Karola_Milka Posted May 8, 2004 Posted May 8, 2004 Moja kochana suczka po cieczce stała się bardziej agresywna w stosunku do psów. :evil: Na smyczy jest jeszcze spokojna ale jak ją spuszczę aby pobiegała to odbija jej szajba :evil: Nigdy nie wiem kiedy pogoni psa. Boję się że kiedyś któryś zrobi jej krzywdę. :( Prosze powiedzcie co robić?? Quote
nice_girl Posted May 8, 2004 Posted May 8, 2004 A ile jest juz po cieczce?Moja przejawiała taką agresję po cieczce do niektórych psów prze około 4 dni :wink: Jest bardzo prawdopodobne ,ze jak się unormują horomony to wszystko wróci do normy :wink: Quote
Karola_Milka Posted May 8, 2004 Author Posted May 8, 2004 Jest 5 dni po cieczce. Mam nadzieję że minie :fadein: Quote
Alsa Posted May 8, 2004 Posted May 8, 2004 Gaja ma już cieczkę od 3 tyg. na smyczy atakuje każdego psa, kóry przechodzi obok chyba, że jest to jakiś znajomy albo znajoma :wink: Najgorsze jest to, że unas jest tak zawsze nie tylko w czasie cieczki czy po. Co innego jak ja spuszczę wtedy bawi się z każdym, na szkoleniu powiedziano mi, że to jest skutkiem złej relacji między mną, a psem :o , że jak sunia jest na smyczy to stale się o mnie boi i uważa, że powinna mnie przed każdym psem bronić, w stosunku do obcych jest nieufna, jak ktoś wyciaga w jej kierunku rękę potrafi nawet warknąć :-? Ostatnio rozpoczełyśmy szkolenie klikerowe, za każdym..."nie rzuceniem" się na innego psa jest 'klik' i smakołyk :wink: zobaczymy czy to przyniesie jakieś skutki. Quote
nice_girl Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 Alsa Pewnie Twoja suńka uważa sie za szefa i mysli , ze musi Cię bronić A u mnie pomogło mówienie bardzo wysokim głosikiem "patrz jaki śłiczny piesiu". I jeśli dawała się ładnie obwąchać to było "dobry piesek"- czyli nagroda :wink: Quote
Marta-m Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 czekaj,czekaj,czekaj......................samo jej przejdzie :D Quote
Alsa Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 Nice girl: co do tego szefa, to raczej nie, bo jak powiem Gaja- NIE! to reakcja jest natychmiastowa, natomiast na smyczy uważa, że taka jest jej rola i już, ale TYLKO na smyczy tak atakuje inne psiaki :o no nie wiem zobaczymy :wink: Quote
nice_girl Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 Alsa Więc pewnie nie w tym problem :wink: A szkolenie na pewno Wam pomoze :wink: Quote
Recommended Posts