_beatka_ Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 namiary podałam z allegro, napisałam że wilkowata 7 sunia grzeczna i ułożona, umie komendy, tak było w aukcji:razz: chyba nie przekłamałam?:roll::cool1: Quote
przyjaciel_koni Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Może i nieco "przekłamałaś" z tymi komendami.... Ale nie szkodzi... Annama - Czy już cokolwiek wiadomo ???? Trochę się niepokoję... Quote
annama Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Siwa już wysterylizowana. To nie był koniec ciąży, jak sugerowął DT, ale mniej więcej połowa. Jeśli kogoś interesuje liczba nieszczęsnych szczeniaków, to było ich aż 11. Siwa czuje się dobrze. Uff. Quote
KWL Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Dobre i niedobre wieści...biedne glutki [*]. Ale dobrze że z Srebrną wszystko w porządku, zdrowiej suniu. Czy DT może zrobić nowe zdjęcia suni ? Quote
_beatka_ Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 dobrze, że jest już po zabiegu no właśnie, jak się czuje i może jakieś fotki byś załatwiła?:cool3: Quote
przyjaciel_koni Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Czasem to co trzeba zrobić bywa przykre... Jednak należy pomyśleć, jak wiele nieszczęść psich już jest między nami... Jak ona się czuje ? Przypomnę Dogo Srebrną sunię !!!! Mądrą i dobrze ułożoną !!! Może w Święta Ktoś pomyśli o niej... I da dom !!! Życzę Wam spokojnych i przyjemnych Świąt ! Quote
_beatka_ Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 czy ktoś dzwonił po ogłoszeniu w GW?:roll: Quote
annama Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 Po ogłoszeniu dzwonił jeden człowiek, ale nie spodobał mi się, zanim się zezłościł, że zadaję mu za dużo pytań i się pożegnał, zdążył powiedzieć, że ma kotkę, ponoć od trzech lat, niesterylizowaną, wychodzącą i że z tego, co mu wiadomo, kotka nie miała nigdy kociaków i że sterylizacja źle wpływa na charakter zwierzęcia. Więcej nikt nie dzwonił, ale są święta, więc może jutro jeszcze ktoś się odezwie. Quote
przyjaciel_koni Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 annama napisał(a):Po ogłoszeniu dzwonił jeden człowiek, ale nie spodobał mi się, zanim się zezłościł, że zadaję mu za dużo pytań i się pożegnał, zdążył powiedzieć, że ma kotkę, ponoć od trzech lat, niesterylizowaną, wychodzącą i że z tego, co mu wiadomo, kotka nie miała nigdy kociaków i że sterylizacja źle wpływa na charakter zwierzęcia. Więcej nikt nie dzwonił, ale są święta, więc może jutro jeszcze ktoś się odezwie. To i tak miałaś fajnie, bo się pożegnał... Po rozmowie ze mną nie wszyscy się żegnają... A ten ktoś to był zwykły dupek... Szkoda gadać z takimi... Quote
KWL Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Nie po to ratujemy psiaki żeby je potem palantom na zatracenie dawać. Sunia mają mieć dobry dom i tyle. Quote
annama Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 Suczka jutro wraca do nas na wieś z DT, z powrotem do szopy. Zmienię tytuł wątku na bardziej aktualny. Niestety na razie nikt się nią nie zainteresował. Quote
annama Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 Siwa wystraszona, bo akurat niedaleko jeździli jacyś wściekli motocykliści i bała się ryku silników. Quote
annama Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Siwa ślicznie szczerzy ząbki, jak mnie widzi, uśmiecha się na powitanie ;) Może uda mi się sfotografować ten jej uśmiech ;) Quote
_beatka_ Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 nadal nic się nie ruszyło?nikt nie dzwonił o nią?:roll: Quote
annama Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 _beatka_ nadal nic się nie ruszyło?nikt nie dzwonił o nią? Niestety nikt ani razu, zupełnie nikt, choć zrobiłam dużo ogłoszeń, na piątek dam ją też do Wyborczej. Quote
annama Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Primaaprilisowa, ale całkiem poważna Siwa: Quote
KWL Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Śliczna panna :-) Można by wznowić ogłoszenia i allegro, tyle że napisać inny tekst, bardziej przejmujący. No i dać nowe zdjęcia. Spróbuje dziś jakiś tekst na początek napisać i wrzucić tu do konsultacji. Quote
annama Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Suczka cały czas ma ogłoszenia i allegro, pilnuję tego, ale mało kto je ogląda, dawałam na miniaturkę różne zdjęcia, licząc, że któreś przyciągnie więcej oglądających, ale nie widzę specjalnej różnicy. Myślę, że po prostu widać, że to starszy pies i dlatego tak mało osób wchodzi. A jej historia "niestety" nie jest wyjątkowo tragiczna. Ale jeśli masz pomysł na przejmujący tytuł i tekst, to chętnie skorzystam. Będę jej robić też nowe zdjęcia. Quote
_beatka_ Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 ja od dwóch miesięcy ogłaszam szczeniaka i też nie ma zainteresowania:-( Quote
annama Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Niestety, a ja przeglądam serwisy ogłoszeniowe i co i raz się natykam na anonse o szczeniaczkach i kociaczkach rozmnożonych przez beztroskich właścicieli i teraz czekających na "dobre ręce". Napiszę do niektórych z tych osób maila z info o sterylizacji, dam jakieś linki, może choć jeden rozmnażacz zmądrzeje. Quote
annama Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Uwaga! Oficjalna zmiana imienia suczki na [SIZE="4"]Zofia. Zofia pochodzi bowiem od greckiego Sophia i oznacza mądrość a mądrość to główna cecha naszej Zofii:-) Quote
Recommended Posts