wykorzystywac urok osobisty, w związku z czym stanowi ulubienicę całego podwórka, a ja musze zdawać regularne realcje ze stanu jej zdrowia ;)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Kiedy własnie nie mogę, co chce wejśc na początek watku, to mi wyskakuje cały ekran literek i dziwnych słów (pewnie jakiś dziki kod komputerowy)... może jutro...

myslalam ze to tylko u mnie takie cuda
w pierwszym poscie Lidki zniknelo mi cale rozliczenie , mam nadzieję ze wroci :-(

• 2 weeks later...
Posted

No i żeby nie było tak pięknie, to Pi ZNOWU ma kłopoty.... tym razem zrobiło jej się okropniaste odparzenie i rana na szyi pod ostatnim opatrunkiem :-( Już jest rozebrana, wysmarowana i zaantybiotykowana, ale rana jest wstrętna, slimacząca i śmierdzi... :-(

Przy badaniu szyi musiała zostać zakagańcowana :oops: bo usiłowała zeżreć mi wetkę. Nawet obejrzeć sie nie dała na spokojnie, a już zastrzyk skwitowała wściekłym wrzaskiem i warkotem. No agresywny pies jak nic :mad: Zresztą zainteresowanego nią innego czterołapnego pacjenta w poczekalni też przywitał dziki warkot...... Usiłuję ją nauczyć prawidłowego zachowania, ale to delikatnie rzecz biorąc trudne.
A jednoczesnie potrafi być najsłodszą, najdelikatniejszą przylepką, jak czegoś chce- ot, komediantka, zołza moja kochana!