Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jedzenie mojego psiula trzymam w dużych pudełkach hermetycznych;) Na raz nie kupuję dużo karmy (do 3 kg) bo Bursztyn i tak nie zjada jej z miski:diabloti: Więc robi jako smakołyk:evil_lol:

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnes napisał(a):
masz szanse zmiescic ;)
ale to wiadro to nie jest typowo psie rozumiem?
w psich pojemnika jet to dobre ze sa bardzo szczelne

Zgadza się, ale gość powiedział że jest szczelne.

Ale chyba nici z wiadra bo się nie odzywa...

• 3 weeks later...
Posted

Do tej pory trzymałam w worze karme. W tej chwili jak tylko dostane nowa partie karmy zaczynam przechowywac ja w wielgachnych plastikowych puszkach/kubłach z ciemenego tworzywa. Porcje natomiast na bieżacą konsumpcje bede usypywac do pojemników ze stali do przechowywania karmy :)

Za ozdobę kuchni przy okazji beda robic. Czekam tylko aż moje zamówienie dojdzie :) . Puszki produkcji Camona.

Posted

My trzymamy karmy w szafie. W tej szafie są wszystkie przedmioty mojej Miki no i gdy się ją otworzy to troszkę czuć tych karm i przysmaków, ale tak ogólnie w domu nie pachnie karmą. Ostatnio mamy też puchę na suchą karmę, ale przyznam się, że ja lubię zapach karmy:cool3:.

Posted

A my karmy trzymamy w "komórce" W workach, potem górę zwijam i zamykam dużymi klipsami - takimi specjalnymi do karm. Jeden kupiłam w Kauflandzie, a drugi dostałam przy okazji kupna karmy "Chicken Soup" ;)

• 4 months later...
Posted

dla mojej Tary kupuję zawsze wory kilku-kilkunasto-kilowe i mam do nich wielka puchę. dla małych kupuję po 1 kg i wsypuję do słoika / takiego zamykanego, ozdobnego Ikea/ i do mniejszej puszki RC:eviltong:

Posted

Witam ,kupiłam karmę -8kg ,-dostałam gratis do worka pojemnik na karmę, i tak sobie myślę czy warto przesypać karmę do mniejszych woreczków i za pomocą zgrzewarki zabezpieczyć je? jak myślicie czy wystarczy tylko je przesypać ,spiąć spinaczami i dać do pojemnika?

Posted

Lilanines napisał(a):
Witam ,kupiłam karmę -8kg ,-dostałam gratis do worka pojemnik na karmę, i tak sobie myślę czy warto przesypać karmę do mniejszych woreczków i za pomocą zgrzewarki zabezpieczyć je? jak myślicie czy wystarczy tylko je przesypać ,spiąć spinaczami i dać do pojemnika?

8kg to nie jest tak dużo, chyba wystarczy po prostu przesypać do pojemnika ;) a zależy jakie psisko jeszcze, tzn jak szybko Ci karma schodzi, bo jak to jakiś mały bąbel, że te 8kg będzie jadł przez pół roku... :eviltong:

Posted

cześć ja kupuje worek 15 kg.PURINA PRO PLAN i dostałam wielkią puszke do tej karmy jest super:multi:po bokach ma klamrt do zamykania dodam że PURINE kupuje u weta;)

Posted

Aneta79, to pewnie trochę drogo jak u weta... moze taniej by było przez net? chyba, że u Ciebie jest na odwrót ;) ja, jak u swojego kupowałam bodajże 1kg best choice, to było drożej aż 7zł niż w zookarmach czy innych sklepach internetowych... ale może to tylko moje przykre doświadczenia ;)

Posted

Ja niestety trzymam karmę w worku tak jak jest zapakowana, tylko klipsami zamykam. Chciałabym pojemnik taki np Acany, tylko nie wiem czy mi się zmieści w miejscu gdzie stoi karma.
Mógłby ktoś mi zmierzyć obwód i wysokość takiego kubła Acany?
Mam jeszcze takie pytanie, czy wiosna wtedy w takim kuble można trzymać karmę na balkonie? Czy ma to wpływa na obniżenie jakości karmy, działa żle na jakieś witaminy?

Posted

grrrond, a gdzie można otrzymać taki pojemnik BC?
A zmierzyć oczywiście możesz ;) Zależy mi na wysokości i maksymalnym obwodzie (chyba, ze jest równy ;) )

Posted

Talia, mogę Ci zmierzyć kubeł Best Choice jak potrzebujesz - albo powiem, że prawie 18kg wchodzi za jednym zamachem ;).

Co do zostawiania karmy na balkonie, to widziałam w opisach niektórych, że powinna być trzymana z dala od słońca, wiosną pewnie na nią poświeci (i chyba w temp pokojowej). Nie wiem, czy się trochę ulotni :eviltong:, czy zejdą jakieś witaminki, ale w sumie jak producent zaleca raczej z dala od światła...

Posted

Talia zmierzylam przed chwila pojemnik Eagle Pack - on jest podobny do Acany i do tego

na dole - 100 cm (obwod)
na gorze pod "uszami" z boku - 112 cm (obwod)
srednica na gorze - 37 cm - na dole nie mialam jak zmierzyc

Wchodzi 15 kg wiekszosci karm

Posted

Tak sobie właśnie teraz pomyślałam, że Eukanuba mogłaby byc dobra, bo te pojemniki sa takie inne, prawda? :razz: Przynajmniej takie różowe jajowate są w zoologicznym, do którego chodzę.