Jump to content
Dogomania

AMSTAFF, AMSTAFF, AMSTAFF - Zlewka w Nowym Domu!!!

Recommended Posts

Posted

Anielica...co do młodych dziewczyn - wolałabym zeby poszła do młodej rozsądnej dziewczyny niz do młodego chłopaka! Wiesz - z Lublina jest młoda dziewczyna, która brała amstaffkę z Katowic, ze schronu i powiem ci, że ona jest super odpowiedzialną dziewczyną, poszła z sunia na szkolenie, zrobiła sterylkę - po prostu to jest to! Więc może nie skreślaj od razu, jeśli jest to osoba z okolic to może wybierz sie na wizytę, porozmawiaj z dziewczyną, z rodzina i wtedy zadecyduj!;)

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie,ja jestem z Lublina,i bardzo chętnie pomogę przy adopcji.Jeśli nie wiesz o co pytać i jak dobierać ludzi,ja służę radą-mam przecież dwie astki,w tym Nanę od Doddy.Musiałabym tylko osobiście porozmawiać z właścicielką,najlepiej poznać Zlewkę.Wtedy mogliby też dzwonić do mnie :cool1:

Posted

Ooooo, super!
Ja bardzo chętnie podzielę się z Tobą odpowiedzialnością za znalezienie domku. Nie znam astków, wiem, że nie są to pudelki miniaturki i obawiam się, że z domkiem nie trafię.
Co do tych dwóch osób, młodych dziewczyn, podstawowy zarzut mam taki, że nie uczą się ani nie pracują, a więc a) kasa, b) co będzie jeżeli coś się zmieni??

Jedna mi mówi, że jej chłopak pracuje i jej nie pozwala... No dobra, a jak się rozejdą? A jak nie spodoba mu się pies?

Druga - ta z Lublina (mam telefon), nie uczy się i nie pracuje. A jak pójdzie do pracy? Podobno rodzice mogą opiekować się suczką? No a jak nie zechcą?

Nie chodzi mi o wiek, ale o poziom samodzielności, autonomię ekonomiczną że tak powiem i stabilizację życiową...

AmKasiu, prześlij mi proszę swój numer telefonu na pw, zadzwonię do Ciebie, pogadamy, skontaktuję Cię z właścicielką. Bardzo będę wdzięczna za pomoc!

Posted

AmKasia napisał(a):
Słuchajcie,ja jestem z Lublina,i bardzo chętnie pomogę przy adopcji.Jeśli nie wiesz o co pytać i jak dobierać ludzi,ja służę radą-mam przecież dwie astki,w tym Nanę od Doddy.Musiałabym tylko osobiście porozmawiać z właścicielką,najlepiej poznać Zlewkę.Wtedy mogliby też dzwonić do mnie :cool1:

Oooo - to widzę, ze niebieskie powoli na dogo się przenosi!:lol: i super!!!:loveu:
Wymiziaj Nankę ode mnie - to była moja ulubienica:loveu::loveu:

Posted

Doddy, a czy Ty kontaktowałaś się z tym domkiem?
Rozmawiałaś z ludźmi, sensowni? Rozumiem, że to p. Ewa ma sama podjąć decyzję co do tego, komu odda sunię...

Do mnie dzisiaj dzwonił pan z Warszawy, zainteresowany Zlewką.
Rozmawiał rozsądnie, chce przyjechać i zobaczyć sunię. Dam w takim razie jego telefon właścicielce, niech porozmawia z oboma zainteresowanymi domkami.

Posted

Ci ludzie od Doddy, nie dzwonili.
Natomiast mam 2 fajne domy potencjalne - jeden z Warszawy, jeden z wybrzeża. Mam nadzieję, że Zlewka w okolicy świąt będzie już w nowym domu.

Posted

anielica napisał(a):
Ci ludzie od Doddy, nie dzwonili.
Natomiast mam 2 fajne domy potencjalne - jeden z Warszawy, jeden z wybrzeża. Mam nadzieję, że Zlewka w okolicy świąt będzie już w nowym domu.

no to mam nadzieję, że go znajdzie na swieta

Posted

No zgłaszają się osoby, dwie rodziny moim zdaniem sensowne.
Ale takie pośrednictwo mnie trochę wkurza. Bo ja przekazuję namiary na tych sensownych zainteresowanych właścicielce, a ona jakoś opieszale się bierze.
Jedna rodzina - miało być spotkanie wczoraj, ale się nie odezwali, więc teraz druga - po świętach "kiedy im będzie pasować". Inni dzwonią, ja nie bardzo wiem na czym sprawa stoi. Nie chcę podejmować decyzji za kobietę, ale trochę już mam dość. Rozumiem, że trudno jej rozstać się z sunią, ale obawiam się, że takie działania mogą spowodować, że ludzie przestaną się interesować i całą sprawę trzeba będzie powtarzać :shake:

Posted

Dzięki Andziu! I ode mnie:

[SIZE=4]Wszystkiego dobrego!
Jajka malowanego
oraz zielonej łączki,
na której zajączki pasą owce
zajadając makowce:)

Zdrowych, spokojnych, radosnych, rodzinnych
i choć odrobinę wiosennych Świąt Wielkiej Nocy.
anielica

Posted

Pani dostała namiary na dwa fajne domki, miałam pojawić się z umową adopcyjną na spotkaniu z nowymi właścicielami, ale od ponad tygodnia nie odzywa się... :roll:

• 2 weeks later...