Rocki Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 Ktos sie moze orientuje jaka karma dla szczeniakow ma najwieksze granulki? Z gory dzieki Quote
Basia_D Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Widziałam, że Belcando ma również olbrzymie granulki. Quote
dzurga Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Basia, chyba cos ci sie pomieszalo. W Belkando Junior kawalki sa malutkie - takie rozetki o srednicy okolo pol centymetra. Moze widzialas jakas karme dla doroslych gdzie kuleczki sa wieksze. Ogromne kule sa w Bewi Dogu Basic - takie mniej wiecej na 1,5x1 cm. Bardzo duze kolka ma tez Fitmin (kolka o srednicy okolo 1 cm) - w wersji dla szczeniakow duzych ras. Z innych ktore jadla Tessa to Bento Kronen Maxi Junior, Acana Junior Large Breed, Eukanuba Junior Large Breed kuleczki sa raczej podobnej wielkosci - okolo pol cm srednicy. Quote
Basia_D Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Basia, chyba cos ci sie pomieszalo. W Belkando Junior kawalki sa malutkie - takie rozetki o srednicy okolo pol centymetra. Moze widzialas jakas karme dla doroslych gdzie kuleczki sa wieksze. Ogromne kule sa w Bewi Dogu Basic - takie mniej wiecej na 1,5x1 cm. Bardzo duze kolka ma tez Fitmin (kolka o srednicy okolo 1 cm) - w wersji dla szczeniakow duzych ras. Z innych ktore jadla Tessa to Bento Kronen Maxi Junior, Acana Junior Large Breed, Eukanuba Junior Large Breed kuleczki sa raczej podobnej wielkosci - okolo pol cm srednicy. Dzurga, pewnie masz rację. Widziałam rozważoną karmę na Kilińskiego i pewnie nie dowidziałam, jaki to rodzaj. Quote
briards Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 akurat w royalu giant dla szczeniat granulki sa porownywalne z maxi junior, jak zobaczylam bewi dog basic to nie moglam uwierzyc, ze sa takie duze ale chyba jeszcze wieksze sa w pro planie adult large breed :) ale nie wiem dlaczego zalezy ci tak bardzo na najwiekszych granulkach, te normalne to znaczy royal giant przelatuja przez zeby?=) Quote
tufi Posted May 13, 2004 Posted May 13, 2004 Rozne granulki ma purina dog chow z jagniecina - jedne trojkatne takie mniej wiecej 0,5cm, a drugie takie 1,5x1,5cm - duze kule :) Ja zawsze przebieram i male kulki dostaja sunie do normalnego jedzenia, a te duze jako nagrody przy szkoleniu :D Quote
sylwia i boksery Posted May 13, 2004 Posted May 13, 2004 I co ciekawe-duże psy wcale niekoniecznie chętnie jedzą duże granulki :o Quote
dzurga Posted May 13, 2004 Posted May 13, 2004 Tak jak Sylwia mowisz. Moj rottweiler morderca ma problemy z gryzieniem duzych kawalkow. Mieso jak byscie jej dali w calym kawalku to by nie zjadla - w drobna kosteczke musi miec pokrojone ;) Karma tez im mniejsze kulki tym lepiej. Ja nie wiem jak oni w TV pokazuja ze rottek kogos zagryzl na smierc - to jest niemozliwe - moja nawet jablka nie jest w stanie sama pogryzc, a co dopiero kogos zagryzc :D Quote
Recommended Posts