Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My mamy kolejne Zw.Mł. dla małej-czarnej :razz:
Ale trzeba przyznać,że po raz kolejny ringi tragicznie przygotowane :shake: - rozumiem,że kretowiska to "siła wyższa"...ale nie skoszona wysoka trawa to chyba nie jest problem nie do opanowania :angryy:

Posted

cockermanka napisał(a):
My mamy kolejne Zw.Mł. dla małej-czarnej :razz:
Ale trzeba przyznać,że po raz kolejny ringi tragicznie przygotowane :shake: - rozumiem,że kretowiska to "siła wyższa"...ale nie skoszona wysoka trawa to chyba nie jest problem nie do opanowania :angryy:

No tak samo jak pozbieranie butelek po piwie- kolo naszego ringu bylo tego pelno :angryy::angryy: i parking 40 zl to chyba lekka przesada, biorac jeszcze pod uwage range wystawy. Pojechalismy postawic auto 50m od bramy :diabloti: bylo rownie blisko i do tego za darmo :evil_lol:

Nie ma ktos przypadkiem wynikow BIS uzytkow??:cool3:

Posted

Jogurt napisał(a):
No tak samo jak pozbieranie butelek po piwie- kolo naszego ringu bylo tego pelno :angryy::angryy: i parking 40 zl to chyba lekka przesada, biorac jeszcze pod uwage range wystawy. Pojechalismy postawic auto 50m od bramy :diabloti: bylo rownie blisko i do tego za darmo :evil_lol:

My już od kilku lat nie wjeżdżamy na teren wystawy - za te 40 zł (to drożej niż w Poznaniu!) wolę kupić zabawki dla sforki...Mamy stałe miejsce - blisko i bezpłatnie:cool3: - klatkę i stół mamy na kółkach,więc te kilka metrów przejażdżki to nie problem:razz:

Posted

Parking 40 zł :diabloti:to tak na wstępie jedna z wielu rzeczy ,która na tej wystawie była zaskakująca! Najwyższemu tylko dziękować ,że była ładna pogoda , bo gdyby popadał deszcz to większośc ringów zamieniłaby się w błotniste bajorka. Natomiast co do sędziny z Białorusi to jeszcze podobnych cudów nie widziałam!! Nasz pies za zajęcie 2 miejsca dostał ZŁOTO!! bo sędzina powiedziała ,że jak ocena doskonała to złoty medal nam się należy :multi:,a co taki gest miała. Później przyznała tytuł Najlepszego Dorosłego Psa w Rasie , psu z klasy młodzieży:crazyeye:. I tak człowiek płaci za zgłoszenie swojego psa jedzie ponad 240 km i trafia na takie decyzje sędziny. Organizatorzy powinni trochę bardziej przyłożyć się do wszystkiego od cen pargingu począwszy a na "objaśnieniu" sędzinie kilku spraw kończąc.

Posted

Moja PONka CZRLA Jamkin
BOG- I
BIS -II

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

40 zł? :-o Dobrze że dajęzarobić Polskim Kolejom Państwowym bo by mi się podróż autem nie opłacała - jechałam PKP (17zł) i tramwajem (2,40 zł) , czyli razem zapłaciłam 19 zł i 40 groszy. Nawet biorąc pod uwagę to, że jechałyśmy w dwójkę (ja + mama) , wychodzi 38.80 , czyli mniej niż za parking :crazyeye: A gdybym nie zapomniała odebrać legitymacji byłoby jeszcze mniej :p

Zaraz zaczynam moją fotorelację, od finałów, potem MP a na końcu z innych ringów (bo chyba takowe też posiadam).

Posted

BiS Puppy - Psy

[quote name='ryjkomanka']nie wiem czy zauwazyliscie, ze od strony kosciola bylo pare osob z wieksza iloscia szczeniakow... nie uwazam ze je sprzedawali ale tak to wygladalo...

Ja jak szłam widziałam 'huskie' na sprzedaż :roll:

Posted

Tak, niestety sprzedawali szczeniaki pod wystawą.............................:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Ja czekam na fotki z BIS Junior (pointer), BOG VII (pointer) oraz JH (pointer i basenji):loveu::loveu::loveu:

Posted

Ala, ja Was na pewno mam ale daję po kolei ;) narazie ładuję BiS Puppy Psy. A spytam z ciekawości, co Wy dostaliście w tych torbach na MP? Ja dostałam smycz & próbkę, i zastanawiam się czy czegoś Wam nie dorzucili :p

BiS Puppy Psy - ciąg dalszy

Posted

ryjkomanka napisał(a):
nie wiem czy zauwazyliscie, ze od strony kosciola bylo pare osob z wieksza iloscia szczeniakow... nie uwazam ze je sprzedawali ale tak to wygladalo...

No przecież na mszę nie zostały przywiezione:razz:
No ale organizatorzy mają z głowy bo to nie teren wystawy:shake:

Posted

Ring huskych to bylo jedno kretowisko:angryy: psy ledwo co biegaly bo łapy im wpadały w te dziury nie mowiac o handlerach, nie trudno bylo sobie skrecic kostke a nawet wywrotki sie zdarzały:angryy: ciekawe kto by wyplacil odszkodowanie potem za taki wypadek:roll: Oczywiscie wspanialomyslni organizatorzy nie pomysleli o skoszeniu trawy bo po co:shake: brakowalo jeszcze zeby jakis pies zjadl grzyby ktore rosly na okolo calego ringu. Do tego jak co roku w Zabrzu organizatorzy nie maja problemu co do wpuszczania niezgloszonych psow, szkoda ze np. pzy ringu husky jeden wlasnie taki "siberian" byl bardzo agresywny w stosunku do innych psow. Nam jeszcze zmieniono sedziego, wielka szkoda, ale pewnie pan Vaclavik nie mogl dojechac.

Posted

panienkabubu napisał(a):
Marysiu - nie ma za co :loveu: Cieszę się, że mogłaś i chciałaś(!) brać udział z Franką

Dla mnie to przyjemność z nią biegać, wiesz o tym :loveu:
Ależ wy macie super fotki. więcej, więcej! :multi:

Posted

Shetanka napisał(a):
Ala, ja Was na pewno mam ale daję po kolei ;) narazie ładuję BiS Puppy Psy. A spytam z ciekawości, co Wy dostaliście w tych torbach na MP? Ja dostałam smycz & próbkę, i zastanawiam się czy czegoś Wam nie dorzucili :p

Hmmmm.... Ja mialam karme, smyczke, czapke i szalik, a jako nagroda za zw.dn dodatkowo takie krzselko z plecaczkiem i cos tak jescze:lol:

Posted

Scott napisał(a):
Parking 40 zł :diabloti:to tak na wstępie jedna z wielu rzeczy ,która na tej wystawie była zaskakująca! Najwyższemu tylko dziękować ,że była ładna pogoda , bo gdyby popadał deszcz to większośc ringów zamieniłaby się w błotniste bajorka. Natomiast co do sędziny z Białorusi to jeszcze podobnych cudów nie widziałam!! Nasz pies za zajęcie 2 miejsca dostał ZŁOTO!! bo sędzina powiedziała ,że jak ocena doskonała to złoty medal nam się należy :multi:,a co taki gest miała. Później przyznała tytuł Najlepszego Dorosłego Psa w Rasie , psu z klasy młodzieży:crazyeye:. I tak człowiek płaci za zgłoszenie swojego psa jedzie ponad 240 km i trafia na takie decyzje sędziny. Organizatorzy powinni trochę bardziej przyłożyć się do wszystkiego od cen pargingu począwszy a na "objaśnieniu" sędzinie kilku spraw kończąc.

Hihihi, nie przejmuj się jeśli pani sędzina to Galina Zukh to ona nas oceniala w Rzeszowie i powiem ze bylo to ciekawe uczucie:)
Pani sedzina przez cala ocene posilokowala sie notatkami na temat wzorca, widac na Bialorusi wystarczy umiec czytac i ogladac obrazki a nei koniecznie znac sie na psach:)

Posted

AlaNowak napisał(a):
A fe, Dreamer, co Ty to robisz???:evil_lol:

EveL- moglabym wykorzystac ta srodkowa fotke???:lol:

Jasne, bierz ;)
Potem wstawię jeszcze fotki z MP

Posted

Tecia napisał(a):
Hihihi, nie przejmuj się jeśli pani sędzina to Galina Zukh to ona nas oceniala w Rzeszowie i powiem ze bylo to ciekawe uczucie:)
Pani sedzina przez cala ocene posilokowala sie notatkami na temat wzorca, widac na Bialorusi wystarczy umiec czytac i ogladac obrazki a nei koniecznie znac sie na psach:)

nic dodać nic ująć; widzę, że mamy podobne refleksje :roll: