Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Schroniskowa rzeczywistość - wigotny boks, zima buda, samotność. Dzień za dniem, tydzień za tygodniem, miesiąc za miesiącem, rok...- nie, mam nadzieje , że nie bedzie juz dłuzej odliczał czasu swej niedoli, że wreszcie znajdzie dom.
Właściwie dlaczego jest jeszcze w schronisku? Nie wiem. Po raz pierwszy zobaczyłam go uwiazanego do budy na długim łańcuch. Jakoś zawsze umiał się z niego uwolnić. Leżał dumny w słońcu manifestując swoja niezależność. Potem przeniesino go do boksu. Piekny, miły, lubiacy ludzi duzych i małych tak bardzo, ze zatraca swą godność, błagając obojetnie przechodzących koło niego, wyciagnietymi łapami o odrobine zainteresowania. Wydaje sie wtedy, że oszleje z rozpaczy - a on trwa i czeka, ciągle ma nadzieje choć łąpy w stawach puchną od chłodu i wilgoci.

Tel. do schroniska: 692 659 026 do p.Rafała
692 005 758 do p.Małgosi
668 432 419 do p.Zyty
lub tinyzoo@wp.pl

Batman na:

alegratka
giełda.bai
adopcje.org
aleokazja
pies.pl
adopcja psa
etablica
szczecin webas

i jeszcze:
pineska
eoferty
ogłoszenia tsdj
hodowle eu
kupiepsa
pajeczyna
gumtree

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luka jak spojrzałam na pierwszą fotkę to pomyślałam, że założyłaś watek Murzynowi - ten psiak bardzo jest do niego podobny - no przynajmniej dla mnie to uderzające podobieństwo :cool3:
A jego zdjęć nie posiadam :shake:
Żadnych zdjęć azorkowców nie posiadam - może Asiamm a jego zdjęcia.

Posted

ten pies to towarzysz Pestki. Dwa czarne w jednym ciemnym boksie, oboje wystawiaja łapy przez kraty. Pestka, która jest cieniutka, wystaje do polowy poza boks i relacjionuje czarnemu co sie dzieje na zewnątrz. Ten wiekszy - skacze dookoła niej próbując coś zobaczyć. I oboje skowyczą rozpaczliwie.

Posted

luka1 napisał(a):
widziałam go wczoraj, jest wystraszony, załamany czy zrezygnowany - taki smutny , opuszczony - STRASZNE

Dobij mnie jeszcze :placz:

Posted

Ciotka Ty mi pisz ogłoszenia do wyborczej na dzisiaj żebym wysłała, ja już sie nie łapie ile My mamy tych wątków i jakie psiaki :cool3:

Posted

luka1 napisał(a):
ten pies nie może długo siedziec w boksie, trzeba mu domu. Juz raz miał chore stawy. Teraz jest troche lepiej, ale ...

Ale znowu może się pogorszyć a przy takiej pogodzie to bardzo możliwe, ze znowu się nawróci choroba :-(