ceta Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 w takim bądź razie pójdziemy za radą i zaopatrzymy się w coś szczelniejszego- pies musi mieć wszystko co najlepsze:p,a ja dodatkowy taboret:D:d Quote
Lusia8193 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Ja trzymam w puszce na karmę, mieści się tam 3,5 kg . Resztę w mniejszą puszkę, jeśli kupujemy tylko 4 kg. A jak 15 kg to w puszki i to co zostanie stoi w worku. Quote
moniqa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Właśnie dziś odebrałam pojemnik-super sprawa :) Po pierwsze-zero zapachu. Po drugie-jakoś porządniej w pokoju, jak nie ma tego 15kg wora. A po trzecie i najważniejsze-mina mojgo psa jak przeżuciliśmy te 15kg karmy do wieeeelikiej "miski" :D Rozkosz:cool3::evil_lol: Quote
Bura Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Ja mam z Royala takie dwa pudła prostokątne w których mieści się po ok 3 kilo. Szczelne bardzo, wręcz ciężko otworzyć. Doskonałe też jako stołek albo mini drabinka jak nie dosięgam do szafy :evil_lol: Quote
jo_ann Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 ja mam teraz Acanowe wiadro-jest tak szczelne, ze za pierwszym razem przy otwieraniu go prawie pozbawilam sie paznokci, uzywalam tez noza i srubokreta.. bolalo, a ze zlosci prawie je zepsulam od razu:evil_lol: teraz juz idzie duzo latwiej:lol: Quote
Regina.F Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Agnes, świetny pomysl z ta poduszka, mam male mieszkanie i nie mam gdzie trzymac 15kg worka z karma, dlatego zawsze kupowalam male paczki. dodatkowe siedzenie zawsze sie przyda :) Quote
kwiatek82 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 A my mamy taki pojemnik :) trzymamy w nim 15 kg wór royala maxi babydog. Sprawdza sie wyśmienicie - zapach jedzonka ciagle jest zamkniety w pudle :) teraz pojemnik stoi w kuchni i Unka gdy zbliza sie pora karmienia siada obok niego lub się wspina :) Quote
moth Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 [quote name='jo_ann']ja mam teraz Acanowe wiadro-jest tak szczelne, ze za pierwszym razem przy otwieraniu go prawie pozbawilam sie paznokci, uzywalam tez noza i srubokreta.. bolalo, a ze zlosci prawie je zepsulam od razu:evil_lol: teraz juz idzie duzo latwiej:lol:[/quote] Masz plastikowy pojemnik? Biały z kolorową pokrywą? Z jednej strony bliżej "ucha" po jego lewej stronie ma podważacz. ;) Quote
Regina.F Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Ale generalnie, to myslicie, ze raz otwarta paczka, przesypana do pojemnika nie traci wartosci odzywczych, chodzi mi o to, ze powietrze tak czy inaczej dostaje się do pojemnika za kazdym razem kiedy wyjmuje karmę. Czy to raczej chodzi tylko o eliminację zapachu karmy z domu? Jak sądzicie? Quote
jo_ann Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 [quote name='moth']Masz plastikowy pojemnik? Biały z kolorową pokrywą? Z jednej strony bliżej "ucha" po jego lewej stronie ma podważacz. ;)[/quote] no taki i jest takie cos ruchome ciutek, co strzela;) ale do czego to niby sluzy?:lol: jak otwieram, to to wciskam jakby w stone samego wiaderka-ale prawde mowiac nie wiem, co to daje:evil_lol: z tym traceniem wartosci odzywczych to bez przesady ;) ale ja siegam do wiadra rzadko-podreczny pojemniczek mam w kuchni w szafce -nie znioslabym szarpania sie pokrywka codziennie :lol: Quote
moniqa Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 [quote name='jo_ann']no taki i jest takie cos ruchome ciutek, co strzela;) ale do czego to niby sluzy?:lol: jak otwieram, to to wciskam jakby w stone samego wiaderka-ale prawde mowiac nie wiem, co to daje:evil_lol: No tak jak powiedział moth służy do pomocy w otwieraniu-podnosisz do góry (a nie dociskasz do wiadra) a to ci odstrzeliwuje pokrywe, którą łatwiej ściągnąć-przynajmniej nie musisz się siłować ze śróbokretem czy poaznokciami. Ale jak ja swoją dostałam, to też przez pare minut szukałam wichajstra, który by mi pmógł w otworzeniu. Dobrze że zauważyłam, bo ja miałam zamiar siegnąc po nóz ;) :p Quote
moth Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='moniqa']No tak jak powiedział moth służy do pomocy w otwieraniu-podnosisz do góry (a nie dociskasz do wiadra) a to ci odstrzeliwuje pokrywe, Dokładnie tak to działa. :multi: PS. Jestem kobietą. ;) Quote
moniqa Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='moth'] PS. Jestem kobietą. ;)[/quote] Wezme pod uwage i zapamiętam :oops:;) Quote
jo_ann Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='moniqa']No tak jak powiedział moth służy do pomocy w otwieraniu-podnosisz do góry (a nie dociskasz do wiadra) a to ci odstrzeliwuje pokrywe, którą łatwiej ściągnąć-przynajmniej nie musisz się siłować ze śróbokretem czy poaznokciami. :p hahahaha:lol::lol::lol::lol::lol: sprobuje przy najblizszej okazji :evil_lol: Quote
Agnes Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 anetta napisał(a):Czy do 20 l. wiadra zmieści się 15 kg? powinno... ale to roznie bywa - widze to po pojemniku na 15 kg karmy. Nie kazda karma tam wejdzie, tzn nie zawsze caly worek. Chociaz ostatanio wrzucilam karme z duzymi granulkami i bez problemu, akurat a czasami mniejsze granule sie nie mieszcza - albo gdzies oszukuja z iloscia karmy:eviltong: Quote
Frytela Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 ja ostatnio kupilam 13,5 kg orijena z ryb, a gratis dostałam sliczna metalowa puszke :) Quote
zakla Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Moje malamuty maja w takim duzym pojemniku od Hillsa, 15kg wchodzi spokojnie (i seniorowe, i large breed i zwykle adulty). Suka aussie ma w puszcze royala na 3kg. Zreszta bardzo ladnej puszce ;) Quote
AngelsDream Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Baajowa karma jest dzielona zawsze na pół i to co aktualnie zjada leży w kuchni w zamkniętym pojemniku z Ikeii - spory, czarny z pokrywką :) Quote
Katica Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Regina.F napisał(a):Ale generalnie, to myslicie, ze raz otwarta paczka, przesypana do pojemnika nie traci wartosci odzywczych, chodzi mi o to, ze powietrze tak czy inaczej dostaje się do pojemnika za kazdym razem kiedy wyjmuje karmę. Czy to raczej chodzi tylko o eliminację zapachu karmy z domu? Jak sądzicie? No wietrzeje karma napewno, ale tak samo wietrzałaby stojąc w worku... a nawet może i bardziej... Musimy natomiast pamiętać, że na karmie namnażają się roztocza, i im dłużej ona stoi tym ich więcej... nie jest to coś nienaturalnego, ale Ci z nas którzy mają psy z alergiami, czy z atopią powinni zwrócić uwagę na to czy np. pies nie zaczyna się np. mocniej drapać w miarę "upływu" worka... Pozdrawiam. Quote
Alusia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ja kupiłam w promocji Royala i dostałam gratis pojemnik na 3kg karmy, kupuję 15kg karmy a po 3kg wsypuję żeby nie zawalać domu ogromnym worem:razz::lol: Quote
anetta Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Agnes napisał(a):powinno... ale to roznie bywa - widze to po pojemniku na 15 kg karmy. Nie kazda karma tam wejdzie, tzn nie zawsze caly worek. Chociaz ostatanio wrzucilam karme z duzymi granulkami i bez problemu, akurat a czasami mniejsze granule sie nie mieszcza - albo gdzies oszukuja z iloscia karmy:eviltong: Granulki Brita Adulta (małe kulki). Quote
Agnes Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 anetta napisał(a):Granulki Brita Adulta (małe kulki). masz szanse zmiescic ;) ale to wiadro to nie jest typowo psie rozumiem? w psich pojemnika jet to dobre ze sa bardzo szczelne Quote
Recommended Posts