Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie dzwoniłam do ULV . Z Piku nie jest dobrze . Coś ją boli i Magda szykuje sie z nia na prześwietlenie .
ULV bierze teraz na tymczas 2 persy z tej 30 po zmarłej właścicielce . Ma tez całe stado innych tymczasów . Jestem z nia cały czas w kontakcie , choc nie pisze o tym na wątku . ULV jest bez kasy zupełnie . Nie ma internetu , bo nie ma na opłacenie rachunku :shake: Przelałam jej 70 zł , ale to kropla w morzu potrzeb . Jeśli ktos może pomóc . Przesłac karmę , kasę , czy zrobic bazarki ................:roll:
Głupio jest mi tak prosić . Może ktoś jednak pomoze :oops:

Posted

[quote name='justynavege']juz wysłałam paczuszkę z rzeczami na bazarek do uxmal , niedługo ruszą ale z tego wzgledu ze nie jestem milionerką ;)( niestety :evil_lol:) z fantów zbyt wiele się nie nazbiera
może ktoś jeszcze mógłby wspomóc?

w tej chwili zapraszamy na te bazarki

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117155
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117156
Wielkie dzięki :loveu:

Posted

Pipi ma się całkiem całkiem, co objawia się głównie łobuzowaniem na całego.... Niestety jak pisała Justysia, do chorego kręgosłupa doszła urojona ciąża.
Rtg wykazał, że kręgosłup się w miarę trzyma, za 2 tygodnie robimy powtórkę. Musiałam jej kupić leki i jedzonko. Ogólnie brakuje jej ok.270 zł... :-(

Posted

Pikunia czuje się dobrze :lol: "na dniach" robimy kolejne badanie i najprawdopodobniej będzie juz mogła chodzić bez kołnierza (bo na razie ciągle ma szyjkę usztywnioną).
Jeśli wszystko pójdzie ok, to bedzie do adopcji, z tym, że nie będę ukrywać- to nie może być pierwszy lepszy domek, tylko domek szczególny- bo u Pipi trzeba będzie sie do końca życia liczyć z mozliwością bądź to kolejnego urazu kregosłupa, bądź z koniecznością zrobienia operacji nóżek.... Kregosłup Pipi jest nadmiernie powyginany (wada wrodzona) i oprócz urazu w obrębie szyjki był też uraz niżej, na wysokosci łopatek. Idealnie byłoby mniej więcej co 1/2 roku, rok robić kontrolny rtg. A łapki ma takie jakie ma- fatalne. Nie dość że wypadnięte rzepki to do tego niedorozwój jednej z kości, brak tzw. stopu- tak, że gdyby była konieczna operacja to będzie niełatwa... i kosztowna... Tak więc domek musiałby być tego świadomy i bardzo, bardzo pewny.

Aaaa- no i trzeba ją teraz niedługo ciachnąć, akurat mija 2 miesiące po cieczce, ale na to też sa potrzebne fundusze, naprawdę nie moge już więcej robic na krechę.... :oops: A na razie to brakuje kaski przez te komplikacja- jak w tytule.... :oops:

Posted

Są upiornie odległe terminy.... i jeszcze coś- Pi przy poprzedniej narkozie miała chwilowe kłopoty z oddychaniem- szczerze mówiąc wolałabym weta, który w razie czego podejmie reanimację, no i monitorowanie bym wolała.... :oops: jestem ostatnio chyba przewrazliwiona.... :oops:

Posted

No i znów jest źle..... cholera, nie mam nawet siły pisac, dzis był wyjątkowo okropny dzień :shake: same złe wiadomości.... a Pi znów uszkodziła sobie szyje, bo szarpnęła mi sie na rękach do nielubianego psa :-(

Posted

ulvhedinn napisał(a):
No i znów jest źle..... cholera, nie mam nawet siły pisac, dzis był wyjątkowo okropny dzień :shake: same złe wiadomości.... a Pi znów uszkodziła sobie szyje, bo szarpnęła mi sie na rękach do nielubianego psa :-(

Ulv, trzymajcie się:( Tylko tyle mogę:(

Posted

Nie jest dramatycznie, ale dobrze też nie... Pi dostała leki p/zapalne i p/bólowe, na szczęście nie ma kłpotów z koordynacja, jedynie ją pobolewa (co nie przeszkadzało jej opierd.... Gabi od góry do dołu, kiedy biedna wsadziła nochal do transporterka...). W czwartek robimyy RTG i ... zobaczymy....