Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia, chyba cos ci sie pomieszalo. W Belkando Junior kawalki sa malutkie - takie rozetki o srednicy okolo pol centymetra. Moze widzialas jakas karme dla doroslych gdzie kuleczki sa wieksze. Ogromne kule sa w Bewi Dogu Basic - takie mniej wiecej na 1,5x1 cm. Bardzo duze kolka ma tez Fitmin (kolka o srednicy okolo 1 cm) - w wersji dla szczeniakow duzych ras. Z innych ktore jadla Tessa to Bento Kronen Maxi Junior, Acana Junior Large Breed, Eukanuba Junior Large Breed kuleczki sa raczej podobnej wielkosci - okolo pol cm srednicy.

Posted
Basia, chyba cos ci sie pomieszalo. W Belkando Junior kawalki sa malutkie - takie rozetki o srednicy okolo pol centymetra. Moze widzialas jakas karme dla doroslych gdzie kuleczki sa wieksze. Ogromne kule sa w Bewi Dogu Basic - takie mniej wiecej na 1,5x1 cm. Bardzo duze kolka ma tez Fitmin (kolka o srednicy okolo 1 cm) - w wersji dla szczeniakow duzych ras. Z innych ktore jadla Tessa to Bento Kronen Maxi Junior, Acana Junior Large Breed, Eukanuba Junior Large Breed kuleczki sa raczej podobnej wielkosci - okolo pol cm srednicy.

Dzurga, pewnie masz rację. Widziałam rozważoną karmę na Kilińskiego i pewnie nie dowidziałam, jaki to rodzaj.

Posted

akurat w royalu giant dla szczeniat granulki sa porownywalne z maxi junior, jak zobaczylam bewi dog basic to nie moglam uwierzyc, ze sa takie duze ale chyba jeszcze wieksze sa w pro planie adult large breed :)

ale nie wiem dlaczego zalezy ci tak bardzo na najwiekszych granulkach, te normalne to znaczy royal giant przelatuja przez zeby?=)

Posted

Rozne granulki ma purina dog chow z jagniecina - jedne trojkatne takie mniej wiecej 0,5cm, a drugie takie 1,5x1,5cm - duze kule :) Ja zawsze przebieram i male kulki dostaja sunie do normalnego jedzenia, a te duze jako nagrody przy szkoleniu :D

Posted

Tak jak Sylwia mowisz. Moj rottweiler morderca ma problemy z gryzieniem duzych kawalkow. Mieso jak byscie jej dali w calym kawalku to by nie zjadla - w drobna kosteczke musi miec pokrojone ;) Karma tez im mniejsze kulki tym lepiej. Ja nie wiem jak oni w TV pokazuja ze rottek kogos zagryzl na smierc - to jest niemozliwe - moja nawet jablka nie jest w stanie sama pogryzc, a co dopiero kogos zagryzc :D