Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miałem juz tu na dogo swój wątek razem z inna sunia i trafiliśmy juz do swoich domów http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77686

Ale niestety zycie dopisuje do mojej opowieści nowy scenariusz .

Moi Panstwo poprosili o pomoc w szukaniu mi nowego domu bo tu gdzie jestem nie mogę zostać :shake: i jak nie bedzie innego wyjscia to wróce spowrotem do schroniska :placz:...........

Pomóżcie mi znależc dom w którym bede mogł juz zostać do konca swoich dni ....

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto jego historia opowiedzina przez obecna wlascicielkę Bruneta :

"....Po smierci mojego ukochanego psa ....
Dość szybko podjęłam decyzję o adopcji pieska ze schroniska.
Wybór padł na Pako.Od razu przypadł mi do gustu.
Dostał nowe imię- Brunet.Początki były trudne,ale każdego dnia uczyliśmy się siebie nawzajem.Ten pies ma wiele zalet,jest kochany,ale posiada też wadę,która uniemożliwia mi zatrzymanie go na stałe.Bywa agresywny wobec mojego syna(dwukrotnie go pogryzł).Konsultowałam ten problem z weterynarzami i treserami. Uważają oni , że zdominowane dziecko nie jest w stanie zapanować nad psem. Będzie kąsane zawsze , gdy tylko psu coś się nie spodoba . Mam wybór - ukochany pies czy bezpieczeństwo mojego synka.

Jedynym rozwiązaniem jest znalezienie psu nowego domu.
To bardzo aktywny 2-letni pies .Potrzebuje domu, w którym nie ma dzieci. Potrzebuje też opiekuna , który pokocha go mądrą milością . Brunet potrafi to odwzajemnić. Opiekun musi mieć silny charakter, by nie dać się zdominować psu. Na początku potrzebna będzie też duża dawka cierpliwości . Wobec tego psa trzeba być konsekwentnym i stanowczym . Nie należy stosować wobec niego agresji.To pies po przejściach.
Brunet bardzo ładnie daje się prowadzić na smyczy. Komunikuje też swoje potrzeby fizjologiczne. Wymaga wychodzenia 3-4 razy dziennie. Je z miski -nie nosi jedzenia po mieszkaniu. Daje się wykąpać, wyczesać - choć nie jest to jego ulubione zajęcie. Z czyszczeniem uszu jest trochę gorzej--chodziłam z nim do weterynarza .
Pies jest czysty, odpchlony, odrobaczony. Ma aktualne szczepienia. Lubi pieszczoty.W plenerze szaleje, biega za kijem, ringo, piłką. Bardzo źle znosi dluższą samotność w zamkniętym mieszkaniu.
Szczytem marzeń byłby dla niego dom z przydomowym ogródkiem- to piękny pies, który nie tylko byłby ruchomą ozdobą, ale także sprawdziłby się jako stróż. Ale nie jestem aż tak wymagająca.
Ważne by trafił do kochających opiekunów, którzy nie mają dzieci.

Chcę zaoszczędzić ukochanemu zwierzakowi traumy związanej z powrotem do schroniska. Ale jeśli w najbliższym czasie nie znajdzie się nowy opiekun, Brunet będzie musiał wrócić do schroniskowej klatki. To mój osobisty dramat."

Posted

Kontakt w sprawie adopcji :

Schronisko "Kundelek"
Rzeszów, ul. Ciepłownicza
tel. 510-170-788
mail: kundelek@rsoz.org

Pies jest piękny i dramatem bedzie jak znowu trafi do schroniska i to z etykietką " gryzie dzieci " :-(

On jeszcze nie wie co go byc może czeka....... .jeszcze jest radosny i beztroski :

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Biedny Pakuś... :placz: :placz: :placz:

Właśnie miałam pytać o Allegro, ale widzę, że już jest. ;)
Poproszę kogoś o ogłoszenia na innych portalach i wrzucę og znowu na forum spanielkowe. :-(

Bede bardzo wdzięczna :Rose::calus:

Posted

Dziewczyny, a może by zmienić opis na Allegro i zacytować wypowiedź obecnej właścicielki Pakusia? :cool3:
Do mnie ten tekst naprawdę przemawia, więcej wyjaśnia niż krótki opis na Allegro. Tak tylko sugeruję... :oops: