Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałyśmy Potwierdzenie i numerek :) Brawo dla organizatorów: na numerku napisane zostało jaka rasa, płeć i klasa wystawianego pod dana liczba psa... SUPER :) szkoda że 1 zgłosziłam. Zawsze myliły mi się numerki między moimi sukami :)

Posted

W Kaliszu dziś całkiem ładnie. Słonko świeci, może jest wiaterek, ale deszczu nie ma. :) Gdyby jutro była taka pogoda jak dzis to byłoby naprawdę dobrze dla psiakó - nie za gorąco, a nie pada deszcz.

Posted

Bonsai napisał(a):
W Kaliszu dziś całkiem ładnie. Słonko świeci, może jest wiaterek, ale deszczu nie ma. :) Gdyby jutro była taka pogoda jak dzis to byłoby naprawdę dobrze dla psiakó - nie za gorąco, a nie pada deszcz.

no tak bo na dzisiaj deszczu w Kaliszu nie zapowiadali;) tylko na jutro:roll:

Posted

Bonsai - to cudo http://picasaweb.google.com/rebTewje/Schroniskowcy/photo#5208425602465552914 też jest w schronisku? :crazyeye: To jest piesek czy suczka? Wygląda na suczkę... Przecież to prawdziwa perełka! Nie mogę się napatrzec.

Ten piesek http://picasaweb.google.com/rebTewje/Schroniskowcy/photo#5211019663296453858 potrzebuje porządnego wyczesania. Po czesaniu byłby cudny. Ale to bardzo pracochłonne...

Posted

flashka-g, przyznam się, że nie patrzałam na prognozę. Oby ta się myliła!

Ela, tak ten biały psiak jest w schronisku. To bardzo lękliwa suczka, ale mnie też bardzo się podoba!

Co do malamuciko-huskyego, to fakt przydałoby mu się wyczesanie. Jednak nie ma kto tego zrobić, zresztą to problemowy piesek - jest agresywny w stosunku do kobiet. Ma za sobą już kilka nieudanych adopcji...

Posted

Ja wróciłam ale byłam tam tylko jako widz.
To moja pierwsza wystawa więc nie jestem jeszcze obeznana we wszystkich procedurach.
Wyników niestety nie znam.
Pogoda dopisała, nie padał deszcz :multi:
Było ponad 900 psów.

Posted

Ja niestety musiałam się zmyć po wyborze najlepszego w klasie młodzieży.

Za to dwa nasze psiaki poszły do nowych domków! A być może pójdzie jeszcze kolejny. Mam sporo fot, wkleję choć trochę tutaj, ale to później. ;)

Posted

Co mi się nie podobało - OPIEKA WETERYNARYJNA...

Wchodzimy - pokazuję książeczkę, wygrzebuję zaświadczenie.. A w tym samym momencie wchodzi Pani z "shih-tzu" :

"-Pani na wystawę ??
- Nie.
- Ma pani książeczkę??
- Nie. Ale czy płaciłabym 10 zł i wchodziła na wystawę z nieszczepionym psem żeby ryzykować JEGO zdrowie :?:
- Nie.. Proszę bardzo..."

A ja sie dowiedziałam że mam nietaki druczek zaświadczenia .. Nie wytrzymałam.

Wygarnęłam Panu co myślę o wpuszczaniu NIEZGŁOSZONYCH psów na wystawę nie mówiąc o tym że BEZ potwierdzonych szczepień.. Zapytałam czy ma czytnik chipów i niech sobie sprawdzi zgodność nr chipa z tym wklejonym w książeczkę ...

SKANDAL !!!!

Posted

ja sie pochwale;)
z moja siberianka Kailua de Ciukci- 1 ex, Zw.Mł, Bob junior, BOB,#1 BOG i #1 BIS JUNIOR

z cockerką amerykańska- Ch. CASIOPEA Dziecko Leśnej Wygi- 1 ex,CWC,BOS,BOB,#1BOG

z chihuahua krótkowłosym- Ch.USA Blanchos BEEN THERE DONE THAT- #3 BOG

wiec wystawa baaaardzo udana:) a juz mialam nie jechac ze wzgledu na zapowiadana pogode, ktora sie do tego nie sprawdziła;)

I BIS- Mops
II BIS- Seter Irlandzki
III BIS- Jamnik szortkowlosy ( min albo standart- nie pamietam;))

I BOG- Shipperke
II BOG- Sznaucer olbrzym czarny
III BOG- West highland white terrier wł.Kryszak A.
IV BOG- Jamnik szortkowlosy- wł.Brabletz A.
V BOG- Siberian Husky wł.Łukaszuk J. & Maciejewska M.
VI BOG- Beagle
VII BOG- Seter Irlandzki wł Żwierełło A.H.M
VIII BOG- Cocker spaniel amerykański wł. Klonowska B.
IX BOG-Mops wł.Walczak
X BOG- Wilczarz Irlandzki

Posted

bodzia, też nie przepadam za tym wetem, kompletny ignorant, byłam u niego raz lub dwa i nigdy więcej nie pójdę. Szkoda, że spotkała Cię taka nieprzyjemność...

flashka, gratulacje! Bardzo podobała mi się Twoja siberianka - mam nawet zdjęcie. ;)

Posted

Ja mam trochę zdjęc :) ale czy można pokazywac jak nie wiem czyj to psiak i bez zgody właściciela?

P.S Udało mi się pogodzic dwie imprezy: wystawę i jarmark. Nie widziałam wyborów najlepszych z najlepszych :( ale za to na Zawodziu też było świetnie ;)

P.S Zakochałam się w samoyedach :loveu:

Posted

Dla nas wystawa bardzo udana

MISS NEGRY od Lalanki -klasa championów , ocena doskonała , CWC , Najlepsza Dorosła Suka w Rasie i BOB. [SIZE=2]Na grupie załapalismy sie do finalowej 6 :multi:

NATALIE WOOD Gandamak - klasa posrednia , ocena doskonała , CWC , Najlepsza Dorosła Suka w Rasie oraz BOB.

A przy okazji jeszcze sie pochwale :) :) :)

Dzień wcześniej pokazywalismy sie na Krajowej Wystawie Klubu Pudla .

W klasie PUPPY po raz 1 był pokazywany był synek Negry :

QUIRINUS Bursztynowa Bona [SIZE=2]- od sędziego Janusza Opary otrzymał bardzo ładny opis , ocene WO i lokate 2 :)

MISS NEGRY Od Lalanki [SIZE=2]- klasa championów otrzymała ocene doskonałą , CWC , Najlepsza Dorosła Suka w Rasie oraz BOB .
A w wyborze BIS otrzymuje VICE BIS !!