McDzik Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 O.. a znajomi normalnie z psem jechali bez sprawdzania niczego.. Quote
McDzik Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 jest gdzieś jakas stronka gdzie można wziąść adres/nr tel do oddziału głównego Ukrainy? Quote
Coffee&Nera Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Moj ojciec chcialby sie dowiedziec cos wiecej- chcemy sie bardziej przygotowac na te wystawe... i czy chodzi tutaj o samą wystawe czy o przekraczanie granicy w Medyce czy gdziestam Quote
McDzik Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Już mi napisali gdzieindziej, że chodzi o granice. Quote
zefirr Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Czy ma ktoś namiary na jakiś pensjonat we Lwowie? Quote
simbik Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Już pojawiło się trochę informacji: 09.08 Lwów CACIB http://www.uku.com.ua/shows_champ/zayav_listy/lvov_cacib_09_rus.doc 10.08 Lwów CAC http://www.uku.com.ua/shows_champ/zayav_listy/lvov_10_08.doc Quote
Dropka Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 czy jest jakaś szansa na wspólny wyjazd?:razz: Quote
Coffee&Nera Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Też wlasnie myslalam o jakims polskim busie... ale jaka ten bus musialby trase przebyc ;) Jak tutaj widze piszesz ze z Gdanska to przez pół polski by przejechal :D Quote
Dropka Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 spokojnie moge dojechac w dowolne miejsce,tylko nie chciałabym jechac do Lwowa sama wiec myślę o busiku zawsze to bezpieczniej,raźniej i przyjemniej Quote
Wiesia756 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Moze i ja by pomyslala o jakims busiku z Trojmiasta:razz: Tylko wynajac na Ukraine sam samochod bedzie trudno Quote
Dropka Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 myśl,myśl,najlepiej busik z kierowcą który juz tam był ;o) pozdrawiam Quote
Coffee&Nera Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Zalezy gdzie chcecie jechac, do Lwowa akurat nietrudno, no juz gorzej by bylo z innymi wystawami Ukrainskimi, Chmielnicki czy stolica Kijów juz sprawiaja kłopoty polskim kierowcom nieraz ;) Jak cos to dajcie znac kto z Polakow bedzie jechal na jakakolwiek Ukrainska wystawe ;) Quote
Marchewkowy Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 też się zastanawiam nad lwowem..ale odstraszyliście mnie tymi korkami 7 godzinnymi. hmmm i co organizujecie coś grupowego? jakiś bus czy coś w tym stylu? Quote
McDzik Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Nera- napisał(a):Zalezy gdzie chcecie jechac, do Lwowa akurat nietrudno, no juz gorzej by bylo z innymi wystawami Ukrainskimi, Chmielnicki czy stolica Kijów juz sprawiaja kłopoty polskim kierowcom nieraz ;) Jak cos to dajcie znac kto z Polakow bedzie jechal na jakakolwiek Ukrainska wystawe ;) No tak ale wiesz to z Twojmiasta :) a nie to co u nas, gdzie sie nie rozejrzec busy na Ukraine :) W Przemyslu jest specjalne biuro turystyczne, ktore z nimi wspolpracuje, bo do Medyki tam jest jak rzut beretem i co chwile są jakies wycieczki, raz nawet bylam z nimi na 2 dni do Lwowa (choć planowo wycieczka miala byc jednodniowa - ach ta granica ..) Quote
Daniel ED Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Marchewkowy napisał(a):też się zastanawiam nad lwowem..ale odstraszyliście mnie tymi korkami 7 godzinnymi. hmmm i co organizujecie coś grupowego? jakiś bus czy coś w tym stylu? Witam,ja też się zastanawiam i chyba się wybiorę swoim busikiem. W grudniu ub.roku byłem w Mołdawii,jechałem przez UA. Na granicach w porządku,za kilka "e"wszystko się załatwi. Granicę przekraczałem w Rava Ruska niedaleko Tomaszowa Lubelskiego. Nie trzeba było żadnych badań na przeciwciała!!!!Rozmawiałem o tym z celnikiem-kierownikiem.Warunek:zwierzę ma paszport UE. W końcu wracamy do domu,zresztą bardzo mili celnicy,nawet nie czepiali się o nadbagarz papierosów.(o kilka wagonów)-:) Z celnikami UA wszystko da się załatwić,nawet ominięcie kolejki.....;) Trzeba wiedzieć co i jak gadać,miło i uprzejmie...:diabloti: Będę miał miejsce w busiku jak ktoś będzie chętny to proszę o PW. Dogadamy się. A dla tych co nie jadą swoim autem:najlepiej sporządzić sobie w 2 językach(PL i RUS)na jednej stronie pozwolenie od właściciela,z tym do notariusza,pieczątka i po kłopocie.Żadnych tłumaczeń nie potrzeba,jakby co to mam gotowy wzór,mogę wysłać na maila.Sam tak załatwiałem.:lol: Quote
Katarzyna Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 My jedziemy z RZESZOWA i mamy miejsce w aucie (Mercedes VITO). W bagazniku mamy berneńczyka (1 rok), może jechać z lagodna, niecieczkujaca suka, lub samcem w transporterze :smile: Na tylne siedzenie miesci sie maly transporter i 2 osoby. Quote
Codik&Toffik Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Daniel ED napisał(a): Nie trzeba było żadnych badań na przeciwciała!!!!Rozmawiałem o tym z celnikiem-kierownikiem.Warunek:zwierzę ma paszport UE. Ja jadąc do Kijowa pokazywałem tylko paszporty, ale celnik ostrzegał, że jak będę wracał to będę miał kontrole badań na przeciwciała. Jak się jedzie do Ukrainy to looz, ale jak się wraca to sprawdzają ;) Quote
Frytela Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Marchewkowy napisał(a):też się zastanawiam nad lwowem..ale odstraszyliście mnie tymi korkami 7 godzinnymi. hmmm i co organizujecie coś grupowego? jakiś bus czy coś w tym stylu? 7 godzinne?? jechalam dwa razy co prawda inne przejscie ale max 1 godzine stalismy ze wszystkimi papierkowymi sprawami ;) Quote
zanetta Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 a ja raz stalam 10 h :angryy: Medyka w sierpniu Quote
simbik Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Ja dziś w Medyce stałam godzinę w części ukraińskiej i 2 w polskiej (ale tylko dlatego że była zmiana celników i zrobiła się kolejka, bo sama odprawa (nie mieliśmy nic do oclenia) trwała 15 min). O przeciwciała nie pytali ale i tak miałam wbity wynik w paszporcie więc trudno powiedzieć. Natomiast rok temu na tym przejściu stałam 10 godzin. Quote
Dropka Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 czy ktoś ma już moze info o obsadzie sędziowskiej? Quote
Daniel ED Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Dropka napisał(a):czy ktoś ma już moze info o obsadzie sędziowskiej? Quote
Daniel ED Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 *азбивка по рингам львов 10.08.08 года чемпионаты и спецвыставки.начало в 10утра. *инг №1.баклушин г. пудель. *инг №2 миклош левенте мексиканская голая, перуанская голая *инг №6 кати *адванська китайская хохлатая *инг №8 *ва долинська немецкий боксер *инг № 9 лада павликовская сенбернар, ньюфаундленд, ланзир. сас!в. *инг №1. г. баклушин вся 5-я группа (кроме голых),6-я, 7-я, йорки. *инг №2. миклош левенте 4-я группа, ризеншнауцер, миттельшнауцер, вся 10-я группа. *инг №3 шаркази дюпа 9-я группа (кроме мальтезе, бишоны, чихуа д/ш, г/ш,коттон де туа) *инг № 4 пап васил ласло 2-я группа (кроме всехшнауцеров, *чт, доберманов, ка-де-бо, бордосских догов) *инг №5 кораш андраш 10я группа, 3-я типа буль, 8-я. *инг №6 погодина виктория *чт,цвергшнауцер, доберман, бордосский дог, ка-де-бо *инг №7 доминикан шалата ко, сао с 10 утра с 12.оо. татьяна шиян мексиканская голая *инг№8 кати *адванська3-я группа (кроме типа буль и йорков) 9-я, все те, что не судит шаркози лупа. сас. *инг №1. баклушин георгий вся 2-я группа , кроме сао, ко, бордосского дога. французский будьдог,мексиканская голая. *инг №2 миклош левенте 1-я группа, 5-я группа(кроме голых), 6-я, 7-я группы *инг №3 шаркази лупа китайская хохлатая, мальтезе, пудель, бишоны(все), болонез, коттон де туа, чихуа все. *инг №4 поп васил ласло доберманы, ка-де-бо, сао, ко, бордосский дог *инг №5 кораш андраш 10-я группа, 4-я, 3-я (кроме йорков) *инг №6 кати *адванська йркширский терье, пудель. *инг №7 шиян татьяна 9-я группа (кроме тез кого судит шаркози луппа и фр. бульдога. список по породам и судьям предварительный, выставленный на 7 дней для ознакомления и учитывания ваших замечаний и наших ошибок.просим внимательно ознакомиться и написать свои пожелания. по мере возможности готовы пойти всем участникам навстречу. вниманию владельцев голых5-ой группы. вынуждена поставить вам на сас баклушина, потому что нет три судьи на 5-ю группу. сас!в и чемпионат вроде нормально по вашей породе разбила Quote
Recommended Posts