Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='annama']Może troszkę przesadziłam, że Siwa jest szkolona:-) Ale na smyczy chodzi bardzo ładnie - zrobiłam II próbę, żeby nie opierać się na jednej - podaje łapę, nie piszczy, zostaje grzecznie na "swoim" podwórku. Ale warunki tam są niedobre (dziurawa szopa) i sąsiad zaczął pić.

Nie była szkolona, ale jest posłuszna, dobrze chodzi na smyczy - to naprawdę dużo daje ! Pies nie musi być szkolony, jeśli jest mądry.
I Srebrna jak widać jest mądra - jeśli już wie, gdzie ma przebywać ! Pilnuje się "domu". (O czymś takim myślałam, pisząc o "wolności").
Nawet takie wyjście chwilowo jest lepsze niż jakiekolwiek schronisko.
Nie było tylko w tym planie pijanego sąsiada...
No i koniecznie ta sterylizacja !

Parosku - dziękuję Ci bardzo za Owczarki !!!!

Mądra sunia szuka własnego domu !!! Pilnie !!!

KWL pamiętaj proszę o wysłaniu PW...

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Beatko !!!
Potrzebne wszelkie możliwe ogłoszenia !
To krótki wątek. Ogłoszenia już zrobione, są wymienione na poprzednich stronach. Jeśli możesz w tym pomóc i oczywiście w podrzucaniu Srebrnej to będziemy wdzięczni !!!!

Ta sunia pilnie musi mieć sterylkę !!!
Aby ją wykonać potrzebne wsparcie finansowe i oczywiście jako podstawa DT !!!!
Nie może biegać samopas po sterylizacji !!!!

A nie wiemy, czy nie jest w ciąży... Oby się nie spóźnić...

Srebrna jest grzeczna i dość dobrze ułożona.
Wyraźnie lubi ludzi !!!
Prosimy - pomóżcie suni !!!!

Posted

Beatko - o kosztach wypowie się Annama.
Ona chyba współpracuje z jakąś Fundacją. Może będzie niewielka zniżka... Ale tego nie jestem pewna...
A może KWL się o coś postara ???? To by było miło...

Tyle, że konieczne jest to miejsce w DT "po sterylce" na ok. 2 tygodnie...

Przypominamy Srebrną - mądrą i miłą sunię w potrzebie !!!!!

Posted

_beatka_ napisał(a):
jakie są koszty sterylki?
kurcze ja już się zobligowałam do pomocy finansowej i bazarkowej psom z Krzyczek i nawet nie ma czego dać na bazarek:placz:

A może uda się załatwić bezpłatną sterylkę? :roll: Tylko gdzie ją zabrać po sterylce :-(
Beatka, ja poszukam czegoś na bazarek :lol:

Posted

Co do sterylki, to za leśne suczki płaciliśmy po 250 zł plus koszty pobytu w lecznicy (40 za dzień). Za Siwą pewnie byłoby podobnie. Po sterylce nie może tu od razu wrócić, nie ma warunków. Wiem, że sterylkę trzeba zrobić jak najszybciej. Zrobimy to, ale nie wiem, kiedy. Może ktoś zna tańszą lecznicę w Warszawie?
Współpracuję z fundacją Sfinx www.sfinx.org.pl, współpraca polega zasadniczo na tym, że stale robię aukcje kotów Sfinxa na allegro. Sfinx zajmuje się tylko kotami, w tej chwili ma trudną sytuację, ponieważ pani prezes, która pracowała jako księgowa, dostała alergii na papier! I to nie jest żart.
Gdyby ktoś chciał nas wspomóc finansowo, to byłabym oczywiście bardzo wdzięczna.

Posted

Zapomniałam napisać, byliśmy z Siwą u wet., oceniła ją na ok. 8 lat - po zębach, zęby nie za dobre i z przodu trochę brak. Do samochodu wsiadła ze mną grzecznie na tył i momentalnie zaczęła się okropnie trząść ze strachu, może myslała, że ją wywozimy (myślę, że ją wywieźli, może wlaściciel zmarł?), ale potem się uspokoiła i leżała grzecznie z łebkiem na moich kolanach. Została zaszczepiona na wściekliznę, odrobaczymy ją za parę dni.

Przypominam: Siwa, cudna, mądra, spokojna suczka szuka domu, może być na dworze, choć lubi się przytulać do człowieka. Jest taka samotna.

Posted

Takie ocenianie na oko bywa omylne :-). Mój Vito to już miał i 5 lat i 10... Co ciekawe im dłużej jest u mnie tym przeważnie jest młodszy :evil_lol:. A ma mocno starte siekacze i dwa ubytki. Za to resztę ząbków ma całkiem ładną. Niektóre psy ścierają zęby intensywniej inne wolniej. Nie znamy jej przeszłości i nie wiemy czy zawsze miała pełny brzuszek i ciepłe legowisko. Nie widziałem jej na żywo nie wiem jak się porusza ale obstawiałbym że jest nieco młodsza raczej 7 może 6 lat.
Co do kosztów, możemy mieć hotel przydomowy (taki płatny tymczas) 25 zł/doba z wyżywieniem i spacerkami.
Może uda mi się jeszcze negocjować cenę ale pewności nie mam. Taniej niż w klinice i chyba będzie tam miała więcej spokoju.

Posted

KWL napisał(a):

Co do kosztów, możemy mieć hotel przydomowy (taki płatny tymczas) 25 zł/doba z wyżywieniem i spacerkami.
Może uda mi się jeszcze negocjować cenę ale pewności nie mam. Taniej niż w klinice i chyba będzie tam miała więcej spokoju.

To dobra wiadomość, ale gdzie jest ten hotel? Chodzi o to, żeby suki nie wieźć za daleko po zabiegu, nasza klinika jest w Radości koło Warszawy, więc to kawałek do miasta jest. A może znasz też jakąś klinikę, która ma niewygórowane ceny, no i dobrą opinię oczywiście i jest w miarę blisko tego hoteliku?
A co do wieku Siwej, to 6 czy 7 czy 9, wszystko jedno, młodziutka na pewno już nie jest. Może nie jadła super żarcia przez całe życie, ale je suchą karmę, więc pewnie ją dostawała i jak przyszła, to nie była wygłodzona, nie była wcale chuda ani nie była wystraszona. Wydaje się tylko smutna, chciałaby chyba swojego człowieka a musi siedzieć sama w szopie. To znaczy nie musi, bo ma stale otwarte wejście, ale raczej mało łazi po wsi a dziś w drodze powrotnej ze spaceru wyprzedziła mnie i pobiegła sama do szopy.

Posted

KWL odpowie Ci jutro na pytania. KWL o późniejszych porach nie ma dostępu do netu.
Rozmawiał On, więc ja nie jestem aż tak wprowadzona. Miał napisać to info bo zdawało się nam, że może na czas po sterylce będzie to jakieś wyjście.

Koszt sterylki, który podałaś, nie jest wysoki przy założeniu, że za Srebrną będzie taka sama kwota.
Czy ta sterylka jest pełna (czyli inaczej kastracja)? To istotne !!!

Bardzo ładnie sunia sprawuje się na terenie, który uznała chwilowo za własny !
To naprawdę mądry psiak !

I poszukuje pilnie własnego domu na zawsze !!!!

Pomóżcie wyszukać dla niej odpowiedzialnych Ludzi !!!

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
KWL odpowie Ci jutro na pytania. KWL o późniejszych porach nie ma dostępu do netu.
Rozmawiał On, więc ja nie jestem aż tak wprowadzona. Miał napisać to info bo zdawało się nam, że może na czas po sterylce będzie to jakieś wyjście.

Koszt sterylki, który podałaś, nie jest wysoki przy założeniu, że za Srebrną będzie taka sama kwota.
Czy ta sterylka jest pełna (czyli inaczej kastracja)? To istotne !!!

Oczywiście ten DT po sterylce to byłoby dobre wyjście. O cenę zabiegu w Radości dowiem się dokładnie, liczę na zniżkę, to 250 to było ze zniżką oczywiście.
Nie wiem, jaka to sterylka, nawet nie wiedziałam, że może być niepełna! Dowiem się.

Posted

Ja jeszcze muszę z tym domkie dziś porozmawiać i wtedy zamelduje co udało mi się uzgodnić. Domek jak rozumiem jest w Warszawie. Dostałem telefon od koleżanki z Dogo która wie gdzie działamy.