Jump to content
Dogomania

AMSTAFF, AMSTAFF, AMSTAFF - Zlewka w Nowym Domu!!!

Recommended Posts

Posted

Zostałam poproszona o pomoc w znalezieniu domu suczce rasy amstaff (bez papierów), 3 letniej. Suczka prześliczna - sami zobaczcie... Poniżej wklejam opis suni, jaki podaje ta pani. Wiem, że do tej decyzji zmusiły ją duże zmiany osobiste, ale chce zapewnić suni jak najlepszy dom.

Pani Doroto, ja pieska opisałam tak swoimi słowami. jak coś jeszcze będzie potrzeba, to oczywiście uzupełnię.
Ma 3 lata i nazywa się ZLEWKA. Uwielbia się przytulać, spragniona uczuć próbuje wejść mi na kolana i wtula się we mnie. Zazdrosna o kota, liżąc wygania go z moich kolan. Kocha swojego kotka i nie da mu zrobić krzywdy, ale gania go po całym domu. Nie lubi innych zwierząt, ale kocha ludzi, szczególnie dzieci.
Cały dzień jest w domu sama, kiedy przychodzę skacze na mnie i usiłuje polizać. Jest bardzo łagodna i wrażliwa. Siusia, kiedy bardzo się boi. Uwielbia długie spacery i zabawę. Niestety nie mam już na to czasu. Przyzwyczajona do 'pana' brakuje jej towarzystwa i zabawy z mężczyznami. Zdrowa, ale nie może mieć dzieci, nie ma cieczki i nie dopuszcza do siebie psów.
Bardzo ją kocham i tym ciężej było mi podjąć decyzję o oddaniu psa ale zmieniła się moja sytuacja osobista i mieszkaniowa.

Bardzo proszę o pomoc i radę jak sensownie szukać domu dla suni.
I ewentualną pomoc z zamieszczeniu ogłoszeń na forach "rasowych".

Widać, że sunia zadbana, kochana, przecierpliwa, towarzyska.
W życiu jednak zdarzają się i takie sytuacje, które zmuszają do trudnych decyzji... :-(

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ogłoszenia wnecie?
nie widzę namiarów. Czy to byłby kontakt do tej pani czy do Ciebie Anielico? pani może nie orientować sie w sprawach adopcyjnych...

Posted

Hmm, no właśnie... Chyba do mnie - adopcja adopcją, ale to suka rasy wiadomej, więc ja się obawiam różnych niefajnych ludzi. Dlatego zastanawiam się nad allegro, ale chyba nie ma się co zastanawiać...
Kontakt do mnie: 501-28-11-29
dkwiatko@o2.pl

Posted

Może mi ktoś wytłumaczyć to zdanie?

Zdrowa, ale nie może mieć dzieci, nie ma cieczki i nie dopuszcza do siebie psów.

Czy sunie wysterylizujecie przed adopcją? W jakim sunia jest mieście?

Posted

O to właśnie nie mogłam dopytać, a pytałam dwa razy.
Weterynarz mówił jej, że suka nie może mieć dzieci i nie będzie mogła, niektóre suki tak mają. - tak usłyszałam... Suka nigdy nie miała cieczki, mimo 3 lat. A z dopuszczaniem psów - coś mi się wydaje, że psów nie lubi... Nic więcej się nie dowiedziałam, nazwa jej schorzenia albo anomalii jest pani nieznana.

Czy w takiej sytuacji warto sterylizować???

Tak czy siak, ta sytuacja jest o tyle korzystna, że odstrasza ewentualnych hodoffców...