Jump to content
Dogomania

DZIEŃ PSA "Psiejsko - Czarodziejsko w Silesia City Center"

Recommended Posts

Posted

KOchani - a za tydzień 15 czerwca zaproszono nas psiarzy i kociarzy do Katowic Giszowca - od 14:00 do 18:00 mamy prezentować psy z tymczasów, ze schroniska w Katowicach . To jest o tyle ważne ze zaprosili nas radni - Ci którzy pomagają w załatwieniu wolontariatu. Nie możemy dać plamy !!!!!!!!

Kto chętny na niedzielę 15 czerwca? Dawać znać!!!!!!

Posted

[quote name='BoUnTy']Ja moge tego 15 jechac, ale też nie wiem jak dojechać :oops:
Jak bedziesz w Łagiewnikach, to amikat ci wytłumaczy.
[SIZE=5]WAżNE!
[SIZE=3]PSY DO BYTOMIA - łAGIEWNIK ZAPRASZAMY NA 14.30. tAK JEST UZGODNIONE Z ORGANIZATOREM.
NR DO AMIKAT 0722394982; DO MNIE 0722394983, od wejścia zadzwońcie, żeby nie błądzić po terenie.
Proszę o zgłaszanie uczestnictwa do mnie na maila, biuro@fundacjasos.nazwa.pl
malawaszka, misieek i bounty zapisane

Posted

trzymam :kciuki: żeby to były dobre i przemyślane domki!

Ciekawa jestem czy sunia, którą przyprowadziły właścicielki, mówiąc że to znajda :mad: znalazła też od razu domek?

tak wyglądało stoisko Fundacji SOS dla Zwierząt

biedaczek dziadunio

Posted

Do domu poszły:
Kubuś od HebaNovej - naprawdę wyglądają na dobrych ludzi
Rafik i Toluś z katowickiego schronu
Żabka - szczeniaczka
Sonia - sunia znaleziona w Mysłowicach, przywiozła ją Iwona z Zabrza
kiciuś zamiast na tymczas do Wandul, trafił do domku
Sunia z gwiazdami zamiast oczu(tylko husky mają takie)poszła do DT do Katowic(Madzia z Katowic przygarnęła bidę). Za dwa tygodnie pójdzie do domu stałego. Ludzie, którzy ją wezmą maja w ok. 19 wyjazd do Niemiec, po powrocie zabiorą sunię do domu.
Popatrzcie, ludzi na pikniku wielu nie było, a poszło do domów 6 psów.
Dwa tymczasy od Bounty,Teodor od Malawaszki i Filip i Psotka od misieek nie miały szczęścia.
Może w Giszowcu inne bidy tez będą miały szczęście.
Jak ktoś chce przyjechać ze swoim tymczasem, niech się tutaj wpisze, żebyśmy mogły ogarnąć sytuację.

Posted

niestety żaden z prezentowanych piesków nie znalazł nowego domku, ani schroniskowe klusie ani tymczasy. kociaki miały więcej szczęścia, Jotka pewnie niebawem wpisze ilu udało się zmienić adres zamieszkania.
na kolejną imprezę szczególnie potrzeba więcej wolontaiuszy żeby prezentować psiaki wśród publiczności i odpowiadać na pytania ludzi dot. adopcji ze schronisk itd oraz do rozdawania ulotek.

bardzo przydałaby się osoba z umiejętnościami plastycznymi żeby zrobić duży stojący baner z logo fundacji lub jakimś innym chwytliwym hasłem typu "tu możesz zdoptować psa" czy coś takiego, może ktoś ma w rodzinie lub znajomego graficiarza? - bardzo by sie przydał ktoś z talentem.

mam na strychu duże płyty twardego styropianu który można by jakoś utwardzić na powierzchni i pomalować. potem dorobiłoby się wysokie nóżki i byłaby świetna i trwała reklama widoczna z daleka. chętnie włącze się w prace, oferuję miejsce na ogródku do prac twórczych /dąbrowa górnicza/

można by też pomalować jakieś prześcieradło i zrobić taki szmaciany baner z dwoma patykami po bokach do wbijania w trawnik

kto chętny? zapraszam !!!

kolejna impreza już niedługo, trzeba się dobrze przygotować !!!

a i jeszcze jedno, odniosłam wrażenie że Giszowiecka impreza była słabo rozreklamowana, przydałby sie ktoś kto zajmie się plakatowaniem okolicy przed następnym festynem. żeby kazdy wiedział że bedzie psia część i co tam będzie można zobaczyc i że będa adopcje psów.

można by przy okazji zrobic zbiórke smyczy czy obroży dla schroniska, widziałam że te ktore mieli były w kiepskim stanie i ciągle mają niedobór.

Posted

No i istotne jest kto się zgłosi na te akcje. W Giszowcu było nas malutko, nawet z psami ze schroniska nie bardzo było komu chodzić.
Na zbiórce przy kasach trzeba dużo osób. I pewnych. Napiszę do wszystkich, którzy brali udział w naszych akcjach maila,(oczywiście do tych, których maile mam). Nowych chętnych proszę o zgłaszanie sie na maila fundacyjnego:
biuro@fundacjasos.nazwa.pl
Dogo czasem nie działa i po dwa dni, więc nie jest dobrym sposobem na szybka komunikację.
Proszę tez o potwierdzenie do 21.godz. 12(sobota)udziału w imprezie schroniskowej w niedziele 22.06.

• 2 weeks later...
Posted

Według moich obliczeń i do mojego wyjścia - mogę się mylić :oops:, 3 schroniskowe psiaki znalazły dom.

Malutka suczka w typie jamnika szorstkowłosego:

Tu już na zdjęciu z nową właścicielką :loveu::

Malutka suczka:

I tuż przed moim wyjściem Tinka vel Grzywka :p:

Posted

A te 3 schroniskowe psiaki do mojego wyjścia nie znalazły domu.

Piesek, szczeniak, ok 4/5 miesięcy. Trafił do schroniska (07.06.08r) z 2 rodzeństwa został sam. Jego numer to 623/08:

Suczka, średnia, czarno podpalana, krótkowłosa. Bardzo łagodna, lubi towarzystwo ludzi. Ma ok 1,5 roku. Znaleziona na ulicy 06.05.08r. Przyjacielska do psów. Jej numer to 505/08:

Pies średni, jamnikowaty, szorstkowłosy. Ma ok 8 miesięcy. Znaleziony na ulicy 24.06.08r. Łagodny, nie potrafi chodzić na smyczy. Bardzo lubi się bawić, lgnie do ludzi. Jego numer to 692/08:

Posted

A tu wolontariusze, kwestowali, opiekowali się psiakami, zbierali podpisy pod petycjami, a czasem przysiadali na chwile, żeby odpocząć i nabrać sił by dalej robić swoje. Należą im się wielkie brawa.