Bardotka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 quadrupedium napisał(a):Ale za to polska strona wpisywała wszystkie psy do jakiegoś rejestru. Eeeeeeeeee, jak to - o co chodzi???? Quote
olaglowka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='Daniel ED']Gratuluję Hodowcy i Właścicielom:cool1: Pozdrowienia dla Polskich wystawców we Lwowie:loveu: Ola,Diana ,Andrzej -dzięki za wspaniałe towarzystwo i jeszcze raz gratuluję sukcesów;) My też daliśmy czadu:mad: Daniel Ty tu lepiej sie pochwal sukcesami :mad::mad::mad: Raz jeszcze gratulacje tak pieknych wynikow. Ja również dziękuje za wspaniałe towarzystwo :loveu: Podróż z Wami na wystawe to czysta przyjemność ;) Pzdr Ola Quote
Elitesse Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Daniel to skromny facet jest :eviltong: a pozaty to juz nudno wciaz opowiadac o sukcesach :lol: Quote
Frytela Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Bardotka napisał(a):Eeeeeeeeee, jak to - o co chodzi???? Jakis tam rejestr prowadza i wszystkie psy wprowadzali. szczepienia, nr tatuazu lub chipu itp. weterynarza, wszystko chcieli normalnie, mnie z pol godziny trzymali, bo nie mogl wpisac nr chipu, to w koncu geniusz wpisal tatuaz :evil_lol::evil_lol: xD Elitesse czy jechalas taki sporym busem białym? no to was mijałam kilkanascie razy z czarnym niskopodwoziowym psem ;) Quote
AnkaW Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 A mój grzywulec Karat :loveu: CACIB - dosk 1, CAC, CACIB, BOB CAC - dosk 1, cac, BOB i BOG 2 championat gołych - dosk 1, cac Starsznie się cieszę z osiągnieć mojego młodzika :multi::multi: Quote
Frytela Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 AnkaW napisał(a):A mój grzywulec Karat :loveu: CACIB - dosk 1, CAC, CACIB, BOB CAC - dosk 1, cac, BOB i BOG 2 championat gołych - dosk 1, cac Starsznie się cieszę z osiągnieć mojego młodzika :multi::multi: Gratki dla pięknego młodzieńca :multi::multi::multi: Miło było się z Wami spotkać ;) Quote
quadrupedium Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Każdy pies po stronie polskiej był wprowadzony do rejestru, który zawiera następujące informacje: - imię i nazwisko właściciela - Pesel - adres zamieszkania - nazwa psa - chip/tatuaż - rasa - płeć - data urodzenia - data szczepienia na wściekliznę - imię i nazwisko weterynarza, który szczepił psa na wściekliznę - adres weterynarza - nr weterynarza wydruk 2 sztuk karty rejestracyjnej, podstemplowanie jej w innym budynku i sprawdzenie chipa lub tatuażu u zwierzaka. jeden egzemplarz zostaje na granicy drugi dostaje właściciel psa (może się przydać przy następnym przekraczaniu granicy na wschód). :angryy: Nie wiem po co jest w takim razie baza zachipowanych zwierząt!!! Tam powinny być wszystkie te informacje zawarte!!! Jeszcze po stronie ukraińskiej celnicy (kiedy zobaczyli psiaki) chcieli pieczątek??? od granicznego weta. Natomiast pan z kontroli weterynaryjnej ukraińskiej usilnie chciał wystawić świadectwo zdrowia zwierząt na 25 pln :mad:. Nam udało się bez tego "elementu podróży" przekroczyć granicę, ale znajoma zapłaciła mu za "pieczątkę" 2 USD :crazyeye:. Przekroczenie granicy zajęło nam 4-5 godzin!!! Polscy celnicy stwierdzili, że to bardzo krótko:razz:. Standard to 8 - 15 godzin niezależnie czy są zwierzęta czy też nie. W kolejce jeszcze po stronie ukraińskiej panuje wolna amerykanka. Ukraińcy wpychają się, obijają nawzajem sobie auta, itd. ... Quote
AnkaW Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='Frytela']Gratki dla pięknego młodzieńca :multi::multi::multi: Miło było się z Wami spotkać ;) Dzięki, szkoda że spóźniliście się na ocenę w pierwszym dniu :-( Na granicy to był horror, w drodze powrotnej chcieli nasz samochód wziąźć na kanał, na szczęście udało się ubłagać celnika. Wet na Ukrainie tylko poprzybijał pieczątki na małych karteczkach /nic nie dostał/ a Polacy to nie wiem, bo koleżanka poszła z paszportami psów i dość szybko wróciła. I przede wszystkim wielkie gratulacje dla właścicieli i hodowców polskich psiaków Quote
Coffee&Nera Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 AnkaW napisał(a):A mój grzywulec Karat :loveu: CACIB - dosk 1, CAC, CACIB, BOB CAC - dosk 1, cac, BOB i BOG 2 championat gołych - dosk 1, cac Starsznie się cieszę z osiągnieć mojego młodzika :multi::multi: Gratki wielkie :multi::multi::multi: Quote
Frytela Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='AnkaW']Dzięki, szkoda że spóźniliście się na ocenę w pierwszym dniu :-( Na granicy to był horror, w drodze powrotnej chcieli nasz samochód wziąźć na kanał, na szczęście udało się ubłagać celnika. Wet na Ukrainie tylko poprzybijał pieczątki na małych karteczkach /nic nie dostał/ a Polacy to nie wiem, bo koleżanka poszła z paszportami psów i dość szybko wróciła. I przede wszystkim wielkie gratulacje dla właścicieli i hodowców polskich psiaków Jak my jechalismy i poszlismy do weta to on: "No i standardowa opłata dla weterynarza" - 20 hrywien ;) [quote name='quadrupedium'] :angryy: Nie wiem po co jest w takim razie baza zachipowanych zwierząt!!! Tam powinny być wszystkie te informacje zawarte!!! Jeszcze po stronie ukraińskiej celnicy (kiedy zobaczyli psiaki) chcieli pieczątek??? od granicznego weta. Natomiast pan z kontroli weterynaryjnej ukraińskiej usilnie chciał wystawić świadectwo zdrowia zwierząt na 25 pln :mad:. Nam udało się bez tego "elementu podróży" przekroczyć granicę, ale znajoma zapłaciła mu za "pieczątkę" 2 USD :crazyeye:. Przekroczenie granicy zajęło nam 4-5 godzin!!! Polscy celnicy stwierdzili, że to bardzo krótko:razz:. Standard to 8 - 15 godzin niezależnie czy są zwierzęta czy też nie. W kolejce jeszcze po stronie ukraińskiej panuje wolna amerykanka. Ukraińcy wpychają się, obijają nawzajem sobie auta, itd. ... My przez tą granice nie zdazylismy na Cacibówkę... w tamtą strone stalismy dobre 4-5 godzin... jak wracalismy to chyba tez kolo 4 sie zeszlo + dodawanie psa do tego rejstru Quote
Dorota_Fiszer Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 My przez czysty przypadek polecielismy przez Dorohusk w pierwsza strone.Granica zajela nam godzine,wet wzial 35 hrywien.Jedyny problem jaki mielismy to brak notarialnego potwierdzenia,ze samochod moze prowadzic inna osoba (auto jest na firme).mielismy tylko takie wystawione przez firme.Celnik chcial nas zawrocic,ale widzac jak gadamy z innym puscil nas.Oczywiscie kazdy musial obejrzec psy ;-) Droga powrotna bez problemow,okolo 1,5 godziny bez zadnych oplat.Polacy chcieli sprwdzac chipy i wpisywac dane do komputera,ale po kilku probach nieudanych sie poddali i wpisali tylko jednego ;-) Przywiezlismy dwa championaty i bdb dla mlodego ;-) Zmienili nam sedziego i nawet doszlo kilka psow po terminie ;-) Ktore wygraly zreszta ;-) A zapomnialam dodac,ze wracalismy przez Hrebenne. Quote
Daniel ED Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Elitesse napisał(a):Daniel to skromny facet jest :eviltong: a pozaty to juz nudno wciaz opowiadac o sukcesach :lol: Akurat dzisiaj mi sie zechciało gadać o moich sukcesach,tak więc: (cacib) Non-Stop Strongman Eskimoski Domek-v1,jrcac,best jr,reserve BIS JR:eviltong: Togo de Ciukci-v1,cac,cacib,bob,bog,IIIBIS:loveu: Best Girl for You Eskimiski Domek-cac,cacib;) Happy Hilary Eskimoski Domek-v1,cac,r.cacib (cac) Non-Stop Strongman Eskimoski Domnek-Jr.cac,best jr,I(!!!!)BIS JUNIOR;) Togo de Ciukci-cac ,bos,bob,BOG,III BIS:cool1: Best Girl for You Eskimoski Domek-cac Happy Hilary Eskimoski Domek-v2(konkurencja dopisała-całkiem przyzwoita:mad:) Co wy na to?:cool1: Quote
quadrupedium Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 To ja tez się pochwalę LORD BEETLE Quadrupedium został Championem Ukrainy LADY JASMINE Quadrupedium otrzymała tytuł Championa Ukrainy i Grand Championa Ukrainy, pierwszego dnia CAC i res. CACIB, drugiego CAC, NSwR, BOB, BOG 3. Quote
olaglowka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Daniel ED napisał(a):Akurat dzisiaj mi sie zechciało gadać o moich sukcesach,tak więc: I dobrze, bo jest się czym chwalić :eviltong: Gratulacje dla Wszystkich dogomaniaków z Lwowa. A my: Lisa De La Vega Raciborski Puch FCI - Champion ukrainy + Grand Champion Ukrainy, Megi Raciborski Puch FCI - Chammpion Ukrainy + Grand Champion Ukrainy + 3 razy BOB (mieliśmy specjalistyczna wystawe pudli) My na granicy spowrotem stalismy bodajze 8 godzin. Quote
Bardotka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Noooo, gratki dla wszystkich :):multi: Cuś te Wasze opowieści doprowadzają mnie do przekonania, ze warto sie tam wybierac duużżżżo wcześniej coby granica nie namieszała w planach wystawowych ;):mad: Quote
AnkaW Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Znalazłam /podkradłam :cool3:/ takie fotki z finałów na cac-u Quote
Wiesia756 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 No to ja powiem ze w tamta strone na granicy nie zauwazyli ze mamy psy a mysmy sie wcale nie przyznali:razz: Poszlo sprawnie okolo 2 godzin W drodze powrotnej przed pierwszym szlabanem nie bylo wogole kolejki wjechalismy "z biegu" ale dalej juz bylo gorzej - trafilismy na zmiane i wraz z wpisywaniem psow do rejestru zajelo nam to 3 godziny. Nie ludzmy sie ze raz wpisany pies za drugim razem wjedzie bez problemu, wystarczy ze zmieni sie data szczepienia na wscieklizne i cala operacje trza powtorzyc od nowa. My bylismy w dwa rhodesiany z czego jeden przechodzil przez to przejscie (Rawa Ruska) pol roku temu i wcale niczego mu to nie ulatwilo. Generalnie system nie dziala , mikroczip nie "wchodzi" w system data tatuazu wyskanuje jako data przekroczenia granicy i celnik wszystko recznie poprawial:lol: A w dodatku jak dochodzi do wyboru rasy to pojawia sie kolejny problem- oczywsice rhodesianow nie bylo i celnik pyta sie mnie " co Pani wybiera" ratlerek czy rotwailer- i tak moja rhodesianka zostala rotweilerka:evil_lol: Co do wystawy to oczywiscie zmiana sedziego, dodanie psow ktorych nie bylo w internetowym katalogu- czyli norma. Przestrzegam przed sedzia Baklushinem z Rosji - niemily, krzykliwy, arogancki. Krzyczal na wystawcow i swoich asystentow. Dwa psy dostaly Bob-a, ogolnie totalny balagan Quote
Florka_xyz Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 AnkaW; [URL="http://www.fotosik.pl" napisał(a):[IMG" rel="external nofollow noopener">http://images34.fotosik.pl/343/12abe60da63a8b47.jpg No na tym zdj Daniel zrobil rewelacyjna minke :cool3: GRATULACJE OGROMNE dla Eskimoskiego Domku, Oli i reszty dzielnie walczacych :multi::multi::multi: Quote
olaglowka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 A ja tego Pana ze zdjecia znam :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Frytela Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='AnkaW']Znalazłam /podkradłam :cool3:/ takie fotki z finałów na cac-u http://images32.fotosik.pl/342/23df165f42bbfa90.jpg http://images34.fotosik.pl/343/23e107697fa5ed07.jpg Whippecik z naszego sąsiedniego miasta :] Daniel - Super sukcesy, GRATULUJE! ;) Quote
króliczek Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 My również mamy się czym pochwalić:loveu: Moje shar pei'e we Lwowie: CACIB Lukrecia Borgia Claronine Torwan -Cac,Cacib-Champion Ukrainy,Ukończony INTERCHAMPION:multi: Bellshow Tabasko Torven-CAC,CACIB,BOB-Champion Ukrainy CAC Bellshow Tabasko torven-CAC,BOB ,IV BOG -GRAND CHAMPION UKRAINY:lol: Lukrecia na tej wystawie nie była pokazywana.Widocznie ukraiński klimat jej nie służy,bo bidulka bardzo żle się czuła.Stwierdziłam,że męczyć zwierzaka za wszelką cenę nie ma co,z czego konkurencja oczywiście bardzo się ucieszyła.Cieszyła się do czasu:p.Wszystkie suki otrzymały ocenę bardzo dobrą:cool1:,więc nieobecność Lukreci na niewiele im się zdała.Ukraińskie czary zatem niewiele pomogły:diabloti: Quote
Frytela Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='króliczek']My również mamy się czym pochwalić:loveu: Moje shar pei'e we Lwowie: CACIB Lukrecia Borgia Claronine Torwan -Cac,Cacib-Champion Ukrainy,Ukończony INTERCHAMPION:multi: Bellshow Tabasko Torven-CAC,CACIB,BOB-Champion Ukrainy CAC Bellshow Tabasko torven-CAC,BOB ,IV BOG -GRAND CHAMPION UKRAINY:lol: Lukrecia na tej wystawie nie była pokazywana.Widocznie ukraiński klimat jej nie służy,bo bidulka bardzo żle się czuła.Stwierdziłam,że męczyć zwierzaka za wszelką cenę nie ma co,z czego konkurencja oczywiście bardzo się ucieszyła.Cieszyła się do czasu:p.Wszystkie suki otrzymały ocenę bardzo dobrą:cool1:,więc nieobecność Lukreci na niewiele im się zdała.Ukraińskie czary zatem niewiele pomogły:diabloti: Wielkie gratulacje !!:multi::multi: Quote
PANGEA Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Mam ogromną prośbę Czy ktoś mógłby mi podać jaki nr katalogowy miał Dog Niemiecki pręgowany ECCE IRERUM Pangea na tej wystawie dwa lata temu w 2006r!!!!!!! oraz kto wtedy sędziował dogi.... nazwisko sędziny. Będe bradzo, ogromnie wdzięczna. gubiłam swój katalog :-( a potrzebuje te dane do wniosku o interka ;) Quote
afrodyta* Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Frytela napisał(a): Elitesse czy jechalas taki sporym busem białym? no to was mijałam kilkanascie razy z czarnym niskopodwoziowym psem ;) Hmmm, jeśli to był biały bus z żółtymi napisami (nazwą przewoźnika) z boku to był bus z ekipą z Lublina:multi: Zwany inaczej wesołym busikem :cool3: Quote
Recommended Posts