Jump to content
Dogomania

AMSTAFF, AMSTAFF, AMSTAFF - Zlewka w Nowym Domu!!!

Recommended Posts

Posted

Anielica dla mnie 100% pewność, że sunia nie trafi do pseudohowcy jest sterylizacja.
To, że lekarz coś sobie mówi na oko mnie nie przekonuje.
Ale ja twarda co do sterylizacji jestem.

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anielica - pisałas na watku szczylka, ze ktos ze znajomych szuka psiaka - moze byś poleciła temu komuś ta sunie - jest taka słodka, mniej roboty jak ze szczylem, łagodna do ludzi, dzieci, kotów - czego jeszcze chcieć!;)

Posted

Pytałam, pytałam, ale chcą małego, żeby sobie mogli sami wychować.
Pogadam jeszcze w poniedziałek, pokażę fotkę, ale nie będę namawiać bardzo - niech każdy na własną odpowiedzialność decyduje. Chcą tylko malucha - pomogę szukać malucha... Ja tam bym wolała ją, zwłaszcza, że maluch wydaje się być silnym charakterkiem - nie tak prosto będzie go wychować :cool3:

Posted

anielica napisał(a):
Pytałam, pytałam, ale chcą małego, żeby sobie mogli sami wychować.
Pogadam jeszcze w poniedziałek, pokażę fotkę, ale nie będę namawiać bardzo - niech każdy na własną odpowiedzialność decyduje. Chcą tylko malucha - pomogę szukać malucha... Ja tam bym wolała ją, zwłaszcza, że maluch wydaje się być silnym charakterkiem - nie tak prosto będzie go wychować :cool3:

anielica - nic na siłę, ale przedstaw za i przeciw adopcji szczylka a dorosłego psa!
szczyl - sika, gryzie, niszczy, może zachorować, nie wiadomo co z niego wyrośnie, nawet jak będzie dobrze wychowywany to tez mogą byc problemy ...

dorosły - nie sika, nie niszczy, rzadziej choruje, ma już ukształtowany charakter, nad którym też można jeszcze pracowac, no i widać jak wygląda w całej okazałosci!

Posted

Dzięki!
Zgłosił się do mnie Pan w sprawie suni. Myśliwy, miał już psy, również amstaffa, umierały ze starości. Chce właśnie takiego psa, ale bezdomnego. Rozmawiałam sporo, ale, cholerka, nie jestem w stanie ocenić na ile jest to osoba dla Zlewki. Generalnie mówił dosyć sensownie, chociaż prosto - że nie można dać się psu zdominować, bać się go, ma wiedzieć gdzie jego miejsce, ale też u niego pies jest traktowany jak człowiek. Chce psa niechcianego, niefajnie myśli o tych, którzy psa swojego oddają. Niby fajnie wszystko, ale też mówił, że on o psach dużo wie, nikt go nie będzie uczył (nie do mnie, tak ogólnie). Generalnie to mam uczucia skrajne, facet daleko i jakoś tak mam przeczucie, że jest dla Zlewki za twardy. To chyba typ twardej ręki (nie mówię o biciu broń boże, ale o postawie ogólnej). I nie wiem... Ja mam jakies obawy...
Może chcecie namiary na niego, dziewczyny, skoro macie astki do oddania, może gdzieś bliżej...?
A może jakąś przedadopcyjną wizytę?
Facet mieszka koło Gdańska albo Stargardu Gdańskiego, w każdym razie gdzieś na górze, od Lublina szmat drogi...

Posted

[quote name='andzia69']Takiemu gościowi to zaproponowałabym jednak psa...dla mnie sunia to mniamuśne stworzenie i musi mieć tak fajny domek, z kanapami, łóżeczkiem:lol:

W Gdansku i Gdyni jest duzo psiaków - astów do adopcji - można podac namiary natalii aa;)

tu masz wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9549025#post9549025

Juz poprosilam o namiary do tego pana, mam w sumie Bruxa na mysli, on to taki typ Saurona i potrzebuje silnej reki... Ale najpierw chce pogadac z tym panem.

Posted

W górę sunia...
Miałam dwa kolejne telefony, ale obydwa od młodych dziewczyn.
Żadna z nich nie wydała mi się pewna na tyle, żeby oddawać jej psa :roll: