Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='flashka-g']ja sie pochwale;)
z moja siberianka Kailua de Ciukci- 1 ex, Zw.Mł, Bob junior, BOB,#1 BOG i #1 BIS JUNIOR

z cockerką amerykańska- Ch. CASIOPEA Dziecko Leśnej Wygi- 1 ex,CWC,BOS,BOB,#1BOG

z chihuahua krótkowłosym- Ch.USA Blanchos BEEN THERE DONE THAT- #3 BOG

wiec wystawa baaaardzo udana:) a juz mialam nie jechac ze wzgledu na zapowiadana pogode, ktora sie do tego nie sprawdziła;)

I BIS- Mops
II BIS- Seter Irlandzki
III BIS- Jamnik szortkowlosy ( min albo standart- nie pamietam;))

I BOG- Shipperke
II BOG- Sznaucer olbrzym czarny
III BOG- West highland white terrier wł.Kryszak A.
IV BOG- Jamnik szortkowlosy- wł.Brabletz A.
V BOG- Siberian Husky wł.Łukaszuk J. & Maciejewska M.
VI BOG- Beagle
VII BOG- Seter Irlandzki wł Żwierełło A.H.M
VIII BOG- Cocker spaniel amerykański wł. Klonowska B.
IX BOG-Mops wł.Walczak
X BOG- Wilczarz Irlandzki

BOG X DEERHOUND

Posted

to podium bylo tragiczne w sumie jak caly ring honorowy.. swoją laskę musiałam normalnie siłą tam zawlec a do tego ze bylo pierunsko slisko na nim to sie rozjezdzala i chciala spierniczac. Mysle ze spokojnie ring ten mogl byc na otwartej przestrzeni, a jedynie sędziowie i goście honorowi mogli byc umiejscowieni pod namiotem- bo nawet jakby padalo to ten namiot by nic nie pomogl, bo co ma pomoc juz zmoknietym psom? A najgorzej było jak z słońca sie wbiegało pod tą ciemnice- to człowiek był tak oślepiony ze ledwo co widział;)

Posted

[quote name='flashka-g']to podium bylo tragiczne w sumie jak caly ring honorowy.. swoją laskę musiałam normalnie siłą tam zawlec a do tego ze bylo pierunsko slisko na nim to sie rozjezdzala i chciala spierniczac.

Prawda.
Moja jamnica była za długa na to podium i stała na końcach palców :evil_lol:.
Ledwo utrzymała równowagę.

BIS WETERAN

Posted

To podium to tylko dla nowego cudeńka Marcina się nadaje ;) a tak serio to nie potrafie zrozumieć jak można zrobić tak małe podium.. już lepiej żeby zrobili normalnie na ziemi i ładnie przystroili kwiatami... a nie robili taka popeline :/
Asiu Gratuluje !!!! Piękna ta Twoja sunia !! oj mam nadzieję, że ją niedługo zobaczę :)

Posted

Natalia_W napisał(a):
To podium to tylko dla nowego cudeńka Marcina się nadaje ;) a tak serio to nie potrafie zrozumieć jak można zrobić tak małe podium.. już lepiej żeby zrobili normalnie na ziemi i ładnie przystroili kwiatami... a nie robili taka popeline :/
Asiu Gratuluje !!!! Piękna ta Twoja sunia !! oj mam nadzieję, że ją niedługo zobaczę :)

:loveu::loveu::loveu: dzieki:)

Oj ale nawet Benek- Chihuahua sie rozjezdzal i nie chciał ustać;)
Ja takze uwazam ze jezeli na podium nie potrafi sie zmiescic wiekszosc duzych ras ( juz nie mowie o tym ze małe maja z tym problem) to lepiej zeby tego podium nie było a tylko tabliczki z lokatami, tym bardziej ze ring był malutki i bez pudełek na srodku byloby o wiele wiecej miejsca i psy bylyby o wiele bardziej widoczne dla sedziego, a najgorsze bylo to ze jak sie obok sędziow ustawiało psa to az wstyd było sie wypinać:roll:, a nie do kazdej rasy sie kucnie.

Posted

A czy ktos ma moze zdjecie z BOG V? Moja Lucky nawet wejsc na to podium nie chciala, a jak juz weszla to sie rozgladala za jedzeniem :evil_lol:
Cmokanie fotografow pomoglo na 3 sekundy.

Posted

takie jedno mam co wyszlo z pudła

i tu jak sie ustawiła dziewczynka;)

fot. M.Maciejewska, B.Jasińska

Ja po Bis Juniorów juz wiedziałam ze nie ma co na siłe pakować całego psa na to podium;)

Posted

Ona sie zawsze tak ustawia jak tylko wkladam reke tam gdzie sa smakolyki:diabloti:
Ale fakt - ustawila sie niezle bo zdarza jej sie strzelic takiego dromadera, ze wstyd:oops:
Ciezko mi sie z nia pracuje bo to jest takie male ADHD - 60 pomyslow na minute:lol:
Slicznie dziekuje za fotki :p

PS. Co ja mam zrobic, zeby ona tak ciagle tym ogonem nie machala???

Posted

Kaya napisał(a):
Na zdjęciu gdzie na 1 stoi husky 2 pudel 3 Golden, co tu bylo porównanie?

to Bis Junior.

APPALACHIAN- mała ustawia sie sama ok- wiesz nie zwrocilam uwagi na jej ogon czy go trzyma w gorze czy opuszcza jak macha, ale bynajmniej widac ze wystawa dla niej to dobra zabawa.

Posted

A mnie się bardzo podoba, gdy psiak macha ogonem na wystawie. Widac przynajmniej, że żyje i to w dodatku szczęśliwie. ;) Pogratulować tylko właścicielowi więzi z psem.

Posted

Ela i Luna napisał(a):
Wiem, ta druga Pani to hodowczyni z Sonaty.
Poznałam bo wcześniej oglądałam strony www o samoyedach.

A skąd Państwo są?

Jesteśmy z południa, Śląsk Cieszyński (lub Beskid Śląski, jak kto woli ;))

• 2 weeks later...