Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

McDzik napisał(a):
W leonach jednak Redlicki nie ma psów górskich, leony przeszły do Bachurzewskiego (zna ktos tego sędziego???) , więc Cie rozumiem..

no wlasnie moze ktos zna tego pana????? wszelkie info mile widziane

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

goldenniva napisał(a):
no wlasnie moze ktos zna tego pana????? wszelkie info mile widziane

znam go z niemilej strony podbnie jak jego zone...
ze strony oceniania nic nie moge powiedziec bo nie mielismy "zaszczytu" u niego pokazywac psow

Posted

McDzik napisał(a):
oOO no to powodzenia :P takie pustki w goldenach? :O

Pustki straszne ! Aż się sama zdziwiłam. Przynajmniej mam pewność ze wracam z dwoma medalami ! ale co to za wygrana bez konkurencji ? :P

Posted

Boberek napisał(a):
Pustki straszne ! Aż się sama zdziwiłam. Przynajmniej mam pewność ze wracam z dwoma medalami ! ale co to za wygrana bez konkurencji ? :P

No wiesz xD zawsze sędzia może dać NDO albo dyskwalifikującą xDD
Nie no zartuje xD hehe medale do kolekcji muszą być :P

Posted

McDzik napisał(a):
No wiesz xD zawsze sędzia może dać NDO albo dyskwalifikującą xDD
Nie no zartuje xD hehe medale do kolekcji muszą być :P

Albo bdb ;)

Ja się cieszę, że mało goldenów - mniej czekania.. :eviltong:
Potwierdzenie przyszło dzisiaj :)

Posted

Jutro i we czwartek jestem od czasu do czasu na necie, więc mogę zebrać ewentualne zamówienia na zdjęcia - jeśli wystarczy rasa to podać rasę, jeśli konkretny pies to numer startowy, albo imię i przydomek z katalogu. Tym razem nie obiecuję że uda się wszystko obskoczyć. Będę miała tylko jedną baterię. Więc ilość zdjęć ograniczona.

Posted

Viris napisał(a):
Jutro i we czwartek jestem od czasu do czasu na necie, więc mogę zebrać ewentualne zamówienia na zdjęcia - jeśli wystarczy rasa to podać rasę, jeśli konkretny pies to numer startowy, albo imię i przydomek z katalogu. Tym razem nie obiecuję że uda się wszystko obskoczyć. Będę miała tylko jedną baterię. Więc ilość zdjęć ograniczona.

455 Camelia Faramondo beagle

Posted

Oki, jutro pozapisuję :lol:

Nie wiem czy nie będę ze swoim stworem - bo jeśli nie będę jej miała gdzie "bezstresowo" zostawić to albo wystawa z nią, albo wpadnę tylko doręczyć nagrody:roll:

Posted

Viris napisał(a):
Oki, jutro pozapisuję :lol:

Nie wiem czy nie będę ze swoim stworem - bo jeśli nie będę jej miała gdzie "bezstresowo" zostawić to albo wystawa z nią, albo wpadnę tylko doręczyć nagrody:roll:

amstaff KENTUCKY JACK z Grabskiego :) zapraszam na ring XI :

Posted

Viris - 881 pięknie proszę :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: i wogóle grzywaczki :loveu:.

Na szczęście prawie cała 9 jest na jednym ringu :multi::multi:

Posted

Śniła mi się ta wystawa dziś, ale że nie była na stadionie, tylko w jakimś wielkim pałacu i każdy ring był na jakieś sali królewskiej normalnie xD Spotkałam znajomego od irlanda, który zaczepił mnie w jakimś holu i poprosił, żebym sprawdziła coś w katalogu - to się skapnęłam, że w ogóle katalogu jeszcze nie odebrałam i numerka, a zaraz mam wystawiać na drugim końcu tego pałacu!!! No to pędem bieg po jakiś wielkich schodach, chociaż sama nie wiedziałam co gdzie jest w tym ogromie i przepychu i biegłam chyba na oślep! W końcu otworzyłam jakieś drzwi i wpadłam to jakiegoś gabinetu, ale nikogo tam nie było. Było tam pełno półek i regałów z książkami, panował ogólny bałagan! Zobaczyłam na biurku sterte katalogów (pokroju jakiejś ksiązki A4!!!), wzięłam sobie jeden. Zobaczyłam, że leżą też białe koperty (takie jak przychodzą z potwierdzeniem do domu przed wystawą), były opisane nazwami psów, które jeszcze ich nie odebrały. To zaczęłam szukać swojej i okazało się, że wszystkie są pomieszane, a dane psów na kopercie nie zgadzają się z zawartością!!! Dalej nie pamiętam snu, ale wiem,że jakieś zamieszanie wybuchło, z kimś gadałam, nie pamiętam z kim, spotkałam jakiegoś starego znajomego, który strasznie się stęsknił, a także szukałam kogoś bardzo, ale nie znalazłam. Potem obudziłam się przez telefon :(

A dziś rano wchodze na wątek leonbergerów na dogomanii i czytam, że wielkie zamieszanie jest, bo kilka osób zgłaszało swoje psy początkiem maja, a w ogóle zgłoszenia nie dotarły do oddziału i ich psów nie ma na liście i w katalogu, mimo, że zapłacili i kasa do oddziału już poszła. Ciekawe jak sprawdzi się dalsza część snu ;)

Posted

No to ja mam małą propozycje - robiłam wczoraj wieczorem rozetki i zostało mi 5, na które nie mam pomysłu komu podarować. Może ktoś by chciał odkupić? Wyglądają tak:

^ ta pierwsza zielona nie jest ścięta na górze, tylko na szybko kładłam i teraz widze, że się zagięło...

nr 1 - ciemna zielona - do wzięcia
nr 2 - czerwono-złota - już zarezerwowana :)
nr 3 - niebieska - do wzięcia
nr 4 - brązowo-złota - do wzięcia
nr 5 - jasna zielona z napisem - już zarezerwowana! :)

Tam gdzie jest białe kółeczko z przodu to robię taki emblemat z rasą i potem go foliuje, przykład:

A tu są dostępne wzory ras, jak jakiejś nie ma to przód będzie po prostu opisowy albo "1" albo wg życzenia.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.vanes-n-things.com/images/silhouettes/thumbs/new/leonberger.jpg&imgrefurl=http://www.vanes-n-things.com/silouettes.htm&h=37&w=50&sz=2&hl=pl&start=13&tbnid=kaE8ylou1XMjNM:&tbnh=37&tbnw=50&prev=/images%3Fq%3Dleonberger%26imgsz%3Dicon%26gbv%3D2%26hl%3Dpl%26sa%3DG

No i dodatkowo ta ostatnia rozetka ma napis 'Best of Breed' jak widać, dlatego ewentualnie jest dla jakiegoś zwycięzcy rasy. Na wystawie będę już od samego rana, także jak się uda i jakby ktoś chciał jakąś rozetke, to można jeszcze zanieść przed rozpoczęciem ocen na ring do sekretarza ringowego do stoliku i poprosić, żeby było to rozdane podczas oceny. Ja jestem w katalogu już i tak jako fundator rozetek, dlatego nie powinno być problemu.

A tył wygląda tak, że na górze jest taki metalowy, przyklejony silnym klejem klips (z tym, że to plastikowe co wystaje wg życzenia może iśc pod to kółeczko 'do środka podstawy' poprzez wycięcie otworu na sam klips, albo tak jak tu na zdjęciu naklejone bezpośrednio na kółeczko podstawy)-klej jest bardzo mocny, więc nie ma szans, żeby to odpadło.
+ pod spodem karteczka, równiez zafoliowana, z pełnym opisem psa bądź rasy oraz data i miejsce wystawy, czyli takie rzeczy, które nieestetycznie wyglądałyby z przodu.

Cena jednej, pracochłonnej ropzetki to 8zł, płatne na miejscu wystawy przy odbiorze, bez żadnego wysyłania czy coś, bo mogłoby nie dojść - teraz są strajki na pocztach, a nie chciałąbym jakiś nieprzyjemności, że ktoś mi zapłacił a nic nie doszło. Z drugiej strony może też się nie spodobać albo coś. Ale pamiętajcie, że to tylko wyrób ręczy i to przez uczniaxD Zebrane pieniądze w całości idą na schronisko 'Kundelek' w Rzeszowie!

No, mam nadzieje, że znajdą się jacyś chętni :) Wyrób może nie taki profesjonalny jak jakieś fabryczne, sklepowe rozety, ale ja dopiero zaczynam :)

Posted

a na jakie rasy fundujesz rozetki, grzywce się załapały czy nie?Bo zawsze chciałam rozetkę a mam pecha i nie trafiam na takie wystawy gdzie by dawali:roll:

Posted

A ja mam pytanie... Czy można tam przyjść i się po prostu pogapić? ;)
I czy to coś kosztuje, a jeśli tak, to ile? Aha, jeszcze jedno, czy można przynieść ze sobą aparat czy za robienie zdjęć też się płaci?

Proszę się nie śmiać, ale jeszcze nigdy nie byłam na wystawie... :oops:

Posted

McDzik śliczne rozetki :loveu:.
Chyba w przyszłości skorzystam ;).

evl pewnie że można zabrać aparat i robić zdjęcia. Oczywiście czasem wypada najpierw zapytać właściciela psa czy można zrobić zdjęcie.
Co do wstępu to ceny są różne. Na takiej krajówce to od 4-8 zł.
Na taką wystawę może przyjść każdy :).

Posted

[quote name='Ilka21']a na jakie rasy fundujesz rozetki, grzywce się załapały czy nie?Bo zawsze chciałam rozetkę a mam pecha i nie trafiam na takie wystawy gdzie by dawali:roll:

No grzywaczom akurat nie, ale jednemu samczykowi zrobiłam taką 'za udział' - żeby i tak dostał bez względu na to, jak wypadnie.
Oprócz tego jeszcze wysłałąm za rase Cavalier King Charles Spaniel, dla Najlepszego Juniora w Rasie Leonberger i Najlepszego Szczenięcia w Rasie spaniel tybetański. I te już dawno poszły, a te tutaj ze zdjęcia to dopiero wczoraj robiłam i przywioze je bezpośrednio, a jak się do wystawy chętni nie znjadą, to zostaną w domu i po prostu przydadzą mi się na jakąś inną wystawe.

Ta ostatnia- zielona z napisem Best Of Breed - już właśnie została zarezerwowana :) Czekam na kolejne propozycje :)

[quote name='Błyskotka']McDzik śliczne rozetki :loveu:.
Chyba w przyszłości skorzystam ;).

Dzięki :loveu: To ja przez ten czas się jeszcze poduczę! :loveu:

Posted

McDzik - niezłe te początki :)

Ilka21 - dla grzywaczy będzie conajmniej jedna rozetka ( ja funduję - za BOBa, czas niestety nie pozwolił na więcej ). Jak skończę je robić to zrobię zdjęcie i wrzucę.

Posted

[quote name='Viris']McDzik - niezłe te początki :)

Ilka21 - dla grzywaczy będzie conajmniej jedna rozetka ( ja funduję - za BOBa, czas niestety nie pozwolił na więcej ). Jak skończę je robić to zrobię zdjęcie i wrzucę.

Dzięki :loveu: no ale jeszcze dłuuga droga przede mną..:) Lublin jest pierwszą wystawą w moim życiu, gdzie zrobiłam rozetki i będą rozdawane :)

No to czekamy na zdjęcia :)

Oho, na stronie ZK pojawiły się mapki dojazdowe: ogólna i szczegółowa :)

Posted

Ilka21 napisał(a):
Viris to fajnie,że pomyślałaś o grzywkach ale na BOBa to raczej sie nie załapiemy:shake: Ja bym wzięła dla Molly rozetkę, ta czerwona mi się podoba ale nie wiem które miejsce zajmie

No widziałam, że ma aż 3 konkurentki. Hm, zawsze można na przód dać sam ten taki emblemat z chińskim grzywaczem, a z tyłu po prostu opisac, ze jest to rozeta dla: nazwa psa, klasa, rasa, data i miejsce wystawy... chociaż to nie to samo, ale zawsze coś.

Posted

A ja właśnie zobaczyłam na potwierdzeniu i palnie sędziowania że mi z suni psa zrobili...ech będzie trzeba jutro zadzwonić...

A rozetki śliczne!!!