WŁADCZYNI Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Ja mam kubełek bosha - na 3 kg karmy (mniej więcej) a że więcej nie potrzebuje to stoi sobie mały grabny kubełek. Quote
taxelina Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 15 kg kupione we wrzesniu na dwa psy (jamnik i kundelek), polowa zjedzona, a trzymamy w akiej tunie do 60 litrow :D Quote
jolai alf Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Ja sucha karmę trzymam w metalowej 15kg puszce i w mniejszej 3kg (to na użytek bieżący). Puszki można dostać czasami z karma w promocji tak dostałam tą 15kg z Pro Planem, a ta mała to po Royalu. Ale można też kupić a sklepach internetowych, gdzieś widziałam. Quote
dog_master Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Ja mam w worku w puszce Royala :P, a troszke karmy na kilka dni mam w dodatkowym sloiczku :) Ale nie kupuje za duzo, worki 500g starcza na dlugo i tak ;) Quote
Magot Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Ja 15 kg karmy trzymam w takim oto kuble Quote
Marek Kurski Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 ja uzywam pojemnika tekstylnego trixie 20kg, kupilem go w sklepie gdzie kupuje 1stchoica i dostalem mily rabacik :) . moim zdaniem najlepszy z tych ktore dotychczas mialem (rozne puszki np. od rc) poniewaz ma podwójna scianke z poliestru, jest szczelny , bardzo zgrabny (trzymam go w przedpokoju i zajmuje naprawde malo miejsca), miesci mi sie ponad 15kg karmy i w miare jej zuzywania staje sie nizszy i mniejszy, gorna czesc zamykana na zamek jest bardzo latwa w obsludze. Quote
ktrebor Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 A my kiedyś przy okazji zakupów otrzymaliśmy w bonusie metalową puszkę od Acany taką wielką na 20kg karmy, zamykana hermetycznie przy pomocy metalowej obręczy, bardzo fajna tylko oczywiście trzeba ją myć po każdym opróżnieniu. Quote
IMMNESS Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 My trzymamy karmę w plastikowych pojemnikach Acany - spokojnie mieści się 15 kg karmy. Niestety szczeniaki ostatnio mi je zdewastowały. :lol: Ostatnio szukałam czegoś większego i znalazłam - pojemnik który mieści 39 litrów - zobaczymy może zamówimy... :roll: Quote
Daga&Maks Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 ja trzymam w pojemniku na karme.Zmieści się tam tylko 5 kg ale tyle suchej karmy starcza mojemu psu na ponad miesiąc Quote
Equus Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Daga, a gdzie kupiłaś taki mały pojemnik? W jakimś sklepie internetowym? Ja szukam czegoś takiego ale są same duże na 15kg? Quote
infers Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Ja trzymam w szczelnie zamkniętym wiaderku i z dala od źródła ciepła. Quote
Daga&Maks Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Equus napisał(a):Daga, a gdzie kupiłaś taki mały pojemnik? W jakimś sklepie internetowym? Ja szukam czegoś takiego ale są same duże na 15kg? kiedyś kupiłam taki w zwykłym sklepie,gdzie były jakieś wiadra różne no i pojemniki Quote
gops Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 ja uzywam puszki na 10 kg a pozostale 5 kg trzymam w opakowaniu ;) Quote
puzzle Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 http://www.ikea.com/PIAimages/58315_PE163984_S3.jpg Chce zamowic taka torbe. Uzywa ktos moze? Jakie opinie o tym kraza? Quote
Kinia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 My mamy plastikowy pojemnik z Royala. 20kg sie mieści:) Quote
puzzle Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Kinia napisał(a):My mamy plastikowy pojemnik z Royala. 20kg sie mieści:) Tylko gdzie cos takiego dostac? Na allegro sa wiadra acany, ale dosyc drogie a te Z ikei sa tanie i z tego co widac chyba nawet dosyc duze tylko zastanawia mnie czy nie przepuszczaja zapachu i odpowiednio chronia karme Quote
Kinia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Ja dostałam od weta. Teraz gotuje ale jak jeszcze dawałam karme to naprawde dobrze sie sprawdzał. Nie przepuszczał no teraz to jest z niego fajny schowek:) Quote
Agnes Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 niedzwiadek:) napisał(a):Tylko gdzie cos takiego dostac? Na allegro sa wiadra acany, ale dosyc drogie a te Z ikei sa tanie i z tego co widac chyba nawet dosyc duze tylko zastanawia mnie czy nie przepuszczaja zapachu i odpowiednio chronia karme a jaka karme kupujesz? czesto z karma w promocji sa takie kubly - drogo u acany tzn ile? plastykowy byl w granicach chyba 25 zl ;) my mamy z eagle packa na 15 kg - i jeden i drugi sa bardzo szczelne i jak zamkne zbyt dobrze to potem otworzyc nie moge. Czasami kupuje 15 kg i mam z 3 m-ce i dalej "pachnie" jak na poczatku ;) szukaj na allegro, w sklepach net Quote
Blow Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 My mamy jebitróżowy pojemnik Eukanuby, który dostałam w prezencie od znajomej;) Podobno rozdawali takie w jakiejś promocji do duzych worów karmy czy tam przy zakupie dwóch na raz. Jest szczelny. Jednak zastanawia mnie sens używania tak dużych pojemników przy dbałości o jakość karmy. Przykładowo, mojemu psu 15 kilo starcza na miesiąc, karmię go raz dziennie, co równa się średnio 30 otwieraniom pojemnika w ciagu miesiąca. Za każdym otwarciem do karmy dostaje się powietrze, które powoduje utlenianie karmy. Quote
puzzle Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 No ale przeciez przy otwieraniu wora tez sie utlenia,a do tego worki sie dra smierdza i sa nieygodne, przynajmniej dla mnie;). Chyba zamowie te z ikei bo sa tanie i mi sie bardzo podobaja. Quote
Agnes Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Blow napisał(a):Przykładowo, mojemu psu 15 kilo starcza na miesiąc, karmię go raz dziennie, co równa się średnio 30 otwieraniom pojemnika w ciagu miesiąca. Za każdym otwarciem do karmy dostaje się powietrze, które powoduje utlenianie karmy. a widzisz - ja oprocz kubla uzywam pojemniczka - strzelam 5 litrowego, jak pies jadl tylko suche to starczala karma z niego na kilka dni - co kilka dni uzupelniam taki pojemniczek dzieki czemu nie otwieram codziennie kubla ;) Quote
Agnes Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 niedzwiadek:) napisał(a):No ale przeciez przy otwieraniu wora tez sie utlenia,a do tego worki sie dra smierdza i sa nieygodne, przynajmniej dla mnie;). Chyba zamowie te z ikei bo sa tanie i mi sie bardzo podobaja. tylko niekniecznie bedzie sie sprawdzal:roll: doczytalas co naprodukowalam?;) ile kosztuje ten z ikei ze tak cie korci?:eviltong: Quote
chemicalo Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 a wiecie gdzie można kupić jakąś puszkę tak do 5 kilogramów karmy? mam małego psa więc puszka na 15 kg suchego raczej byłaby za duża. Quote
Katica Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Ja mam też dwa pojemniki - jeden duży, ale suma sumarum wchodzi w niego jakieś 8 kg karmy ( 1 paczka CHS) mimo że napisane 20 litrów, ale ja z matmy kiepska więc nie wiem ile to oznacza na kg. Firmy Curver i jestem b. zadowolona, jest szczelny, kupiłam w którymś z marketów "budowlanych" albo Leroi Merlin albo w Castoramie. A drugi mniejszy, tam mam karmę odsypaną tak na 3-4 dni, chyba tej samej firmy, taki do przechowywania żywności, można je dostać w każdym większym hipermarkecie na dziale z takimi rzeczami :D ( w Tesco na prawo od wejscia). Quote
~femme fatale~ Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Jesli dobrze zrolujesz worek nic nie bedzie czuc. Ja mam miniature sznaucia, a kupujemy 15kg eukanube. Quote
Recommended Posts