Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klub Need4Speed serdecznie zaprasza na:

Obóz Agility dla początkujących i srednio-zaawansowanych

Data: 03.07 – 11.07.2008

Miejsce: Stefanówka/Piaski koło Lublina (możliwość odbioru autem z dworca PKP w Lublinie)

Zakwaterowanie: pod własnym namiotem, dostęp do bieżącej wody 24h, dostęp do łazienki i kuchni, możliwość zrobienia prania

Maxymalnie 20 osób podzielonych na 3 grupy (początkujący, sredniozaawansowani, szczeniaczkowo)

Wyżywienie: śniadanie, obiadokolacja

Cena: 500zl

Prowadzący: Ewa Lukasik, Iwona Golab, gościnnie Ela Urbanska

03.07 – przyjazd około południa, wieczorem przy ognisku – teoria – podstawy pracy z psem + zasady treningu
04.07 – rano – podział na grupy, trening
05-10.07 – treningi
11.07 – zawody obozowe + zakończenie

Przykładowy podział dnia:

7.00 - pobudka
7.30 - 9.00 - trening sredniozaawansowani
9.00 - śniadanie
10.00 - 10.45 - trening szczeniaki
11.00 - 12.30 - trening początkujący
13.00 - 15.30 - przerwa
15.30 - 17.00 - trening sredniozaawansowani
17.00 - 18.30 - trening początkujący
18.30 - 19.30 - trening szczeniaki
20.00 - obiadokolacja
23.00 - cisza nocna

Każdego dnia zajęcia teoretyczne, przykładowe tematy:
- podstawy treningu z psem, motywacja,
jak stworzyć dobry team przewodnik + pies
- agility & kliker
- cs’y czyli calming signals
- różne sposoby uczenia stref i slalomu
- planowanie treningów
- tricki i sztuczki przygotowujące psa do agility
- rozwijanie świadomości ciała u psa
- prawidłowa rozgrzewka, streching i cooling down po treningu
- kontuzje: jak rozpoznać i jak zapobiegać
- agility bez przeszkód, czyli co można ćwiczyć bez toru
- praca ze szczeniakiem

Dla chętnych, w przerwach – FRISBEE ;-)

Przyjmowanie zapisów od 01.03.2008
Zadatek 250zl do wpłacenia najpóźniej do 15 kwietnia. W razie rezygnacji zadatek nie zostanie zwrócony.
Reszta kwoty do wpłacenia najpóźniej do 31 maja. W przypadku rezygnacji po 31 maja oplata za obóz nie ulega zwrotowi.

Kontakt: ewabajka45@wp.pl lub 693 212221 lub 081 5848301

Wszystkie psy muszą mieć klatki, jest możliwość pożyczenia kilku klatek na miejscu. Prosimy o wcześniejszą rezerwacje!

Nie tolerujemy kolczatek na naszym obozie! Ani łańcuszków zaciskowych na treningach. Każdy uczestnik przywozi karmę dla swojego psa i spora ilość smakołyków.

Wszystkie psy muszą być odrobaczone, zaszczepione przeciwko wszystkim chorobom i zabezpieczone przeciw pchłom i kleszczom. Obowiązkowe książeczki zdrowia!

Uczestnicy muszą być ubezpieczeni.

Na terenie obozu sprzątamy po psach.

Każdy właściciel jest odpowiedzialny za zachowanie swojego psa i wyrządzone przez niego szkody.
Obowiązkowa wplata kaucji 100zl pierwszego dnia obozu. Kaucja zostanie zwrócona po zakończeniu obozu.

Dzieci i m
łodzież poniżej 18 roku życia mogą wziąć udział w obozie tylko, jeśli przedstawią pisemna zgodę rodzica lub prawnego opiekuna.

Impresje Stefanowki:

[SIZE=3] ZAPRASZAMY !!!

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NNL- Never Never Land nazwa hodowli a BC- to Border Collie :) Hodowla borderków :)
Ja chętnie wybiorę się z moją podopieczną :) Mam wpłacić zaliczkę na konto? Czy jak jest z rezerwacją?

Posted

Bedzix - Angeli chodziło o co chodzi z ubezpieczeniem :lol: (ja z zeszłym roku na obozie Fortowym miałam to ubezpieczenie z pracy rodziców, z tego, co pamiętam). Bedzix - a Ty masz jakąś nową podopieczną? Myślałam, że masz Dropsa!

My się zastanawiamy. Nex donośnym głosem woła, że chce jechać ;)

Posted

Aha :) to już wiem o co chodzi :) Mam sunię 3 miesięczną. Jest to owczarkowata mieszanka. Będzie sporym pieskiem :)

I dobrze, że chce :p Wybiega się.. Nauczy się nowych rzeczy i spędzi mile czas :)

Posted

Słuchajcie, sa jeszcze miejsca? I inna sprawa- jeśli suce wypadnie cieczka? Jeszcze coś- moja sunia nie jest najukochańszą przytulanką, ma humory- czy takie psy także mogą uczestniczyć w obozie?

Posted

No, no, jeśli są jeszcze miejsca, to chyba się zabierzemy. O ile są wolne miejsca i o ile przyjmujecie tez psy, które bywają humorzaste. ;)

Posted

Sory za ppp.
Mam pytanie odnośnie tego łańcuszka zaciskowego- łańcuszek półzaciskowy też jest zakazany? I pozwalacie psom biegac po torze w obroży/szelkach?

Posted

Caffe napisał(a):
Sory za ppp.
Mam pytanie odnośnie tego łańcuszka zaciskowego- łańcuszek półzaciskowy też jest zakazany? I pozwalacie psom biegac po torze w obroży/szelkach?

Myślę że tak :razz: Chodzi o to aby psiak miał pełen komfort na łańcuszku nawet półzaciskowym zvbytnio go nie ma :lol:
Ja mam poł zaciskowego Rogz , wiec jak do tego czasu nie bedziemy wymieniac obrozy, to bedzie trzeba kupic jakas zwykla;-)
Ale jeszcze dużżżżżżżżoooooo czasu :cool3:

Posted

FIGO_94 to namawiam namawiaj ;-) Bo niedługo miejsc zostało :lol:
My jedziemy, Klaudia&Manta Paskuda_Bandzior Kara, Julix może ;-)
Dawid ;-)
Ale bedzie dobrze, mam nadzieje ze Ewa pozwoli mi pomoziac BORDERA OPAL :D
On jest super :-)