Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karme trzymam w plastikowym pojemniku.ktory postawilam w suchej piwnicy.

Nalezy kupowac tyle jedzenia ,zeby starczylo np.na miesiac,ale nie na pol roku.Wazne jest zawasze sprawdzenie daty waznosci karmy.

• 3 weeks later...
  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewka122 napisał(a):
A wiecie, ja chciałam kupić specjalną puszkę na karmę z Acany, ale moja mama uznała, że to można kupić taki zwykły kubeł i to wydaje mi się, że będzie taniej. Ale chyba to nie robi różnicy, czy z Acany czy zwykły, aby był szczelny prawda?

Tylko musisz zwrócić uwagę czy ten kubełek będzie przeznaczony do przechowywania żywności, bo w takim zwykłym to bym nie ryzykowała. Wydaje mi się że może być kłopot z dużym, Ja też szukam pojemnika i chyba zamówię acany jak dostane wypłate.

Posted

ciekawa kwestia.
mam pytanie czy wiadra plastikowe dodawane do karm sa przeznaczone do żywnosci, poniewaz czasami w identycznych widuje zapakowana farbe do malowania scian...
sa na nie jakies atesty?
ktos z Was o to pytał?

Posted

Na takim pojemniku, najczęściej pod spodem jest taki znaczek widelec i kieliszek to znaczy, że tworzywo jest przeznaczone do żywności. Na Acanie jest bo sprawdzałam zresztą na innych też musi być:lol:

• 3 weeks later...
Posted

A czemu zwykle pojemniki nie są dobre na karmę?
Ja mam wiadereczko nieduże po jakiś rybach w sosie i tam trzymam. Chyba nie ma problemu jak tam tez żywność trzymana była?
Ale chce coś większego kupić, bo tam się nie mieście kilo karmy...

• 1 month later...