Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucy okolo 14 jedzie do nowego domu - do koleżanki z pracy mojej bratowej.

Mam duże wątpliwości - co będzie, jeżeli ona jest w ciąży? Ludzie mówią o sterylce, ale nie jeżeli ona jest już w ciaży.
A pies nie mój, nie mogę stawiać sprawy na ostrzu noża...

Idziemy na nasz ostatni spacer...

Posted

Koniecznie sprawdź u weta, czy nie jest ciężarna.
Jeśli tak - to niestety proponuję sterylizację aborcyjną.
To okropne, ale mimo wszystko lepsze niż kolejne bezdomne nieszczęścia.
Nie widać po suni ciąży, więc jeśli jednak jest szczenna - to jest to początkowa faza.

Posted

Neris - przecież i tak sunia musi trafić do weterynarza na badania i szczenienia. Jeśli koszt sterylizacji jest przeszkodą - wtedy założymy skarpetę na AFN. Ewentualnie mozna wysłać priva do ARKi

Posted

Ci którzy mnie znają wiedzą że nigdy nie wydaję do adopcji niekastrowanych zwierząt. Jednak tę sukę znalazl mój brat i ubłagał mnie o jej przechowanie na kilka dni. Wyraźnie o tym pisałam w wątku.

Nie mogę mu jej nie oddać, to "przechowanie" miało charakter awaryjny, proszę czytajcie więcej niż ostatni post.

Posted

Neris,nie pisałaś wyrażnie ,że to przechowanie na chwilę, tylko prosiłaś o pomoc ,bo Ty nie masz gdzie jej przechować, a brat ,który ją znalazł tez nie moze jej zabrać.
Ale w sumie nie o to chodzi.
Można próbować pogadać z nowymi właścicielami,a może już to zrobiłaś,i może zrozumieją sens sterylki nawet aborcyjnej.Zaproponować zawsze mozna.

Posted

z ludzmi ciezko sie gada. Oni czasem zupelnie nie kumaja- sterylka? Aborcja? Ja to znam. ysle zeby pilnowac tematu a ewentualne szczeniaki zgarnac jak podrosna i domy zalatwic. Dla szczeniat nie jest trudno.

Posted

Lucy dokładnie obadana u weta - ciąży brak, brak też jajników :lol:, ona jest wysterylizowana! Jej nowi ludzie mówią, że mała wyraźnie tęskni i chcą próbować odnaleźć właścicieli.

Intensyfikujemy poszukiwanie domu - chyba ludzie, którzy swojego psa sterylizują nie wywalają go potem?

Ogłoszeń wisi dużo.

Posted

Może suczka w schroniksu byla sterylizowana, potem ją ktos wziął i sie znudził. Niestety nie zawsze pies ze schroniska trafia w dobre ręcę. Ważne że Lucy już kogoś ma..

• 6 months later...
Posted

BYłam w czwartek w schronisku w Józefowie:

To jest LUCY...

Niedawno została masakrycznie pogryziona, ledwo przeżyła. Teraz już nie jest taka ładna...
Niestety zdjecia są w komórce która mi się zepsuła więc nie jestem w stanie ich wstawić.

Lucy została odwieziona do schroniska jeszcze w marcu.
Nie wiem czy uciekła nowym właścicielom czy po prostu okłamali moją bratową i sami ją odwieźli do schronu.

Nie mogę tego przeżyć, u mnie miała tylko kojec, ale była bezpieczna i codziennie sobie biegała po ogrodzie...
Teraz ma betonowy boks

Ona się bardzo boi innych psów, tak strasznie mi jej szkoda...