luka1 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Schroniskowa rzeczywistość - wigotny boks, zima buda, samotność. Dzień za dniem, tydzień za tygodniem, miesiąc za miesiącem, rok...- nie, mam nadzieje , że nie bedzie juz dłuzej odliczał czasu swej niedoli, że wreszcie znajdzie dom. Właściwie dlaczego jest jeszcze w schronisku? Nie wiem. Po raz pierwszy zobaczyłam go uwiazanego do budy na długim łańcuch. Jakoś zawsze umiał się z niego uwolnić. Leżał dumny w słońcu manifestując swoja niezależność. Potem przeniesino go do boksu. Piekny, miły, lubiacy ludzi duzych i małych tak bardzo, ze zatraca swą godność, błagając obojetnie przechodzących koło niego, wyciagnietymi łapami o odrobine zainteresowania. Wydaje sie wtedy, że oszleje z rozpaczy - a on trwa i czeka, ciągle ma nadzieje choć łąpy w stawach puchną od chłodu i wilgoci. Tel. do schroniska: 692 659 026 do p.Rafała 692 005 758 do p.Małgosi 668 432 419 do p.Zyty lub tinyzoo@wp.pl Batman na: alegratka giełda.bai adopcje.org aleokazja pies.pl adopcja psa etablica szczecin webas i jeszcze: pineska eoferty ogłoszenia tsdj hodowle eu kupiepsa pajeczyna gumtree Quote
Ziutka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Luka jak spojrzałam na pierwszą fotkę to pomyślałam, że założyłaś watek Murzynowi - ten psiak bardzo jest do niego podobny - no przynajmniej dla mnie to uderzające podobieństwo :cool3: A jego zdjęć nie posiadam :shake: Żadnych zdjęć azorkowców nie posiadam - może Asiamm a jego zdjęcia. Quote
luka1 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 ten pies to towarzysz Pestki. Dwa czarne w jednym ciemnym boksie, oboje wystawiaja łapy przez kraty. Pestka, która jest cieniutka, wystaje do polowy poza boks i relacjionuje czarnemu co sie dzieje na zewnątrz. Ten wiekszy - skacze dookoła niej próbując coś zobaczyć. I oboje skowyczą rozpaczliwie. Quote
Skibka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Oby domek znalazł się jak najprędzej! Trzymam kciuki za psiaka :kciuki: Quote
luka1 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 czarny boks, czarny pies :shake: czarna rzeczywistość Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 może by go jakoś nazwać - byle nie Misio :eviltong: Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 http://www.allegro.pl/item323284852_czarny_troche_lablador.html może allegro coś pomoże? Quote
asiamm Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 hooooooooooop nikt oprócz założycielki wątku do czarnulka nie zagląda :shake: Quote
Szyszka Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Pestka jedzie do domu, błagamy on nie może zostać sam bez swojej przyjaciółki...:shake: Quote
luka1 Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 długo nie bedzie sam - codziennie przybywa po kilka psiaków coś mu dołożą :evil_lol: Quote
luka1 Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 widziałam go wczoraj, jest wystraszony, załamany czy zrezygnowany - taki smutny , opuszczony - STRASZNE Quote
Ziutka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 luka1 napisał(a):widziałam go wczoraj, jest wystraszony, załamany czy zrezygnowany - taki smutny , opuszczony - STRASZNE Dobij mnie jeszcze :placz: Quote
luka1 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Ma znowu swoją Pesteczkę i bardzo sie cieszy. Quote
luka1 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Przypominam psiaka - te oczy nie kłamią ani nie udają one są takie smutne na prawdę Quote
asiamm Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 luka1 napisał(a):może by go jakoś nazwać - byle nie Misio :eviltong: może Batman :cool3: Quote
luka1 Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 Może być Batman, byle ze stawami było ok. Quote
luka1 Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 no śliczny - ale to zasługa urody Batmana :evil_lol: dziekuje Quote
Ziutka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ciotka Ty mi pisz ogłoszenia do wyborczej na dzisiaj żebym wysłała, ja już sie nie łapie ile My mamy tych wątków i jakie psiaki :cool3: Quote
Ziutka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Chciałam coś napisać...ale nie wiem co :cool1: Quote
Ziutka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 luka1 napisał(a):ten pies nie może długo siedziec w boksie, trzeba mu domu. Juz raz miał chore stawy. Teraz jest troche lepiej, ale ... Ale znowu może się pogorszyć a przy takiej pogodzie to bardzo możliwe, ze znowu się nawróci choroba :-( Quote
Ziutka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 luka1 napisał(a):trzeba zrobić lepsze fotki. Myślę, że jutrzejszy dzień jest świetny aby to uczynić :eviltong: Quote
Recommended Posts