Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja kochana suczka po cieczce stała się bardziej agresywna w stosunku do psów. :evil: Na smyczy jest jeszcze spokojna ale jak ją spuszczę aby pobiegała to odbija jej szajba :evil: Nigdy nie wiem kiedy pogoni psa. Boję się że kiedyś któryś zrobi jej krzywdę. :( Prosze powiedzcie co robić??

Posted

A ile jest juz po cieczce?Moja przejawiała taką agresję po cieczce do niektórych psów prze około 4 dni :wink:

Jest bardzo prawdopodobne ,ze jak się unormują horomony to wszystko wróci do normy :wink:

Posted

Gaja ma już cieczkę od 3 tyg. na smyczy atakuje każdego psa, kóry przechodzi obok chyba, że jest to jakiś znajomy albo znajoma :wink: Najgorsze jest to, że unas jest tak zawsze nie tylko w czasie cieczki czy po. Co innego jak ja spuszczę wtedy bawi się z każdym, na szkoleniu powiedziano mi, że to jest skutkiem złej relacji między mną, a psem :o , że jak sunia jest na smyczy to stale się o mnie boi i uważa, że powinna mnie przed każdym psem bronić, w stosunku do obcych jest nieufna, jak ktoś wyciaga w jej kierunku rękę potrafi nawet warknąć :-?

Ostatnio rozpoczełyśmy szkolenie klikerowe, za każdym..."nie rzuceniem" się na innego psa jest 'klik' i smakołyk :wink: zobaczymy czy to przyniesie jakieś skutki.

Posted

Alsa

Pewnie Twoja suńka uważa sie za szefa i mysli , ze musi Cię bronić

A u mnie pomogło mówienie bardzo wysokim głosikiem "patrz jaki śłiczny piesiu". I jeśli dawała się ładnie obwąchać to było "dobry piesek"- czyli nagroda :wink:

Posted

Nice girl: co do tego szefa, to raczej nie, bo jak powiem Gaja- NIE! to reakcja jest natychmiastowa, natomiast na smyczy uważa, że taka jest jej rola i już, ale TYLKO na smyczy tak atakuje inne psiaki :o no nie wiem zobaczymy :wink: