Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, pani z numeru GG 3194625 spytała mnie, czy istniała by możliwość podwiezienia Amelki do Ełku?
Powiedziałam, że to nie byłoby problemem, ale już się nie odzywała :(

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TO chyba nawet nie szkoda, :cool3:jeżeli było w niej tak mało zapału ,Amelka wymaga daleko wiecej......;)....czekamy ...ale to dobry znak ,Amelka jest zauważona!

Posted

zaraz ją sobie wrzucę, na allegro od momemtu dopisania w tytule ON więcej wejść:razz:a drapanie to może podrażnienie-psiaki po schronisku często to mają, ja tez tak ze swoim miałam, od tamtej pory tylko szampon dr Seidla dla alergików i mam spokój.

Posted

Koss :" mimo, kapieli obrózki S.O.S. i braku śladu insektów się drrrrrrrrrrrrrapią usilnie, maja czerwoną skórę ...wizdę,że to je męczy.(sunie, Antoś jeszcze nie...)"

Zmiana diety potrzebna. Musisz zrezygnować z kurczaka.
Dobry szampon nie zaszkodzi.

Aha, fajna ta Twoja synowa.

Posted

[quote name='Izis']Jeśli nie możesz dać domu Amelce pomóż nam w jego szukaniu.
Rozwieś w swojej okolicy (lecznice weterynaryjne, sklepy zoologiczne itp) to ogłoszenie o niej. Ogłoszenie tutaj do pobrania
Talent z Ciebie Izis i koniec.

Prosimy o domek dla Amelki !

Posted

Przepraszam, że mało aktywna jestem ale staram się leżeć jak tylko mogę, bo dorwała mnie rwa kulszowa i cholera puścić nie chce :-( ledwo udaje się mi wyjsc na spacery z psami i to króciutkie niestety z konieczności :-(

Koss nikt nie dzwonił? Ani jedna osoba :-(

A oto Antoś od Koss, czyli przyjaciel Amelki i Dosi

Posted

RYBCIA -jesteś dziwna , Ty nie widziałaś, że AMELKA i DOSIA to owczarki w wersji mini-to taka nowa odmiana do M-3:eviltong:ALe na powaznie one są owczarkowate-tylko te ogonki....;):shake:Byliśmy u wet. -dał im zastrzyk antydrapaniowy,zakropił przeciw pchłom-nie wiem,czy mam rację ale może te S.OS.- owe obrózki je uczuliły -mam obserwować...podróż do wet.-hhhhhhhhhhhorror dla dziewczynek,AMELKA wymiotuje,obie spanikowane do bólu....żal patrzeć,ale wyrażnie juz jest lepiej -obie reagują na moje pocieszenia,głos,cos na kształt pewnosci daje im moja obecność:oops: Mam juz załozoną bramke do dużego pokoju-aby nie mogły wchodzić,kiedy mnie nie ma -trudno przestrzeń życiowa się zawęziła ale nie można inaczej ,nie daję rady ewakułować pokoju, aby potem ( po przyjściu )ponownie rozwijać,biec na trzy spacery i .....:shake:Trochę mi żal piesów -ale myślę , że TAM nie miały więcej przestrzeni...Amelka jest słodka -podobnie jak Dosia,bawi się zabawkami a mają ich multum-uwodzi ANTOSIA -KRĘCĄC DOPKA ZALOTNIE,pdgryzają sie z Dosia namiętnie,szalają we dwie w moim mini-ogródku (rozniosły go na strzępy:crazyeye:)Sama ,na spacerze chodzi już dosyć przyzwoicie-ale każdy pieso to wróg-trzeba go nastraszyc....,r:oops::oops:azem ...kkkkkkkkkkkkkkoszmar!

Posted

Zapomniałam dodać -to może być NAPRAWDĘ mądry pieso,jest w niej taka ciekawośc życia, pasja poznawcza, radość szczeniaka, potrzeba kontaktu z człowiekiem ,że az boli -jak dopomina sie cała sobą ,aby ją pogłaskać ,przytulać- ale jest tez w niej lęk i mnóstwo obaw- i taka chęć zasłużenia sobie na swojego osobistego " ludzia", nie wie jeszcze, jak odczytywać wszystkie moje polecenia ale b. sie stara .Nadal jednak nie wiem, jakie demony strachu mieszkają w tej małej główce????-jeszcze.DOSIA jest o wiele mnie uspołeczniona-ale jest w niej coś bardzo wzruszającego i jest jeszcze Antoś pies nad piesy...:lol:

IZIS -GDZIE JESTEŚ???????? Prosze pokaż mojego ANTOSIA:oops::oops::oops:
Wysłałm nowe zdjęcia Amelki -chyba MAGDA TOBIE??????????? trochę sie gubię ,pękam w szwach....

Posted

NO tak Izis -starość się rzuca na ...łoczy......A co do Amelki nikt, absolutnie nikt, nie dzwoni:shake: DZIĘKUJĘ.
ATy sie obklej plastrami rozgrzewającymi -to ciutek pomaga...;)

Posted

No to juz robie od dluzszego czasu tylko moja skora coraz gorzej to znosi chociaz robie przerwy :-(
Neurolog zapisał mi rehabilitację... ale pierwsze wolne terminy maj-czerwiec ;-) to do tego czasu to ja się czołgać pewnie będę... normalnie starość mnie dopadła i tyle ;-)

Posted

Izis -trzymaj sie dzielnie -CZUĆ WIOSNĘ i będzie dobrze....;)
ANTOŚ żle znosi cały ten zgiełk ale :shake:wie,ze jest uwielbiany

RYBCIA -masz racje to jest podopieczny BRĄZOWEJ-jak widzisz to jest równiez poschroniskowa popierdułka ale na teraz to jest ksiąze Antonnio:loveu: lekko obecnie zdegrad:oops:owany...

Posted

Ponieważ wygląda na to, że Mela znalazła domek to usuwam jej banerek z podpisu i co za tym idzie musiałam zrobić drugi banerek Amelki, żeby mi się zmieścił.

Więc dla tych co mają mniej miejsca w podpisie a chcą Amelkę wstawić to proszę wersja mini banerka owczarki mini Amelki :-)

Oczywiście też podlinkowany.