Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I stało się sunia pojechała wieczorem do pana Ryszarda, przyjechał po nią osobiście z synem. Zabrali też Gabrysia do nowego domu w Krakowie. Sunia była strasznie sztywna ze strachu, ale pan Ryszard wygląda na cierpliwego i czułego człowieka, więc powinno być lepiej z każdym dniem.

Posted

Ja nic nie wiem, ale kontakt będzie miała Magda. Też czekam na wieści. Mała była taka sztywna ze strachu.... pan może mieć z nią przeprawę....

Posted

Dzwoniłam do pana Ryszarda w końcu wczoraj, ogólnie jest dobrze, tylko mała ma problemy z siusianiem na dworzu , bo ani razu podczas spaceru nie załatwiła swoich potrzeb. Dlatego też ma rozłożone gazety w kuchni dopóki sie nie przełamie...........Miał pan z nią też problemy z jedzeniem, ale już jej kupuje to co sunia lubi:razz: np wczoraj jadła żołądki kurze. Pan Ryszard również opowiedział mi, ze któregoś dnia jak sobie zrobił kolacje i zostawił na stoliku, musiał iść na chwile do łazienki, a kiedy przyszedł Ruda skradła kanapkę:cool3:
Czuje się już coraz pewniej obszczekuje inne psy i koty, jak jest z Panem na działce.........bo na spacerach nie zawsze.........

Posted

Uff, kamień z serca, trochę się bałam, że zawsze będzie taka sztywna i nie będzie wchodzić i schodzić po schodach. Mam nadzieję, że reklamacji już nie będzie;)

Posted

Cała przyjemność po naszej stronie........ ale nie wiem, czy będziemy jeszcze kiedyś przydatne...jesteśmy uznane za sroki, które robią w swoje gniazdo :lol:

Posted

red napisał(a):
Cała przyjemność po naszej stronie........ ale nie wiem, czy będziemy jeszcze kiedyś przydatne...jesteśmy uznane za sroki, które robią w swoje gniazdo :lol:

... a ja pomagając zwierzakom ze schronu, przeczytałam w piśmie szanownego zarządu Radomskiego Towarzystwa Opieki (?!) nad Zwierzętami m.in. zakazującemu mi wizyt w schronisku, że działam na niekorzyść prawidłowego funkcjonowania i wizerunku schroniska...

Red już kiedyś usłyszałyśmy, że trzeba nas odstrzelić... No cóż, miłość do zwierząt bywa jak widać różnie pojmowania przez "miłośników" zwierząt...

Posted

~MaDaLeNa~ napisał(a):
Bardzo dobrze chodzi po schodach :razz:
Chciałam bardzo podziękować dogomaniaczkom za pomoc oraz p. Ani i p. Dorocie również za pomoc przy oddawaniu pieska:cool3:

Przede wszystkim to zasluga pani Alicji ,ktora ma 9 róznych bid i nie moze juz wziaśc żadnego innego ale przeglada watki i od czasu do czasu mi podrzuca jakies bidy chociaz jej mówilam żeby tego nie robila bo ja mam pelno swoich nieszczesc w schronisku, bo ja raczej zadko udzielam sie na dogo jestem aktywnym wolontariuszem KTOz . Ona wiedzila że mam telefony na mix jamniczke po zmarłym wlascicielu ,a ktora juz znalazla dom zebym pomogla Rudej ,dlatego je przekazalam bo u nas juz nic podobnego nie bylo bo takie male kudłate od razu ida u nas do adopcji.

• 3 weeks later...
Posted

Mag nie może dostać się do dogo więc piszę w jej imieniu:
Mag dzwoniła tydzień temu do pana Ryszarda, który powiedział, że wszystko w porządku tylko z Rudą trochę pracy ma bo boi się każdego podniesienia ręki, albo butelki... ale ogólnie mu to nie przeszkadza i jest bardzo zadowolony z suni :)

• 2 weeks later...
Posted

Coś nie mogłam wchodzić na stronę, ale u Rudej jest wszystko w porządku. Pan sie bardzo cieszy i nie przeszkadza mu to, że musi jej poświęcać dużo czasu, coraz pewniej czuje się na spacerach. Nie załatwia się już w domu, jest dobrze:cool3: